Ik geloof dat mijn dochter 4 was, toen wij een kas in de tuin zetten. Niet zo'n grote glazen, die was een beetje boven budget, maar een zelfgebouwde houten kas met deksel. We hebben samen lekkere groenten uitgezocht en maakten een kalendertje met wat je wanneer moest zaaien. Zo ontdekte ze gaandeweg dat meneer Appie die groenten niet de winkel in tovert, maar dat er een heel (tof!) proces aan vooraf gaat. Niet iedere oogst lukte, maar veel ook wel. En omdat we er zo veel plezier aan hebben beleefd, wordt het tijd om alle moestuin-tips te bundelen en met jullie te delen. 

Moestuin aanleggen met kinderen - eigen groente kweken

Op deze pagina's vind je allerlei tips om te starten met een eigen moestuintje, samen met je kind. 

Welke groenten en kruiden heb jij nog in huis, die je (deels) in de grond kunt stoppen om nieuwe mee te kweken? Voor onze kids dé manier van moestuinieren, heel beeldend en superleuk om te doen! Klik op kweken zonder zaadjes (te kopen) om naar de voorbeelden te gaan. 

kweken zonder zaadjes

Waar ga je je moestuin in beginnen? In potten? In een kweekkas? Of gewoon los in de tuin? We hebben verschillende voorbeelden voor je verzameld. Klik op Moestuinbakken en Kassen om naar de voorbeelden te gaan. 

moestuinbakken

Log In