Rotterdams Philharmonisch Orkest voor het basisonderwijs
Schouwburgplein 50, 3012 CL Rotterdam

Rotterdams Philharmonisch Orkest voor het basisonderwijs

Het wereldberoemde Rotterdams Philharmonisch Orkest maakt muziek voorstellingen voor heel veel verschillende doelgroepen. Zo zijn er speciale voorstellingen voor gezinnen met kinderen, met herkenbare muziek en theater. Daarnaast heeft het orkest per leerjaar verschillende lespakketten waarbij de kinderen met al hun zintuigen de muziek kunnen ervaren. 

Kinderen maken via de school kennis met het wereldberoemde orkest 

Voor elk leerjaar van het basisonderwijs heeft het Rotterdams Philharmonisch Orkest een mooi lespakket en kennismaking met de muziek ontwikkeld. Van een musicus in de klas tot de totale beleving van het volledige symfonieorkest in de Grote Zaal van de Doelen, waarbij leerlingen kennis maken met de helden uit het orkest. Een kennismaking die steeds weer grote indruk maakt op de leerlingen en docenten.

Bekijk hier het les- en kennismakingsaanbod voor basisscholen

Er valt voor kinderen veel te ontdekken in muziek, zeker bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest

Ieder kind een instrument

Het project ‘Ieder kind een instrument’ is een onderwijsprogramma van SKVR Muziekschool waarbij Rotterdamse kinderen in groep 5 en 6 klassikaal een muziekinstrument leren bespelen. Naast deze lessen krijgt de hele school muziekonderwijs. Vooral zingen heeft daarin een belangrijke plaats. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest verbindt zich aan dit project door projecten en musici van het orkest te koppelen aan deze scholen. Het jaarlijkse ‘Groot Ieder Kind Een Instrument Orkest’ maakt het project zichtbaar en hoorbaar in heel Rotterdam! Meer informatie.

 

  • Leeftijd 0 - 1
  • Leeftijd 2 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Horeca aanwezig
  • Indoor
  • Outdoor