OERRR Struintocht voor kinderen. Uitdagende wandeltocht op plaatsen waar je anders nooit komt

Lekker met een gids struinen door ruige natuur van Tiengemeten

OERRR Struintocht over Tiengemeten, voor kinderen van 5 t/m 8 jaar of 9 t/m 12 jaar

Op Tiengemeten mag je (bijna overal) lekker van de paden af. Het is er ruig en je kunt er dus heerlijk door de natuur struinen. Zaterdag 25 september organiseert Natuurmonumenten speciaal voor kinderen twee OERRR Struintochten over het eiland. Samen met de boswachter gaan ze de natuur op Tiengemeten ontdekken.

Er zijn op deze dag twee OERRR Struintochten: van 10.15 uur tot 12.00 uur voor kinderen van 5 t/m 8 jaar en van 11.15 uur tot 14.00 uur voor kinderen van 9 t/m 12 jaar.

Ontdekkingstocht voor kinderen

Vooraan op het eiland ligt een plas water. Hier is zo veel moois te ontdekken. Er is geen wandelpad, dus zoek je zelf een pad. Hoge waterdichte laarzen of schoenen zijn aan te raden. Zo ben je goed voorbereid op dit avontuur. De kinderen ontdekken tijdens het struinen van alles in de natuur: misschien komen ze wel Schotse hooglanders tegen! De boswachter vertelt graag over alles wat ze op hun pad tegen komen. De route voor de oudere kinderen (9 t/m 12 jaar) is langer en zij zoeken onderweg een mooi plekje om te lunchen. De kinderen lopen respectievelijk 2,5 km en 5 km.

Let op de tocht is niet geschikt voor hele kleine kinderen.

Kijk hier voor meer informatie, de kosten en tips van de boswachter