Sprookjesfabriek in de kerstvakantie

Deze kerstvakantie is De Museumfabriek in Enschede een betoverde plek waar sprookjes tot leven komen. Er zijn echte sprookjesfiguren en binnen maak je kennis met allerlei bekende (en minder bekende) sprookjes. Kom kijken naar de borrelende heksenbrouwsels tijdens de shows van Mad Science, dwaal door het museum op zoek naar de lange vlecht van Rapunzel, de grote boze wolf, het glazen schoentje van Assepoester en andere sprookjesattributen. En naast de Makerspace waar je alle dagen zelf aan de slag kunt met sprookjesachtige knutsels, hebben ze deze kerstvakantie nog heel veel speciale workshops.

Een aantal activiteiten zijn bij de prijs inbegrepen, en voor een aantal workshops geldt een toeslag.

Entreeprijzen van het museum zijn € 8,50 voor volwassenen en € 6,50 voor kinderen van 5 t/m 17 jaar. 

Door per item op de button 'lees meer' te klikken kom je in het agenda item waarin aanvullende informatie gegeven wordt over de tijden en kosten van de activiteit

Workshops door Studio Koosje (6-12 jaar) 

Tijdens de workshops van Studio Koosje ga je steeds aan de slag met een sprookjesthema. De workshop begint met een korte introductie op het sprookje, waarna je aan de slag gaat met jouw kunstwerk.

Tijdens de workshops maak je een Pinokkio-marionet, bouw je een bed met héél veel matrassen voor de prins(es) op de erwt, en maak en versier je jouw eigen kevervleugels, zodat je je waant in het sprookje over de mestkever.  

Workshop ‘In de Nacht’

Hoe kan je met geluiden een verhaal versterken? Hoe kan je geluiden opnemen met een richtmicrofoon en remixen tot een soundscape? Bij de Wunderkammer ‘Nacht’ leren kinderen hun eigen sprookje met audioapparatuur opnemen.  

Lees meer

Workshop ‘Weven en spinnen’ 

Hoe werkt een weefgetouw? Hoe kan je zelf textiel weven op een weefraam? Bij de Wunderkammer ‘Draad’ leren kinderen weven en spinnen het kader van de sprookjes van Rapunzel en Doornroosje. 

Lees meer 

‘Heksen bestaan niet’, een spannende show van Mad Science

Heksen in de boeken en films maken gebruik van magie, toverspreuken en de meest bizarre ingrediënten voor hun brouwsels. Dit lijkt misschien wel magisch, maar in werkelijkheid lijkt het toch veel op wetenschap. Mad Science laat tijdens haar shows het verschil tussen magie en wetenschap zien. 

Lees meer

Workshop sprookjes schrijven van Janneke Schotveld

Onder leiding van kinderboekenschrijfster Janneke Schotveld gaan de kinderen in het museum op zoek naar een betoverd object, waar ze een sprookje over zullen schrijven. Na een korte introductie waarin de basis van sprookjes wordt uitgelegd aan de hand van voorbeelden, zijn de kinderen vrij om hun fantasie de vrije loop te laten gaan. Aan het einde van de workshop mogen de kinderen hun sprookje voorlezen. 

Lees meer

Sprookjesbos

In de Makerspace staat een grote kast met gevonden voorwerpen uit het sprookjesbos. De takken van het takkenhuisje van een biggetje, gouden eierdozen, blikjes heksenthee, goud gesponnen draad van Repelsteeltje, Pinokkioneuzen, noem maar op! In de Makerspace kan je deze kerstvakantie van al deze gevonden voorwerpen in het sprookjesbos jouw eigen sprookjesbosfiguur maken!

Lees meer

Sprookjesspeurtocht

In De Museumfabriek zijn deze kerstvakantie allemaal sprookjesachtige zaken, verstopte parels en geheime boodschappen te vinden. Tijdens de sprookjesspeurtocht ga jij op zoek naar al deze wonderbaarlijke wetenwaardigheden. De speurtocht doe je zelf, samen met jouw hele gezin!

Lees meer

De Sprookjesfabriek in de avond

Op 7 januari is De Museumfabriek weer geopend in de avond! Vanaf 18.30 zijn er allerlei leuke activiteiten!

Let op!

Veel activiteiten moeten vooraf gereserveerd worden. 

Meer info en reserveren

 

Log In