Kerstmarkten in de Achterhoek

Gezellige kerstmarkten en winteractiviteiten in de Achterhoek!

Vele kraampjes, met mooie streekproducten, handgemaakt moois, kerstballen, kerstmutsen en nog veel meer. En natuurlijk lekker eten en drinken. Voor de kinderen worden vaak ook leuke activiteiten op kerstmarkten georganiseerd. Daarom hebben wij ook in 2019 de kerstmarkten in de Achterhoek op een rijtje gezet.

Lichtwandeling Aalten

Zaterdag 15 december is Aalten@Night, de lichtwandeling door het centrum van Aalten om met z’n allen de prachtige feestverlichting te bewonderen en dit jaar ook met je zelf gemaakte lichtje door de straten te gaan. Nieuw dit jaar zijn de activiteiten vooraf aan de wandeling. Kinderen kunnen tussen 16:00 en 18:00 hun eigen lichtje maken met Flauwers by Laura en de wijnprinsessen. Ook is er een kleurwedstrijd en is er van alles te doen om lekker warm te blijven tot de wandeling begint, om 18:00 uur vanaf de Markt in Aalten. Tijdens de wandeling zijn, naast de kerstverlichting boven de straten, ook de extra feestelijk verlichtte etalages te bekijken. Onderweg en als afsluiting op de Markt is er voor iedereen wat lekkers te eten en te drinken.

De Achterhoekse kerstmarkt

Op 10, 11, 12 en 18 en 19 december wordt de unieke Achterhoekse Kerstmarkt georganiseerd. Geniet van lokale lekkernijen en Ambachtswerk. Je bezoekt de markt tussen 11.00 en 17.00 uur. Een bezoek kost € 5,-. Je vindt de markt aan de Ruurloseweg 42 in Zelhem.

Christmas World Intratuin Duiven

De grootste kerstshow van Europa: Christmas World 2022!
Wandel door een bos vol kerstbomen, kijk je ogen uit bij alle twinkelende lichtjes, bewonder onze minidorpen en laat je verwonderen door het spektakel op de roltrap!

Winterfair bij Groenrijk Doetinchem

Traditiegetrouw organiseert GroenRijk Zevenaar op zaterdag 19 en zondag 20 november voor de 11e keer weer een overdekte Winterfair.

Op deze sfeervolle winterfair zijn meer dan 50 kramen te vinden met een groot, gevarieerd aanbod van onder meer kunstenaars en creatieve ondernemers uit de regio. Van ambachtelijke producten, kunst tot sieraden, verzorgings- en schoonmaakproducten, het is allemaal op de  winterfair te vinden. Veel hiervan is uniek en handgemaakt! Daarnaast worden er verschillende demonstraties verzorgd. Zaterdag geeft Weber een barbecue demo met onder andere vlees van Arnhem Angus en Zondag worden ter plekke houtsculpturen gemaakt door Niels Brouwers. Daarnaast verzamelt Stichting Opkikker oude mobieltjes voor het goede doel en organiseren zij leuke activiteiten, zoals een goochelaar en iemand die schminkt. Bij goed weer kunnen er tegen een kleine bijdrage ook pony ritjes worden gemaakt.

Lichtjesroute Gelselaar

Vrijdagavond 9 december. Een grote verscheidenheid aan kerstallen is deze maand te bewonderen in boerderij Winkels aan de Dorpstraat 16 in Gelselaar. Via de Stichting Bie Winkels exposeert Rita Bakker van café Florijn in Gelselaar hier niet alleen prachtig materiaal uit haar eigen grote verzameling, maar ook zeer fraaie kerststallen van anderen. Met inbreng uit Markelo, Ruurlo, Geesteren en Winterswijk heeft haar jaarlijkse expositie een regionaal karakter.

Kerst op de lappenbrink Winterswijk

Op zaterdag 17 en zondag 18 december wordt een groot festijn georganiseerd op de Lappenbrink in Winterswijk. De Nieuwstraat, de Meddosestraat en een gedeelte van de Ratumsestraat worden helemaal in de sfeer gebracht van de tweede helft van de 19e eeuw. Zoals Deventer al jaren het Dickens Festijn kent. Wij willen in Winterswijk het festijn opdragen aan Jan Willink, de textielfabrikant.In diezelfde tijd kwam ook de familie Mondriaan naar Winterswijk en ook daar wordt aandacht aan besteed.” 

Neede in Kerstsfeer

De VVV Neede heeft vorig jaar een kerstroute door Neede uitgezet. Dit jaar willen de vrijwilligers van de VVV een nieuwe route maken. Het dorp wordt door ondernemers in kerstsfeer gebracht. Op 10 december is er een kerstmarkt in het centrum van Neede. 

Kerstdorp Gelster

Kerstliefhebbers opgelet! Ben jij fan van alles wat met kerst te maken heeft en houd je van knusse winterse gezelligheid? In december 2022 organiseert Gelselaars Belang het Kerstdorp Gelster. Ons al zo mooie dorp wordt dan in kerstsfeer gehuld en omgetoverd tot een gezellig kerstdorp met van alles erop en eraan. Kerstdorp Gelster opent op 10 december. Vanaf dat moment is het dorp in kerstsfeer verlicht en kun je een bijzondere verlichte kersttaferelenwandeling doen. Op diverse plekken in Gelselaar hebben inwoners in hun tuin, oprit of voor het raam kersttaferelen gemaakt. Ze zijn verlicht, zodat je ze ook ’s avonds kunt bekijken. Op zaterdag 17 december is er een kerstmarkt. Benieuwd naar het hele programma? Meer informatie vind je op de website www.kerstdorpgelster.nl 

Kerstmarkt Didam

Op 17 december vindt de kerstmarkt in Didam plaats. In het centrum van Didam komen op verschillende plekken attracties voor kinderen te staan. We weten dat dat extra publiek aantrekt. Op het Lieve Vrouweplein is ruimte voor kramen. Niet te veel, en alleen mooie producten, zoals kerstdecoratie en sfeerartikelen. Er is live muziek op twee podia.

Kerstmarkt Molenberg Groenlo

Op zaterdag 10 december 2022 is er van 14.00 uur tot 17.00 uur een Kerstmarkt bij Marga Klompé locatie de Molenberg Ziekenhuisstraat 14 te Groenlo. Na twee jaar van afwezigheid zijn we blij dat we weer een kerstmarkt kunnen organiseren. Verschillende ondernemers uit Groenlo en omgeving en hobbyisten zullen deze middag in de sfeervolle aangeklede zaal en hallen, een diversiteit van waar aanbieden. Ook enkele bewoners van de Rank, zijn aanwezig, om Oekraïense producten te verkopen. De markt staat in het teken van Kerst en de winter. Er is een verloting, deze is mede mogelijke gemaakt door Stichting Vrienden van de Molenberg en de standhouders. Daarnaast zijn er allerlei lekkernijen te koop, waaronder versgebakken kniepertjes en oliebollen. Er is livemuziek in Marga’s Grand Café.

Wintermarkt Zevenaar

De Wintermarkt is terug! Of je nu op zoek bent naar leuke cadeaus, alvast wat Kerstboodschappen wilt doen of gewoon een fijne middag wilt beleven, op de Wintermarkt zit je goed! De winkels zijn open, er zijn tal van marktkramen, er is eten en drinken, muziek, vuurkorven, mooie sfeerverlichting en leuke mensen. De markt vindt plaats op 11 december om 12.00 uur. Op 18 december is er Kerstkoopzondag. De winkels zijn open van 12.00 uur tot 17.00 uur. Bij de horeca kun je terecht voor iets lekkers en Theatergroep UIT brengt je alvast in Kerstsfeer. En wil je op de foto met de Kerstman? Dat kan natuurlijk ook!

Winterwonderland Lochem

10 december openen de deuren van winterwonderland in het openluchttheater van Lochem. Ruim 100 figuranten, vrijwilligers en podiumartiesten zorgen dit jaar weer voor een onvergetelijke belevenis. Koning winterwonderland is vereerd iedereen weer te mogen verwelkomen. Winterwonderland wordt dit jaar voor de 15de keer georganiseerd.

Bezoekers kunnen 10 december van 16.00 uur tot 21.00 uur rondlopen in de wereld van Winterwonderland. Waar ze in een sprookjeswereld belanden en ze onder andere Doornroosje, sneeuwwitje en de 7 dwergen, de Indische waterlelies, hans en grietje en de kikkerkoning zullen tegenkomen. Vanaf twee podia zal ook een gevarieerd doorlopend programma zijn met optredens van verschillende podiumartiesten. “De attracties die we hebben zijn niet echt voorstellingen maar dat is heel veel interactief. de acteurs zoeken echt interactie met de kinderen om daar een wisselwerking in te krijgen dat kinderen kunnen mee denken” aldus Sander van Voorst in de uitzending ‘Achterhoek Totaal’ op Radio Ideaal.

Winterwonderland is geopend van 16.00 tot 21.00 uur. De acteurs spelen 10 december tot 20.30 uur. De toegangsprijs is 4 euro per persoon. Parkeren is gratis, treintje Bello rijdt heen en weer tussen de parkeerplaats en de ingang van het theater. Honden mogen niet mee naar binnen, hulphonden daarin uitgezonderd.

Kaarsjesavond Varsseveld

Een avond winterse gezelligheid in het centrum van Varsseveld. Op 10 december van 16.00-20.00 uur kun je komen shoppen, genieten, luisteren, proeven en kijken naar al het leuks dat de Varsseveldse ondernemers te bieden hebben!

Sprookjesstad Zutphen

Tijdens het Winterfestijn op zondag 11 december is het pas echt feestelijk shoppen in de binnenstad van Zutphen! Een heerlijke dag uit voor de hele familie. Duizenden lampjes en kerstbomen schitteren in de historische straten. Geniet van live muziek, straattheater, kinderattracties, foodtrucks en sfeervolle kerstkramen.

Deze koopzondag zijn de winkels geopend en kun je bij de horeca terecht voor de lekkerste glühwein, warme chocolademelk en andere winterse lekkernijen.

Kerstmarkt in Doesburg

Op 17 december, van 10.00 tot 17.00 uur, vindt er een gezellige markt in kerstsfeer plaats in Hanzestad Doesburg. 

Met sfeervolle kerstkramen en optredens in de historische binnenstad. Ook wordt er deze dag geld opgehaald voor goede doelen. 

December doe je in Doesburg!

Kerstmarkt Vorden

Bezoek Vorden op zaterdag 17 december. Het is al jaren een begrip in de regio, de Kerstmarkt in Vorden! Een kerstmarkt zoals een kerstmarkt hoort te zijn: gezellig druk, sfeervolle verlichting, houten kramen, live muziek, levende kerststal, vuren waar je weer warm wordt of brood kan bakken en demonstraties van ambachten.

Een vijftigtal standhouders prijzen bezoekers op gastvrije wijze hun producten aan, waaronder heerlijke (originele) hapjes en drankjes. Houd de agenda vrij! Toegang is gratis.

Kerst op Kasteel Middachten in De Steeg

Van woensdag 14 tot en met zondag 18 december kunt u weer genieten van kerst op Middachten. Ze zijn dan geopend van 12.00 tot 20.00 uur (zondag 19.00 uur).

Geurende kerstbomen, brandende vuurkorven, sfeervolle verlichting, een kerstmarkt, een lichtjeswandeling en live muziek zorgen voor een ultieme kerstsfeer. Kerst op Middachten 2022 komt er aan!

 

 

Log In