Festivals en concerten met kids in Zuid-Holland

Top 10 festivals met kids!

1. Kidsstock 
2. Culinesse
3. Wantijpop
4. Opperdepop
5. Noordpark festival
6. Tij festival
7. De Parade 
8.bluegrass festival
9. Big Rivers festival
10. Festival TREK 
11. Waterpop
Festivals met kids

Mijn kinderen groeien op met muziek. Ze dansen, springen en zingen en ondanks dat ze zelf geen muziek instrument bespelen vinden ze muziek geweldig. Waar onze zoon voor gek is op Snollebollekes en Kraantje Pappie is onze dochter voor gek op Snelle, Susan en Freek en vooral Flemming. Wij zouden dus dol graag onze kinderen meenemen naar een concert maar deze zijn vaak 's avonds. Festisvals beginnen vaak overdag, dus hoe tof is het om eens op zoek te gaan naar kindvriendelijke festivals.

 

Kidsstock 
16 juni 2024

Op zondag 16 juni 2024 vindt de tweede editie van Kidsstock plaats, een succesvol familiefestival voor en door kinderen. Het festival vindt plaats aan de Kralingse Plas in Rotterdam en biedt een uniek programma verdeeld over meerdere podia, waarbij muziek de rode draad vormt. Verschillende acts zullen optreden, waaronder de iconische band VOF de Kunst, Bankzitters (bekend van YouTube) en Nederlandse top DJ's die samen met hun kinderen zullen optreden. Er zijn ook rondlopend theater en workshops waar kinderen kunnen knutselen en nieuwe vaardigheden kunnen leren. Bij de foodtrucks zijn lekkere hapjes te verkrijgen en voor de ouders is er een gevarieerde wijnbar.

Meer info

 

Cullinesse
22 t/m 24 augustus 2024

Kom naar het gezellige familiefestival aan de Zevenhuizerplas! Op donderdag 22, vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus staat CuliNESSE weer voor de twaalfde keer klaar om jou en je familie te verrassen. Ontdek drie dagen lang een mix van heerlijke muziek, lekker eten en leuke activiteiten. Proef van de lokale restaurants en geniet van optredens van topartiesten!

Meer info

 
Wantijpop
8 juni 2024

Bij Wantijpop geniet je van geweldige Nederlandse artiesten op het Ames podium, ontdek je toffe lokale talenten op het Popcentrale veld, beleef je de leukste kinderactiviteiten bij Koning Eik, dans je op opzwepende housemuziek bij Bud x Geheime Deuntjes, en proef je van heerlijk eten uit de streek.

Wantijpop is al sinds 1995 een van de leukste gratis evenementen in Dordrecht en omgeving. Ook ideaal voor een gezellig dagje uit met de kinderen!

Meer info

 
Opperdepop
6 & 7 september 2024

Vier de nazomer op het Opperdepop Festival, een gezellig driedaags muziek- en foodfestival in het Annie M.G. Schmidtpark in Bergschenhoek. Ontdek bekende artiesten en lokale culinaire talenten in een fantastische line-up.

Tijdens het festival presenteren restaurants uit de buurt hun beste gerechten vanuit tijdelijke restaurants. Kom met vrienden en familie genieten van heerlijk eten en een lekker drankje, terwijl de artiesten voor een geweldige sfeer zorgen op het podium. Voor de jongste festivalgangers zijn er leuke activiteiten georganiseerd.

Meer info

 
Noordpark festival
29 juni 2024

In het prachtige Noordpark vindt jaarlijks het Noordparkfestival plaats. Dit levendige muziekfestival biedt niet alleen geweldige optredens op het podium, maar er is nog zoveel meer te ontdekken en te beleven! Ontdek een bruisende cultuurmarkt vol met interessante kraampjes, geniet van leuke activiteiten voor de jongere bezoekers en proef heerlijke gerechten van diverse foodtrucks op het gezellige foodcourt.

Op deze dag krijgen kunstenaars, ontwerpers, culturele organisaties en verenigingen de kans om zich te presenteren via workshops, demonstraties en informatiekramen. Het doel van deze markt is om inwoners van Zwijndrecht en de omgeving kennis te laten maken met allerlei vormen van cultuur.

Meer info

 
Tij festival
17 t/m 20 november 2024

Van donderdag 17 tot en met zondag 20 november komt De Staart in Dordrecht tot leven met het Tij Festival: een gratis avontuur vol kunst en licht dat een belangrijk verhaal vertelt. Dit verhaal gaat over klimaatverandering en het stijgende water. Ga op ontdekkingstocht langs prachtige kunstwerken en ichtprojecties, laat je meenemen naar fantasiewerelden en leer over de grote rol van water. Ervaar het verleden, het heden en de toekomst op een unieke manier.

Meer info

 

Bluegrass festival
28, 29 & 30 mei 2024

Het Rotterdam Bluegrass Festival is een gezellig en voor iedereen toegankelijk festival waar bluegrass en andere vormen van rootsmuziek zoals country, folk en americana centraal staan. Tijdens de laatste editie in 2019 trok het festival liefhebbers van het genre uit heel Nederland en zelfs daarbuiten naar het Pijnackerplein. Ook wijkbewoners en Rotterdammers kwamen genieten van de muziek en de sfeer. Het festival wil blijven groeien en nog meer mensen kennis laten maken met de geweldige wereld van bluegrass- en rootsmuziek, en natuurlijk de gezelligheid van het Oude Noorden van Rotterdam.

Meer info

 
Big Rivers 
12, 13 & 14 juli 2024

Het Big Rivers festival is een van de grootste gratis evenementen van Nederland en vindt plaats in het prachtige historische centrum van Dordrecht. Jaarlijks komen meer dan 140.000 bezoekers naar de stad om te genieten van een gevarieerd programma met meer dan 150 optredens op 10 podia. Dankzij samenwerkingen met lokale bedrijven en organisaties en de inzet van zo'n 150 vrijwilligers wordt dit geweldige festival mogelijk gemaakt.

Meer info

 

Festival TREK
11 t/m 14 mei 2024

Festival TREK viert al 10 jaar lang de lekkerste gerechten en gezelligheid! Het is het grootste rondreizende foodfestival van Nederland en trekt door de acht grootste en mooiste stadsparken van het land, van mei t/m september. Laat je verrassen door jonge theatermakers, kleinkunst- en muzikaal talent terwijl je geniet van een gevarieerd aanbod heerlijke gerechtjes, vers bereid in prachtige mobiele keukens.

Meer info

 
Waterpop
2 & 3 augustus 2024

Waterpop, het meest gezellige festival voor jong en oud, staat dit jaar gepland op 2 & 3 augustus in het Hofpark te Wateringen. Dit gratis toegankelijke festival is al meer dan 45 jaar een begrip in heel Nederland. Lokale helden en grote internationale namen zorgen elk jaar voor een spetterend feestje in het Westlandse plaatsje. 

Deze zomer viert Waterpop zijn 46e editie. Een tweedaags festival boordevol entertainment. Naast een gevarieerd muziekprogramma zijn er verrassende straattheateracts, een gezellige festivalmarkt en verschillende activiteiten voor kinderen. 

Meer info

 

 

Kindvriendelijke festivals

Festivals in Zuid-Holland zijn als kleurrijke speeltuinen voor jong en oud, en ze worden nog specialer als je met de kids op avontuur gaat! 🎉

Stel je voor: een zonnige dag, lachende gezichtjes, en de vrolijke deuntjes van een kindvriendelijk festival vullen de lucht. In Zuid-Holland zijn er festivals die speciaal zijn ontworpen om families een geweldige tijd te bezorgen.

Van muziekfestivals met swingende optredens tot culinaire evenementen waar kleine fijnproevers hun smaakpapillen kunnen ontdekken, er is voor elk wat wils. Laat de kids dansen op vrolijke deuntjes, geniet van heerlijk eten samen, en ontdek de creatieve workshops en activiteiten die speciaal voor hen zijn opgezet.

Denk aan kleurrijke marktkraampjes met leuke snuisterijen, schminkstands die kleine gezichtjes omtoveren tot ware kunstwerken, en misschien zelfs een speciaal hoekje waar de kleintjes kunnen knutselen en hun eigen meesterwerken kunnen creëren.

En laten we de lekkernijen niet vergeten! Proef samen de smaken van de wereld met foodtrucks die alles van poffertjes tot exotische lekkernijen aanbieden. Het wordt een feest voor de smaakpapillen!

Dus, pak je picknickkleed, smeer wat zonnebrandcrème, en maak je klaar voor een dag vol plezier en gezelligheid op de festivals in Zuid-Holland. Want hier draait het niet alleen om de muziek; het draait om het samen creëren van onvergetelijke herinneringen met de hele familie. 🌈🎶

Log In