Onze kinderen, en ik trouwens ook, vinden het heerlijk om lekker op blote voeten door het huis en de natuur te banjeren. Modder onder je voeten, het zachte zand en het gekriebel van gras tussen je tenen. Kinderen vinden een blotevoetenpad vaak een geweldige ervaring! 

De leukste blotevoetenpaden

Schoenen uit en met je blote voeten de natuur in, heerlijk! We hebben de leukste paden van de Veluwe en Stedendriehoek (en een beetje daarbuiten) voor je op een rijtje gezet!

Blotevoetenpad Kasteel Cannenburch in Vaassen

blotevoetenpad vaassen
We beginnen met het kleinste blotevoetenpad in de regio. Het blotevoetenpad bij Kasteel Cannenburch in Vaassen. Het blotevoetenpad ligt goed verscholen in het kasteel park. Midden in het het bos moet je dus wel eerst even flink zoeken naar de geheime ingang. Dit blotevoetenpad is super leuk voor jonge kinderen en is een leuk onderdeel als je ook het kasteel of het kasteelpark komt bezoeken.
>> Klein, maar fijn!

Blotevoetenpad A. Volgeltuinen 't Harde

blotevoetenpad
Hoe voelt het om door kruiden te lopen? Wat is het effect van de pepermuntplant op een vermoeide voet? En hoe voelen verschillende grondsoorten tussen de tenen aan? Het pad bij A. Vogeltuinen in 't Harde met verschillende voelbelevenissen leidt je door de bloeiende kruidenvelden en eindigt bij een waterbron naast de speeldernis. In de speeldernis kunnen kids tot 12 jaar klimmen en klauteren, balanceren op de evenwichtsbalk en los gaan op de kabelbaan. Ook is er een veldje waar lekker gespeeld kan worden.

Blotevoetenpad de Beleefplekke in Veessen

Blotevoetenpad Veessen
De Beleefplekke is een natuurspeeltuin in Veessen waar je kinderen niet schoon weer mee naar huis komen. Heerlijk spelen en vies worden. Dus schoenen uit en lekker wandelen door die modder.
>> Kom beleven!

Speelbospad Sallandse Heuvelrug

Blotevoetenpad
Deze speelbosroute is leuk voor kinderen én (groot)ouders. Deze route staat vol met uitdagende speelobjecten en speeltoestellen. Gezaagde eekhoorns wijzen je de weg en bij de eekhoorns met een gekleurde staart kun je opdrachten doen. In het buitencentrum is een boekje te koop, van Joep en/of Jonas, met daarin de opdrachten.

Blotevoetenpad Zeewolde

blotevoetenpad
Het blotevoetenpad Zeewolde is een verrassende route met verschillende paden over het erf van de Sternhof met allerlei ondergronden, zoals mos, houtsnippers, grind, modder, steen, wiebelbrug en andere verschillende materialen.
Het pad is circa 1500 meter lang. De wandeling duurt een 45 minuten bij een normaal tempo en met rust/genietmomenten. Uitrusten kan tussendoor op de twee hoge bungelbanken die langs het pad staan. Het pad gaat ook door de bloementuin, de grote biologische moestuin en het mooie labyrint op het gras of het doolhof.

 

Onderstaande tips zijn niet echt blotevoetenpaden. Maar zeker super leuk om met de kinderen te wandelen. En eigenlijk kun je toch gewoon overal je schoenen uit trekken? 

Beweegroute Diepenveen

Ken je de Natuurspeelplek op landgoed Nieuw Rande in Diepenveen al? Kom snel een keer kijken, en geniet van het buiten zijn en in  deze prachtige natuur. met veel water.  IJssellandschap heeft nl. voor kinderen twee speelmogelijkheden gecreëerd: de Natuurspeelplek op landgoed Nieuw Rande. Op het landgoed rondom Hotel Gaia (leuke plek voor een drankje) kun je heerlijk wandelen en kun je samen met je kind de beweegroute doen. De route is goed bewegwijzerd en de beweeginstructies zijn duidelijk.  Zo wordt een wandeling leuk en spannend.

Belevenispad Harderbos

In het Harderbos heb je een Avonturenroute (4,5 km)  dat slingert door het bos met onderweg een trekpontje, wiebelbruggetjes en uitkijktoren. Volg voor de start van de route: vanaf de parkeerplaats Pluvierenweg ( net voor de golfbaan van Harderwijk) de gele pijltjes.  Als je goed oplet kun je hier bevers tegenkomen. 

De belevingspaden 't Eperholt in Epe

De belevingspaden 't Eperholt bestaan uit drie verschillende routes van ongeveer 3 kilometer met verschillende thema's. Je kan op de routes allerlei avonturen beleven en veel leren over de natuur. De hertengeweien, de vogelhuisjes of de zwijntjes wijzen je de weg. Ze hangen in de bomen dus je gaat echt speuren! Alle paden komen samen bij de wildkijkwand. Hier kan je ervoor kiezen dezelfde route te vervolgen of over te stappen op een ander pad. Let op: je eindigt dan op een andere locatie. 

De hertenroute start bij Brasserie Floor, Dellenweg 109 Epe, de vogelroute start bij RCN de Jagerstee, Officiersweg 86 Epe en de zwijnenroute bij Pannenkoekenrestaurant De Ossenstal, Ossenweg 10 Epe.

Natuurspeelterrein Watertorenweg Harderwijk

Valkbij de snelweg en het grote klimbos van Harderwijk ligt een super groot natuurspeelterrein aan de Watertorenweg. Hier staan hutten, boomstammen, waterpomp, schommels, kabelbaan, heksenkring, educatieve route en nog veel meer. Het ligt in het bos en het start of eindpunt van een heerlijke wandeling in het bos. Er is ook een informatiebord met route door het speelbos aangegeven.