Een dagje Duinrell: daar kikker je écht van op!

Hoewel er in onze eigen regio natuurlijk van alles te beleven valt is het soms ook leuk om elders in het land eropuit te gaan. Zelf hebben zowel mijn man als ik hele leuke jeugdherinneringen aan attractiepark Duinrell in Wassenaar, dus het stond al een tijdje op het lijstje om daar met onze eigen kids eens naartoe te gaan. Dus, toen ze weer open mochten besloten we ook maar snel te gaan!

Het is natuurlijk allemaal even anders in coronatijden maar daar lieten we ons niet door weerhouden. Online tickets gekocht en gereserveerd en een paar dagen later rijden we in slechts een uurtje naar Wassenaar. De kids hebben er enorm veel zin in! En wij ook overigens, even weer een dagje quality time met het gezin. 

We rijden de parkeerplaats op en zien dat het nog erg rustig is, dat is fijn. We gaan gauw het park op, geen tijd te verliezen ;-) De kikkerachtbaan krijgt de primeur! We kunnen zo doorlopen. Niet alle karretjes zijn in gebruik vanwege corona, maar omdat het niet zo druk is maakt dat niet zoveel uit. Bryan (5) ging vol enthousiasme zitten maar gaat ineens ook heel veel vragen stellen over wat de achtbaan precies gaat doen. Hij wil het tot in de detail weten, ik kan de spanning van zijn gezichtje aflezen. Ik houd zijn handje stevig vast en hoewel hij in het begin even schrikt van de 'snelheid' roept hij als we terug zijn gelijk 'nog een keer!'. Emily (2,5) zat vlak achter ons met papa en weet nog niet zo goed wat ze van de afgelopen 30 seconden vond...

Kikkerachtbaan Duinrell!

De attracties zijn niet allemaal tegelijk open, gelukkig is het een overzichtelijk en niet te groot park waardoor je makkelijk van de ene naar de de andere attractie loopt. We halen tussentijds nog een lekkere cappuccino terwijl de kids een rondje in de prachtige carrousel uit 1864 doen. Enne...zelf blijf je toch ook altijd een beetje kind dus ik laat de kans niet liggen om de Splash in te gaan én de Falcon achtbaan uit te proberen. Eenmaal aan de beurt bij die laatste heb ik enorme spijt, wat een ding! Maar ja, ik moet het ondergaan nu. Achteraf heel gaaf maarre...1 keer is wel genoeg ;-)

Carrousel Duinrell

De kids maken een ritje in de Locomotion en de minitrein, ze genieten zichtbaar. Ze rennen daarna door naar de enorme speeltuin waar ze zich ook flink vermaken. Tijd voor een rustmomentje voor ons! We besluiten gelijk maar te lunchen en trakteren onszelf op lekkere frietjes. In de middag patatjes, wat een feest!

Locomotion Duinrell

We lopen door naar Wonderland waar we als eerste de monorail in stappen, dan hebben we gelijk een goed overzicht van Wonderland. Er is van alles te doen hier zien we al! Ze durven allebei in de 'Eeuwig Brandende Kaars', oef, dat is best hoog! We bezoeken gelijk de 2 leuke shows: De Kwakus Kwebbel Show en de Play Kwek Show. Bij die laatste stem je zelf mee, de kids nemen hun rol als jury natuurlijk enorm serieus! 

Monorail Duinrell

De botsbootjes zijn ook enorm populair, we hebben allebei een kind op schoot. Bryan en Emily gieren van het lachen als we 'per ongeluk expres' tegen elkaar aan botsen. Daarna hup door naar de trampolines en nog even een poging doen om op de Matterhorn ballen te klimmen. Dat houden we op een poging, het blijkt nog best lastig!

We lopen nog even door naar de Niagara Superroetsj, een heeeele hoge glijbaan waar je met zakken vanaf sjeest. Althans, dat zou de bedoeling moeten zijn. Deze glijbaan heeft even wat onderhoud nodig, want glijden lukt niet echt, we moeten ons best doen weer beneden te komen. Verbeterpuntje! Glijden lukt wel heel goed in het ernaast gelegen Kidskasteel dus daar wordt gretig gebruik van gemaakt.

De dag vliegt, het is alweer bijna tijd om naar huis te gaan. Maar...we maken eerst nog een rondje in het Kikkerrad, wat een prachtig uitzicht heb je van bovenaf! We zien de camping, de vakantiehuisjes en helemaal ver weg zelfs de 'skyline' van Den Haag. Ik ontdek ook gelijk nog het winkeltje beneden en kan het niet laten nog 2 'Rick de Kikker' knuffeltjes te kopen als leuke herinnering aan deze dag. Ik doe het even stiekem, leuk als verrassing in de auto straks.

We ontdekken last-minute ook nog een verkeerspark, dus ja die moet ook nog even gauw uitgeprobeerd worden. Bryan zoeft weg op zijn fietsje en als Emily doorheeft hoe het werkt heeft ook zij de smaak te pakken. Wat een plezier!

En ja...dan is het toch echt tijd om naar huis te gaan. En dat is ook prima, moe maar voldaan gaan we de auto weer in. Ik tover de 2 Rick de Kikker knuffeltjes uit de tas en die worden direct hard geknuffeld en niet meer losgelaten. Met Rick in hun armen vallen ze allebei in slaap, nog voordat we Wassenaar uitrijden. Wat een geslaagde dag was dat, niet alleen voor de kids maar ook wij hebben als ouders enorm genoten!

Duinrell heeft het allemaal keurig netjes geregeld als het gaat om corona aanpassingen. Er staan overal duidelijke aanwijzingen en middels de lijnen op de grond weet je precies waar je moet staan als je in de rij staat bij een attractie. Wij hadden een heerlijke rustige dag dus hebben nooit lang hoeven wachten. Hoewel ik begrijp waarom was wel de horeca erg beperkt open, er was daardoor ook weinig keuze als het om eten en drinken gaat. Hopelijk wordt dat komende tijd wel wat uitgebreid.

Mocht je ook een dagje Duinrell overwegen dan zeker doen, vanuit de regio Alkmaar/Noordkop is het goed te berijden, zeker nu het nog niet zo druk is op de weg. Veel plezier alvast!

Volg je Go-Kids regio Alkmaar al op Facebook?

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!