Probeer een wereldrecord te verbreken

Wereldrecord verbreken

Er zijn over de hele wereld een heleboel wereldrecords en hoe leuk is het om te proberen een wereldrecord te verbreken! Wij hebben de 6 leukste voor je op een rijtje gezet.

1. Zo veel mogelijk t-shirts aantrekken binnen één minuut
Het huidige record staat op 31 t-shirts. Je mag t-shirts in alle soorten en maten gebruiken, zowel met lange als korte mouwen. Ook mag iemand je helpen om ze naar beneden te trekken. Wel moeten de t-shirts één voor één worden aangetrokken.


2. Zo veel mogelijk smarties eten met een stokje binnen drie minuten
Het huidige record staat op 175 stuks. Je mag maar één hand gebruiken. De andere hand moet je op je rug houden.


3. Zo snel mogelijk je dekbedovertrek om je deken doen
Het huidige record staat op 26,03 seconden. Een voorwaarde is dat je dekbedovertrek netjes over de deken wordt geplaatst. De deken moet in alle 4 de hoeken van de hoes zitten, anders word je gediskwalificeerd.


4. Zo veel mogelijk marshmallows eten in één minuut
Het huidige record staat op 25 marshmallows. Voor deze poging moet je marshmallows van een standaardformaat gebruiken. Geen mini's dus. Ze moeten één voor één in je mond en drinken mag niet. 
Het record Marshmellow eten zonder handen staat op 20 stuks. Handen op je rug en happen maar.


5. Zo veel mogelijk post-its op je gezicht plakken binnen één minuut
Het huidige record staat op 58 post-its. De briefjes moeten een minimum afmeting hebben van 73 millimeter aan beide zijden. Daarnaast moeten ze door de persoon zelf op het gezicht worden geplakt. Na 60 seconden moeten de post-its nog minimaal 10 seconden blijven hangen. Het is niet toegestaan om ze op je oogleden te plakken.


6. M&M's stapelen
Het record staat nu op 5 m&m's stapelen. Will Cutbill stapelde op 31 januari 2021 vijf m&m's op elkaar tot een M&M-toren. Guinness World Records keurde zijn recordpoging onlangs goed. Daarmee brak Cutbill het oude record, dat op vier M&M's stond.
Deze moet jij toch kunnen verbeteren?

Vergeet je wereldrecord niet op te nemen, zodat je bewijs hebt!

 

Meer toffe tips en activiteiten voor kids!

Thuis genoeg geoefend met een nieuw wereldrecord verbreken? Even toe aan ontspanning. Kijk hier en ontdek leuke uitjes en activiteiten voor een gezellige dag met je kinderen.

>> Check onze toffe tips!

 

Wereldrecord boek

Je leest alle wereldrecord in het toffe Guiness World Records 2022 boek. Het allerbeste cadeauboek voor het hele gezin. De compleet nieuwe editie bevat duizenden records en sublieme foto’s rond het thema ‘Bescherm onze aarde’.

Guiness World of Records

>> Tof cadeau voor het hele gezin!

 

Grappige wereldrecords

De meeste wereldrecords zijn best grappig om te bekijken. Omdat het vaak erg snel gaat en er regelmatig bloopers bij voor komen door de spanning. 

Domste wereldrecords

Ook in 2021 zijn weer heel wat record pogingen gedaan. Je snapt soms niet hoe ze activiteiten bedacht kunnen hebben. Soms best een beetje dom, maar ja... je hebt wel een wereldrecord op je naam staan. Check dit toffe filmpje.

 

Wereld record verbreken

Soms moet je gewoon heel veel oefenen of iets heel lang volhouden. 

De meeste rondjes draaien onder water: De Amerikaanse Ariana Liuzzi is een echte zeemeermin. Zij won haar record door in totaal 32 keer onder water rondjes te draaien in één minuut. Zou ze hier niet ontzettend duizelig van worden?

De langste sliert van kauwgompapiertjes: De Amerikaan Gary Michael Duschl houdt wel erg veel van kauwgom. Hij staat in het Guinness World Records-boek met een record voor de langste sliert van kauwgompapiertjes. Zijn sliert is wel 32 kilometer lang.
Gelukkig hoefde hij niet alle kauwgompjes zelf op te eten, zijn vrienden hielpen hem met het sparen van de papiertjes. 

 

Wereld records verbreken voor kinderen

Nog meer leuke wereldrecords voor kinderen om te verbreken.

  • wereldrecord muurzitten
  • wereldrecord adem inhouden
  • wereldrecord water drinken
  • wereldrecord wc rollen stapelen
  • wereldrecord polsstokspringen

>> Check de officiële site!

 

Log In