Animalia ijslolly challenge

In CODA Museum kun je op dit moment de tentoonstelling Animalia bewonderen waarin geweldige tekeningen van dieren te zien zijn, gemaakt door kunstenaar Roos Holleman. Speciaal voor tijdens de vakantie hebben we verschillende opdrachten en challenges bedacht om zowel thuis als bij CODA met dieren en de natuur aan de slag te gaan. Breng een bezoek aan de tentoonstelling met het hele gezin en ontvang een opdrachtenboekje (6+) waarmee kinderen (met een loep!) op ontdekkingsreis kunnen in CODA Museum. Kinderen t/m 15 jaar mogen gratis naar CODA Museum.

Tijd voor ijs: sparen met die stokjes!

De zomer is in volle gang, de zon laat zich elke dag zien: DE tijd voor waterijsjes! En zo’n lekker verkoelend ijsje kan onderdeel worden van een creatieve middag – ga samen aan de slag met kleine dierenkunstwerkjes, gemaakt van de houten ijslollystokjes.

We hebben een paar voorbeelden voor jullie verzameld: ga je voor een kleurrijke slang, vis of toch de uil? Deze kunnen al na een paar ijsjes worden gemaakt. Of daag jezelf uit tot een grote ijs-eet en knutselchallenge en Google op ‘Vogelhuisje gemaakt van ijsstokjes.’

Wat heb je nodig?

Slang
Ongeveer 10 houten ijslollystokjes
Hobbylijm
Kleurstiften of verf en penselen
Figuurzaagje

Stap 1: plak telkens twee ijslollystokjes op elkaar. Let er op dat je bij de hoekjes telkens de volgende ijslolly ertussen lijmt om een ‘slingervorm’ te maken
Stap 2: kleur of beschilder de slang in allerlei kleuren. Of, wil je dat de slang juist niet opvalt? Maak er dan camouflagekleuren van!
Stap 3: Plak twee oogjes op twee halve ijslollystokjes (je kunt deze doormidden zagen met een figuurzaagje).

Vis
8 houten ijslollystokjes
Hobbylijm
Kleurstiften of verf en penselen
Karton om een oogje te maken
De vis extra versieren? Gebruik wol of lint om een lange staart te maken.

Uil
7-8 houten ijslollystokjes
Karton om de oogjes, oren en pootjes te maken
Hobbylijm
Verf en penselen
De uil extra versieren? Gebruik wol of lint om zijn verenpak tot leven te laten komen.

Stap 1: leg de houten stokjes naast elkaar
Stap 2: lijm vast aan de achterkant met twee houten stokjes, zodat alle stokjes naast elkaar blijven zitten. De houten stokjes kun je verven of kleuren met stift.
Stap 3: Maak de ogen, oren en pootjes van karton en plak ze op.

Nog meer dieren maken? Speur eens op Pinterest en maak bijvoorbeeld een vogelhuis voor het uiltje, vriendjes voor de vis of verzin extra manieren om de slang nog veel langer te maken. Of misschien maken jullie wel een dierenboekenlegger van ijslollystokjes? Veel plezier!

Download hier de voorbeelden!