Kinderboekenweek 2019

Dit jaar vindt de Kinderboekenweek plaats van 2 t/m 13 oktober. Het thema is: Reis mee!

Kinderboekenweekgeschenk

Speciaal voor de Kinderboekenweek schreef Anna Woltz het boek Haaientanden. 

"Atlanta van elf heeft een waanzinnig plan: ze wil in 24 uur rond het IJsselmeer fietsen. Voor de belangrijkste tocht van haar leven heeft ze twaalf boterhammen nodig, vier bananen, een nachtbeugel en kerstverlichting. Opgeven kan niet, dan gaat alles mis. Ze is pas net begonnen als ze keihard tegen de fiets van Finley knalt. Finley is even oud als Atlanta, Hij is vrolijk, grappig én mysterieus: hij is weggelopen van huis, maar heeft niks meegenomen. In zijn zak zitten alleen twee haaientanden … Heeft Atlanta pech dat ze hem ontmoet, of juist geluk?"

Je krijgt het boek gratis, als je voor min. € 10,- aan kinderboeken koopt.

Prentenboek van de Kinderboekenweek

André het astronautje op zoek naar Laika is het prentenboek van de Kinderboekenweek. Een heerlijk kijkverhaal voor de kleintjes.

"Help! Laika is er met een raket vandoor! Vinden André het astronautje en Valentina hun liefste hond ooit terug in dat grote heelal? Hoe komen ze daar eigenlijk zonder raket? Samen met Astromuis bedenkt het duo een slim plan waarvan niet alleen Laika heel blij zal worden…"

André het astronautje op zoek naar Laika is tijdens de Kinderboekenweek verkrijgbaar voor € 7,25.

Kinderboekenkrant & Voorleesgids

Kinderboekenkrant (6 - 12 jaar)

De Kinderboekenkrant staat boordevol interviews en artikelen over boeken en schrijvers. In het hart van de krant zit een handig overzicht met de nieuwste boeken. De Kinderboekenweek bestaat 65 jaar! Daarom is de Kinderboekenweek Krant dit jaar extra dik. Het verjaardagsfeest van de Kinderboekenweek wordt gevierd in de acht extra pagina’s vol met leuke opdrachten, spelletjes en knutsels.

Voorleesgids (0 - 6 jaar)

Voor de jongste kinderen worden geweldige boeken gemaakt om voor te lezen. In de Voorleesgids vind je een grote selectie van de mooiste kinderboeken voor kinderen van 0-6 jaar oud.

Beide gidsen zijn verkrijgbaar bij deelnemende bibliotheken en boekwinkels.

Evenement in de regio: Mijn Paspoort, Wijhe

 

Vanaf 2 oktober 2019 kun je een GRATIS paspoort ophalen bij de Primera Boekwinkel in Wijhe (Langestraat 43). Je hebt een jaar de tijd (dus tot 2 oktober 2020) om 5 boeken te lezen en daar een klein verslag van op te schrijven in je paspoort. Geef het boek ook een waarderingscijfer en haal dan een stempel in de Wijhese Primera Boekwinkel. Lukt het je om in één jaar vijf boekenstempels te sparen? Zo spaar je je eigen paspoortboeken op je boekenplank!

Veel leesplezier!