Maandag is het zover, de scholen gaan weer deels open en de kinderen staan te popelen!
Of vindt jouw zoon of dochter het toch ook wel weer een beetje spannend? Voor jongere kinderen voelt het misschien wel weer als de eerste schooldag...
Hoe is het ook alweer op school? Ze hebben hun vriendjes misschien al lang niet meer gezien en ook de juf of meester niet. 

Wij hebben een paar tips om deze eerste schooldag iets minder spannend te maken:

1. Spreek af met een vriendje voor het schoolplein

Waarschijnlijk mag je zelf als ouder niet de school in of zelfs het schoolplein op en moeten de kinderen dus zelf naar de juf of de klas toe. Voor de kleuters of zelfs groep 3 en 4 kan dat nu best even spannend zijn. Maar samen sta je sterk! Dus probeer een andere ouder te contacten om af te spreken dat de kinderen samen het plein op kunnen. Dat scheelt!

2. Teken een hartje op de hand van jouw kind

Ik heb ooit ergens gelezen dat een moeder een hartje op de hand van haar kind had gezet bij de allereerste schooldag. Als het kind het hartje zag of aan zou raken dan zouden ze even aan elkaar denken. Mooi toch! Teken ook een hartje op je eigen hand en je hebt een mooie connectie met je kind!

Hartje op hand kind

3. Stop een briefje onderin het brooddoosje met een lieve tekst

Hoe leuk is het als je tijdens je lunch een briefje in je brooddoosje vindt met een lieve tekst (of bijvoorbeeld een hartje) erop. Ook dan weet je uk dat je heel van hem houdt en altijd aan hem denkt. 

4. Zorg voor een klein cadeautje na school

Kinderen houden van cadeautjes en dat hoeft écht niet veel te kosten! Koop iets klein van een euro of wat en pak het in. Als je je kind van school haalt zorg je dat het alvast klaar staat op tafel, naast die beker limonade (of kopje thee) en wat lekkers. Wedden dat ze heel blij zijn!

5. Iets leuks doen na schooltijd 

Spreek alvast af dat jullie na schooltijd iets leuks gaan doen. Bijvoorbeeld lekker naar de speeltuin, of misschien wel een route langs meerdere speeltuintjes in de buurt. Of wellicht wil hij/zij wel gewoon lekker buiten spelen of op zijn kamer. Hoe dan ook, iets waar je kind op dat moment zin in heeft!