Het Museum van de 20e Eeuw kan met 2 exposities weer knallen! Het museum is gelukkig weer open voor publiek. Naast Jan Jans & de Kinderen is er ook de expo Kijkbuiskinderen, 70 jaar KinderTV.

Expo Kijkbuiskinderen, 70 jaar KinderTV

De kleding van Swiebertje, Pipo en Zuster Klivia, maar ook de originele poppen uit Dappere Dodo en de echte Rikkie en Slingertje. De poppen uit de Fabeltjeskrant en Paulus de Boskabouter. Dat en veel meer is te zien op de nieuwe tentoonstelling "Kijkbuisvrienden, 70 jaar KinderTV" in het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn. En gelukkig mag het museum vanaf 5 juni de deuren weer openen!

Herkenning voor jou en je (klein)kinderen

Niet eerder waren zo veel originele, en dus unieke, objecten uit de historie van 70 jaar kindertelevisie bijeengebracht. Uit alle decennia komen programma's aan bod, van Oebele tot Hamelen, van de Bereboot tot Kabouter Plop. Uiteraard zijn veel historische fragmenten en foto's te zien, maar ook originele rekwisieten, scripts en objecten. Het bolhoedje en brilletje van Tita Tovenaar, de kleding van Tika, de pruik, lange schoenen en kleding van Pipo. Maar ook de outfit van Kluk-Kluk, het verpleegsterskostuum van Zuster Klivia en zelfs de schrijfmachine van Annie MG Schmidt waarop de teksten van JaZusterNeeZuster zijn geschreven.

Kinderen in het Museum van de 20e eeuw in Hoorn

Ook wie de serie niet goed kent zal genieten van deze tentoonstelling. En zeker ook kinderen. Het Museum van de 20e Eeuw staat de laatste tijd steeds meer bekend als museum voor gezinnen en kinderen - en terecht!