Kom een leuke film kijken bij filmhuis Mimik

Film * Zomer 2021 * Deventer * Film

 

Buurman & Buurman: Bakken en Grillen! (4+)

Buurman & Buurman zorgen weer voor veel chaos in hun nieuwe avontuur Buurman & Buurman: Bakken en Grillen! Het onhandige duo bedenkt deze keer originele oplossingen voor het maken van eten, alleen gaat dat niet altijd even handig…

De buurmannen besluiten een barbecue te organiseren, maar hoe doe je dat als de grill niet goed werkt? Dan maak je er toch gewoon zelf een! Ook wordt er op een originele manier ijsblokjes en brood gemaakt.

Als de klunzige buurmannen na het kijken van een eigen gemaakte 4D -film weer aan het werk gaan en de garagedeur willen maken, sluiten ze zichzelf op.

Kortom: er is weer ontzettend veel te beleven met de vrolijke buurmannen. Bekijk in MIMIK nu het allerlaatste avontuur.

a je to!

Meer info en reserveren?

 

Hallo Wereld (4+)

Wie ben ik? Hoe leer ik ademen? Heb ik pootjes? En oh ja … wat ik eet ik eigenlijk graag?

Minstens tien verschillende diersoorten worden geboren, leven en overleven langs de rivier. De watervogel maakt zich onzichtbaar, doet de zeewierdans en vangt zo een vis. De ransuil vliegt op en leeft z’n tweede leven ‘s nachts! Ontdek wie de oeverbouwer is en maak kennis met een gigantische snoek, die op zoek gaat naar groot avontuur. De ijsvogel zoekt naar een plekje in de zon. En dan zijn er nog de bosvleermuis, de moerasschildpad en de vuursalamander.

 

Meer info en reserveren?

 

Dropje (3+)

Het is geen jongen, het is geen meisje, het is geen knuffel….. het is gewoon Dropje!

Dropje woont in 'De Alleswinkel'; een winkel waar jij echt álles kunt vinden wat je maar kunt bedenken. Doordat Dropje zo nieuwsgierig is, beleeft hij elke keer bijzondere dingen met de kinderen die langskomen. Alledaagse taferelen die voor ieder kind herkenbaar zijn, worden met Dropje grootse avonturen. Op zijn unieke, grappige en vaak onlogische manier weet hij hen steeds uit bizarre situaties te redden.

Er ontstaat een prachtige visuele wereld door de unieke combinatie van poppenanimatie en live-action waar jonge kids zich volledig in kunnen verliezen. Super leuk om samen met andere kinderen in een filmzaal te zien. Iedereen zingt mee met het aanstekelijke intro en het wordt altijd een hele vrolijke boel.

Download hier de kleurplaat 

Meer info en reserveren?

 

Sia, de rebelse bosfee (6+)

Een vrolijk en spannend verhaal over de rebelse fee Sia.

Samen met een excentrieke jongen zetten zij al al hun moed en kracht in om een kwade genius te ontmaskeren.

Zullen zij de natuur van de ondergang weten te redden?

Meer info en reserveren?

 

‘Calamity’ Jane (7+)

Calamity vertelt op een bijzonder mooi geanimeerde manier hoe de jonge Martha Jane Cannary uitgroeide tot de legendarische ‘Calamity’ Jane. Een eigenwijze held die haar eigen plan trekt in de tijd van het Wilde Westen. Dit was de openingsfilm van Cinekid 2020.

Amerika, 1863

De 12-jarige Martha Jane trekt met haar familie en vele anderen naar het Westen van Amerika op zoek naar een mooier leven. Als haar vader gewond raakt, moet ze voor haar zusje en broertje zorgen en leren de huifkar te besturen.

Ondanks dat ze wordt tegengewerkt omdat ze een meisje is, laat de heldhaftige Martha zich niet kennen. Tot ze van diefstal wordt beschuldigd. Ten onrechte. Ze vlucht om haar onschuld te bewijzen. En belandt in allerlei spannende avonturen. Hierbij ontmoet ze bijzondere mensen, ontdekt ze goud en laat zien dat girl power met haar begon!

Download hier de kleurplaat!

Meer info en reserveren?

 

Leuke, spannende, lachwekkende en bijzonders films zie je hier.