Pasen thuis met kinderen

Ondanks dat we helaas nog steeds niet kunnen afspreken met familie en vrienden, kun je van het Passweekend een fijn weekend van maken met de kinderen. Wij hebben tips.

Paaseieren zoeken in huis of de tuin

Kinderen van alle leeftijden vinden het fantastisch om paaseieren te zoeken. Als het lekker weer is kun je ze in de tuin of op het balkon verstoppen. Anders verstop je ze binnen. En wil je een keer de paaseieren op een bijzondere manier verstoppen? Maak er dan een foto puzzel van. Verstop de eieren ergens in huis en maak een foto van het ei (super uitvergroot) op zijn verstop plek. Kinderen kunnen dan aan de hand van de foto's de eieren vinden. 

Pasen met kids

Paastafel versieren 

Normaal ga je misschien ergens brunchen tijdens Pasen. Dit jaar blijven we nog thuis. Daarom is het extra leuk om jullie eigen Paas tafel mooi maken. Kinderen kunnen helpen met paaseieren schilderen of mooie paasknutsels maken. Eerder hebben we een aantal paastafel en knutsel tips voor je verzameld.

Paastafel tips

Pasen thuis met kids

Paas kaartjes maken met de kinderen en opsturen naar degenen die jullie zullen missen met Pasen

Je hebt nodig:

  • een vel papier met potlood en een schaar voor je ontwerp
  • karton en wol of katoen voor het kaartje
  • Potlood, schaar, prikker en prikblok, naald. 

1. Teken op het papier een paasei of, zoals wij deden, een leuk konijntje. Het hoeft niks ingewikkelds te zijn, als aan de contouren maar duidelijk te zien is wat het voorstelt. Knip dit uit en leg het op het karton. 

2. Prik om je tekening gaatjes in het karton. Niet te dicht op elkaar en het liefst goed verdeeld (dus aan de linkerkant van het ei evenveel als aan de rechterkant.

3. Nu kun je het kaartje 'borduren'. De uiteindes doe je natuurlijk aan de binnenkant, waar je later eventueel nog een extra stuk karton overheen plakt om dit weg te werken. Je kunt het patroon netjes uitwerken, of gewoon lekker kriskras: het resultaat zal evengoed hartstikke leuk zijn.

Speel een Paas Escape Room

Paaseieren zoeken wordt dit jaar extra leuk met de kinderen met deze eggscape room voor thuis. In Het Paasei Mysterie moeten jullie samen met detective IJ op zoek naar een gestolen lading paaseieren. Dus zet de paaseitjes maar vast klaar, want dit wordt weer puzzelen samen! Deze escape room voor thuis is geschikt voor een gezin met kids vanaf 9 jaar. De escape room heeft  8 unieke opdrachten, voor een lekker ruime speelduur.  Bestel online en ontvang jullie pakket mét of zonder paareitjes via de post!  Boek t/m 5 april 2021 met code GOKIDSPASEN en betaal geen verzend kosten! Bekijk de deal

Lekker weg tijdens het Paasweekend?

Wel je er even een paar dagen mini vakantie met je gezin? Bij Landal GreenParks kun je naar de wadden, de Limburgse heuvels, varen in Gierhoorn of bijvoorbeeld wild spotten op de Veluwe. Bekijk de last minute aanbiedingen voor jullie perfectie paar dagen mini vakantie .

GuestHouse Hotel Paas arrangementen

Het GuestHouse Hotel in Kaatsheuvel heeft fantastische familie Paas arrangementen. Ze hebben een driedaagse hotelaanbieding inclusief ontbijt, super leuk voor een gezin met kids! Ontloop de drukte en ga heerlijk wandelen en fietsen in de omgeving (bijvoorbeeld in de Drunense Duinen). Het arrangement bestaat uit 3 overnachtingen inclusief ontbijtpakket en een informatiepakket over de omgeving Natuurlijk heeft het GuestHouse Hotel ook coronaproof kinderactiviteiten bijvoorbeeld paaseieren zoeken op het dakterras. Bekijk de aanbiedingen hier