Naar de boerderij

Avonturenboerderij Molenwaard heeft de Gouden Award in de provincie Zuid-Holland gewonnen in de verkiezing voor het leukste uitje van Nederland van de ANWB. Wij, kidsreporters Minke (8 jaar), Karlijn (6 jaar) en Janna (4 jaar) mochten samen met papa en mama dit leuke park ontdekken. Ben je benieuwd hoe het was? Je leest er alles over in deze blog!

Molenwaard Fien en Teun

Toen we aankwamen zag het er meteen heel gezellig uit! In dit park zie je overal Fien en Teun, een boerinnetje en een boertje. Bij de ingang van het park waren ze heel aardig en we kregen een leuk boekje met daarin allemaal vragen. Alle antwoorden op de vragen kan je vinden in het park, dat wordt goed zoeken dus! Papa en mama kregen een blaadje waar precies op stond wanneer en waar er leuke shows/voorstellingen waren. Het winkeltje bij de ingang zag er ook heel leuk uit. Daar kan je alles van Fien en Teun kopen! Zo kan je zelfs een overall en laarzen kopen. Handig voor als je niet vies wil worden. 

Ponyrijden

Papa en mama zagen in het programma dat 'Prachtige Paarden' op het programma stond. Wij zijn gek op dieren en zeker op paarden dus daar zijn we als eerste heen gegaan. Tijdens deze show kwam je van alles te weten over paarden en er was zelfs een echte galoppeerwedstrijd waar een kindje bij papa op de rug mocht. Na deze show zijn we heel snel naar de manege gegaan waar we een rondje mochten rijden bij een pony op de rug. Dat was heel leuk! Op de manege stonden in de stallen nog meer pony's. Er stonden zelfs wat veulentjes bij. Die waren heel schattig en die konden we aaien. 

Na de pony's zijn we naar de Trekkerbaan gegaan waar we een rondje konden rijden. Toen we daar klaar waren zagen we dat er ook bootjes waren. Daar wilden we wel mee varen! Het was best een spannende tocht op de boot want de boot bewoog wel een beetje maar het was heel leuk om alles te zien vanaf het water. En het was een soort taxi want we werden afgezet bij de ingang van het park. 

Dansen met Fien en Teun

Ondertussen hadden we wel wat honger gekregen en we hadden geluk want we kregen frietjes van papa en mama. Alles was helemaal in Fien en Teun stijl en tijdens het frietjes eten gingen de echte Fien en Teun ook nog dansen en zingen. En daarna konden we met ze op de foto. Wat een feest! Bij het restaurant was ook een grote speeltuin dus we hebben ons daar goed vermaakt. 

We waren er ondertussen al een tijdje en we hadden al heel veel leuke dingen gedaan maar we hadden nog niet heel veel dieren gezien. Daar was het nu tijd voor! Helaas ging het ook een beetje regenen dus we zijn snel naar de koeienstal gegaan. Daar stond je droog en kon je (niet echte) koeien melken en leren over kaas. Naast de koeien stonden de varkens en daar was een varken met biggetjes. Dat was zo schattig! We konden de kleine biggetjes zelfs aaien, ze waren helemaal niet bang. Bij de ingang hadden we een zakje voer gekocht. Dit gingen we aan de geiten voeren. Je kon de wei en het hok in en de geiten vonden de brokjes heel lekker! Het was ook wel een beetje spannend, al die geiten die zin hadden in die brokjes. 

Ondertussen hadden we al heel wat antwoorden verzameld op de vragen die in het boekje stonden. We gingen verder het park in en kwamen bij een leuke voorstelling van Peppa Big. Daarna gingen we nog even koeien aaien en fietsen in heel leuke fruitkistjes. De dag was toen al bijna voorbij en we hadden nog niet alles gezien. Het was zo groot! Toen we naar de uitgang gingen zagen we bijvoorbeeld een echte modderbaan! Die hebben wij niet gedaan maar we zagen wel dat je daar heel vies kan worden. Leuk voor de volgende keer ;-). 

Boerderijdiploma

Bij de uitgang gingen we nog een ijsje eten en mochten we wat leuks uitzoeken in het winkeltje. Ook kregen we daar ons boerderijdiploma. Wat een leuke dag was het! Het allerleukste vonden we de paarden maar eigenlijk was alles leuk. Het is echt een leuk uitje voor jonge kinderen. Voor kinderen van acht jaar was het zeker nog leuk maar voor oudere kinderen is het misschien wat minder geschikt. 

Als wij de baas zouden zijn van dit park dan zouden we nog meer pony's in het park zetten en misschien nog wel wat leuks voor wat oudere kinderen. Maar eigenlijk is het goed zoals het is. Wij hebben een leuke dag gehad en we wilden nog wel langer blijven. Ze hebben dus verdiend gewonnen! 

Ook dit jaar is de Avonturenboerderij weer genomineerd voor het leukste uitje van Nederland! Wil je dat ze ook dit jaar winnen? Stem dan op www.avonturenboerderij.nl/anwb