Zomerkamp Oxe

Zomerkamp Oxe, (st)oer kamperen met het hele gezin

In de bossen bij Deventer ligt het Oxerkamp, een stoer kampeerterrein dat nét even anders is. Bijzonder aan het Oxerkamp is namelijk, dat er op de doordeweekse ochtenden met elkaar in het bos wordt gewerkt. Er worden paden opgeknapt, braamstruiken geknipt, bomen gezaagd, takken versjouwd, er wordt gras gemaaid en hooi geharkt. Tijdens de werkzaamheden is altijd deskundige leiding aanwezig, zodat ook jonge kinderen veilig kunnen deelnemen.

Locatie

Een stoer kampeerterrein van ongeveer één hectare groot, op landgoed Oxerhof, in de bossen bij Deventer. Er zijn in totaal 15 kampeerplekken, tent of caravan.

Op het terrein zijn twee warme douches en twee toiletten, maar er is geen stroom. Olielampjes zorgen voor de verlichting.

Globaal dagprogramma

De werkzaamheden worden in samenwerking met IJssellandschap uitgevoerd. Om 07.00 uur is er een mogelijkheid voor meditatie, om 08.00 uur starten de werkzaamheden in het bos.Tussen de werkzaamheden door is er om 10.00 uur gezamenlijk koffie, thee, chocolademelk, limonade en iets lekkers en om 12.30 uur wordt er samen geluncht.

's Middags is er volop tijd die iedereen naar wens kan invullen: er kan worden gespeeld en geluierd op het kamp, maar er kan ook worden gefietst, gewandeld en gezwommen. Het zwembad ligt op fietsafstand van het terrein.

's Avonds brandt er een kampvuur. Vaak wordt er een keer samen gebarbecued en op vrijdag wordt (voor wie wil) de week feestelijk afgesloten met een bonte avond.

Data Zomerweken

  • Zomerkamp 1: 20 t/m 27 juli 2019
  • Zomerkamp 2: 27 juli t/m 3 augustus 2019
  • Zomerkamp 3: 3 t/m 10 augustus 2019
  • Zomerkamp 4: 10 t/m 17 augustus 2019

​De kampen beginnen 's zaterdags om 15.00 uur en eindigen de week erna om 12.00 uur.

Accommodatie & prijzen

Als je niet over een eigen kampeermiddel beschikt, is het mogelijk om een caravan (met inventaris) te huren. Hiervoor zijn 3 caravans beschikbaar.

Kosten voor een zomerweek:

  • € 57,75 p.p. voor volwassenen
  • € 19,25 p.p. voor kinderen van 2 tot 16 jaar
  • Indien van toepassing: € 75,- voor de huur van een caravan

De kosten van gezamenlijke koffie en lunch worden aan het eind van de week apart afgerekend.

Zin gekregen om mee te doen? Je kunt je aanmelden via: zomerkampoxe@gmail.com

 

Een actief zomerkamp voor het hele gezin!