Smalspoor

In Rijssen, aan de voet van de Rijsserberg, ligt een traject van een smalspoor waar zo'n 100 jaar geleden de steenfabrieken hun grondstof op vervoerden. Je kunt dit spoor bezichtigen en er een ritje op maken.

Station en Remise

Het vertrekstation en de remise van het Rijssens Leemspoor bevindt zich aan de Markeloseweg in Rijssen. Eenvoudig te vinden en in de restauratie kun je genieten van een heerlijke kop koffie of iets anders te drinken. Ook kunt je hier verschillende souvenirs kopen. De Leemspoor Trein brengt je over een fraai bostraject naar Station Koerbelt. Op dit station kun je tijdens bijzondere rijdagen ook opstappen. 

Materieel

Het materieelpark bestaat uit o.a. een stoomlocomotief, diverse diesellocomotieven, personen-, goederen- en werktreinen. In de loods kun je zien hoe ver het staat met de restauratie van het materieel. Voor rolstoelgebruikers is er een lift.

Openingstijden 2021

De trein rijdt elke zaterdag vanaf 21 mei t/m  30 oktober. De trein vertrekt dan om 13.00, 14.30 en 16.00 uur vanaf de loods aan de Markeloseweg 78b.

In de Zomervakantie en Herfstvakantie rijdt de trein ook op dinsdag en donderdag op dezelfde tijden. 

Prijzen

€ 3,00  voor de kids t/m 12 jaar. 

€ 5,00 voor de volwassenen.

Kids t/m 2 jaar mogen gratis een ritje maken

Aanmelden is verplicht. Dit is mogelijk via e-mail: leemspoor@concepts.nl of via 06-22022444