Jummie, maak je eigen ijsjes met vers fruit!

Mama, mag ik een ijsje? Aaaahh toe, mag ik een ijsje? En dat zo'n 12 keer op een dag.. 

Ijsjes wie houdt er niet van? Ik in ieder geval wel en onze kleine dreumes al helemaal! Wat is er nou leuker om zelf lekkere én gezonde ijsjes te maken? Geloof me, dit is smullen geblazen!

Benodigdheden voor alle onderstaande ijs ingrediënten: 
- Blender
- Ijsvormpjes (te koop bij diverse winkels als een Hema, action, bol.com)
- Houten ijsstokjes of grote tapasprikkers 

Geen vormpjes in huis?
Op deze manieren moet het ook lukken

- Muffinvormpjes en dan een stokje erin
- Lege toetjesbekertjes met een ijsstokje
- Plastic bekertjes met een stokje

Go-Kids super tip: gebruik vers fruit! Op deze manier weet je zeker dat je kind ook meteen de nodige vitamientjes binnen krijgt. En lekker en gezond! 

Mango-ijsjes

Benodigdheden:
- 1 Mango
- Limoen
- Kokoswater

Pureer een verse mango in de blender. Doe daar wat fijn geraspte limoenschil bij en een kneepje limoensap. Met een scheutje kokoswater maak je je ijsje af. Verdeel het mengsel over je ijsvormpjes en zet ze in de vriezer. Smullen maar! 

Bananen ijsjes

Benodigdheden:
- 1 banaan
- Cacao (1 theelepel)
- Amandelmelk (200 ml)

Doe de banaan in de blender. Doe er een klein beetje cacao bij en wat amandelmelk. Pureer alles . Doe het mengsel in de vormpjes en invriezen maar!

Gezond stoplichtijsje

Benodigdheden:
- Kopje aardbeien 
- 1 Mango
- Twee kiwi's 

Pureer de aardbeien en verdeel het mengsel over de ijsvormpjes, zorg dat 1/3 van elk vormpje gevuld is. Zet het vormpje nu 15 minuten in de vriezer. Pureer daarna de mangoblokjes en giet dit boven op het aardbeimengsel in de vormpjes. Nu moeten de vormpjes voor 2/3 gevuld zijn. Zet de vormpjes weer 15 minuten in de vriezer. Schil de kiwi’s en pureer deze. Giet dit mengsel  als laatste in de ijsvormpjes en druk het stokje er nu in. Laat je ijsjes minimaal 5 uren in de vriezer staan. Smullen maar! 

Citroenijs

Benodigdheden:
- Twee citroenen
- Water

Pers twee citroenen uit en mix dit met een glas water. Verdeel het mengsel over de ijsvormpjes. Na een paar uur in de vriezer is je ijs klaar. Vind je dit toch wat te zuur dan kun je het met wat honing minder zuur maken. 

Sinaasappel-yoghurt ijs

Benodigdheden:
- Perssinaasappels 
- 200 ml yoghurt

Pers 400 ml sinaasappelsap. Doe de sap vervolgens in de ijslollyvormpjes. Pak 200 ml yoghurt en roer de yoghurt voorzichtig met een stokje door de sinaasappelsap. Daarna vier tot zes uren en de vriezer en smullen maar!

Passievrucht-mandarijn

Benodigdheden:
- Passievruchten 
- Mandarijnen

Snijd de passievruchten doormidden en verdeel de zaadjes over de vormpjes. Pers daarna wat mandarijnen uit. Verdun het sap met wat water en giet het sap in de vormpjes. Zet ze daarna in de vriezer. Jummie!


Go-Kids tip: Wil je je ijsjes wat zoeter maken? Meng dan in de vormpjes een klein beetje honing!

Log In