Koeien naar buiten bij Veldzicht Hoeve in 't Veld

  • van:  7 april 2019 11:00
  • tot:  7 april 2019 16:00
Koeien naar buiten bij Veldzicht Hoeve in 't Veld

De koeien gaan naar buiten bij Veldzicht Hoeve in 't Veld - dansende koeien zijn altijd een spektakel om naar te kijken met de kinderen.

Dansende koeien in 't Veld

Het voorjaar is begonnen, het gras staat hoog genoeg. Tijd voor de dames om de deuren open te gooien en de benen te strekken: lekker naar buiten, de groene weide in! Iedereen die dit spektakel wil komen aanschouwen is welkom!  Om 11 uur gaan de poorten open en rond half 12/ 12 uur verzamelt iedereen aan de achterzijde van de stal. De familie Veldman zal kort iets vertellen over weidegang en daarna zal boer Joep de deuren los gooien. 

Activiteiten op boerderij Veldzicht Hoeve

Als de dames weer een beetje de rust hebben gevonden en lekker grazen in de wei, kunnen jullie een kijkje nemen op het bedrijf: voor de kinderen zijn er leuke activiteiten,  ze zullen op verschillende plekken op ons bedrijf iets vertellen over het bedrijfsproces, er wordt een hoekje gecreëerd waar je een film kunt zien over hoe kaas gemaakt wordt.  

Prijsjes winnen bij de boerderijwinkel

De boerderijwinkel is deze dag speciaal geopend met leuke aanbiedingen. Je kunt leuke prijsjes winnen - de hoofdprijs is een kilo graskaas die de winnaar na 5 weken mag komen halen (de koeien beginnen immers deze dag aan de productie hiervan). Beleef deze dag samen met de dames!

Nog een paar belangrijke zaken:

  • Het bedrijf is toegankelijk voor iedereen ( houd wel rekening met grote loopafstanden). Het is rolstoeltoegankelijk, er is een invalidetoilet aanwezig. 
  • Honden zijn deze dag niet welkom (sorry).
  • Dierwelzijn staat bij bovenaan. U dient zich aan de regels te houden. Deze worden weergegeven bij de ingang, lees deze goed door, zodat er geen misverstanden ontstaan.
  • De koeien hebben bij Veldzicht Hoeve altijd voorrang! Dit betekent ook dat als het weer het niet toelaat, de koeien deze dag niet naar buiten gaan. Er wordt dan een nieuwe datum gepland. Uiteraard bent u dan van harte welkom in de stal.

Benieuwd naar de leukste tips voor uitjes in de vakanties in de Noordkop? GRATIS in je mail: schrijf je in voor de Uittips & Specials van Go-Kids Noordkop!