Bezoekje aan de Sint Sing Along – Rotterdams Philharmonisch orkest & Jeugdtheater Hofplein Rotterdam

Joepie! Sinterklaas is in het land! En Sinterklaas komt overal langs en doet heel veel leuke dingen. Ik ben met papa, mama en Melle naar de Sint Sing Along geweest. Ik wist niet wat een Sing Along is maar Sinterklaas zou komen en die wilde ik heel graag zien! Mama zei dat er ook een orkest was en dat ik dat ook heel leuk zou vinden. We gingen naar een heel leuk theater voor kinderen in Rotterdam. Papa vond het goed bereikbaar en we konden bijna voor de deur parkeren.

Toen we aan kwamen lopen zagen we al dat er heel veel cadeautjes binnen waren en het was helemaal versierd omdat Sinterklaas er is! Binnen gingen we aan een tafel zitten waar kleurplaten, potloden en een bakjes strooigoed stonden. Met de kleurplaat kon je bij een hele lieve mevrouw ook een slinger maken. Ik heb dat niet gedaan, maar het is heel leuk om wel te doen.

Kleuren bij de Sint Sing Along

We waren lekker aan het kleuren en papa had wat drinken gehaald toen een mevrouw vertelde dat we al naar boven mochten. Ik vond het theater supermooi, vooral boven. Daar waren allemaal ramen met kleur en daar heb ik met mama nog een filmpje opgenomen. Papa en Melle gingen alvast extra kussens halen voor op onze stoelen zodat we nog beter kunnen kijken.

Met nog een trap ging ik met mama nog verder naar boven en toen kwamen we in de zaal. Die was mooi zeg. Ook het podium was weer helemaal versierd voor Sinterklaas. Er stond een mooie grote stoel, er hingen slingers en heel veel cadeautjes. En  er stonden allemaal dingen om muziek mee te maken. Mama had kaartjes voor bijna helemaal beneden in de zaal, dus we konden alles supergoed zien!

Sing Sing Along Podium

En toen gingen de lichten uit! Stip en Stippel kwamen vertellen wat er aan de hand was en wat wij mochten doen: meezingen! Stip ging met Sinterklaas bellen, alleen was Sinterklaas volgens Stuurpiet niet meer op de Stoomboot!!

Er kwam een meneer het podium op met een stokje in zijn handen, dat was meneer Ronald die had een aantal mensen meegenomen die muziek gingen maken, echt gewoon op het podium! Deze mensen zitten in het orkest. En de mensen in een orkest maken hele mooie muziek samen met meneer Ronald! Zij maakten de muziek zodat wij de liedjes mee konden zingen. Ze speelde de muziek zo goed dat we meteen de liedjes al mee konden zingen!

Sint Sing Along Philharmonisch orkest

Nadat we wat liedjes hadden gezongen bleek dat Sinterklaas al in het theater was!! Het werd één groot feest. We hebben heel veel Sinterklaasliedjes gezongen en gedanst en geklapt. Sinterklaas was echt grappig joh. Die oude man kan best grappen maken, hihi.

Er waren ook hulppietjes, die heten de Kanariepietjes. Die wilden eerste alleen maar gamen, maar door Sinterklaas gingen ze ook verstoppertje spelen en hoela-hoepen. Ze gingen vooral heel veel zingen en dansen.  Sinterklaas ging zelf ook nog een keer verstoppen, hihi. Ik wil heel graag ook een kanariepietje worden en mee doen met de Sint Sing Along!

Sint Sing Along Orkest, Sinterklaas en Kanariepietjes

Papa en mama zongen ook met alles liedjes mee en zelf Melle kende veel liedjes en vond het helemaal niet spannend om zo dicht bij Sinterklaas te zijn! Het was echt heel leuk en het was supersnel voorbij. Toen het klaar was mochten we nog met Sint en de Pieten op de foto. We moesten daar wel een beetje lang voor wachten, maar die lieve mevrouw van de slingers heeft dat allemaal best heel goed geregeld; Melle en ik mochten zonder andere kindjes op de foto!

Ik heb echt zooooo’n leuke middag gehad! En Melle vraagt nu iedere keer of we nog een keer naar de Sint Sing Along mogen! Nou dat kan want er zijn nog een paar voorstellingen en er zijn nog tickets te koop! Dus voor alle papa’s en mama’s en Sinterklaas, mogen alle kindjes kaartjes voor de Sint Sing Along in hun schoen krijgen?

Groetjes Julia

Bestel hier je tickets!