Voorbereid van groep 8 naar de brugklas:

Gaat jouw zoon of dochter binnenkort naar de middelbare school en kan hij of zij een steuntje in de rug gebruiken? Wil je graag de overgang naar het voortgezet onderwijs soepel laten verlopen door je kind wat extra tools in handen te geven?

Effectief leren:

Meld je zoon of dochter dan aan voor de cursus 'Op weg naar de brugklas'. In 3 lessen van 75 minuten komt het volgende aan bod:

  • wat is een geschikte agenda en hoe gebruik je een agenda
  • welke soorten huiswerk zijn er en wat is een effectieve aanpak
  • focuslezen: hoe beter je focust, hoe beter je onthoudt.
  • het leren van woorden en begrippen
  • de 1e stappen van het mindmappen: sleutelwoorden in een tekst herkennen en snelle pictogrammen tekenen.

De cursus wordt gegeven door Adelien Bergman. Zij heeft al veel kinderen en jongeren in haar praktijk geholpen om beter te leren leren.

Praktische informatie:

De cursus is bedoeld voor leerlingen in groep 7/8 van de basisschool en wordt gegeven in kleine groepjes van zo'n 2 tot 5 kinderen. Zo leer je samen met anderen, maar is er ook aandacht voor jouw eigen vragen. Deze cursus is een voorbereiding op de cursus "Snel leren = leuk leren" voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. De cursus kost €95,- inclusief alle benodigde materialen. 

Wil je weten of deze cursus aansluit bij jouw zoon/dochter of heb je andere vragen? Neem dan vrijblijvend contact op via praktijkvoorbeterleren@gmail.com of bel 0570 513106.