Ga tijdens jouw kinderfeestje mee op avontuur in de natuur met Fluitenkruid in Lottum!


Kabouterfeestje (4-6 jaar) 

Het kabouterfeestje is voor de allerkleinsten. Jullie krijgen van ons een kaboutermuts te leen en we schminken rode kabouterwangetjes. We starten met het openmaken van de cadeautjes van alle kinderen. Jullie lopen een kaboutertocht door het bos met kleine opdrachtjes en leuke spelletjes en gaan op zoek naar Fluit, de boskabouter. Ook doen we een voelspel met materialen uit de natuur. Na afloop krijgt ieder kind een kabouterdiploma.Toverdokter (4-7 jaar) 

Heeft jouw aapje of beer een schaafwondje? Pijn in de buik? Een gescheurd oortje? Of is ze verkouden? De Toverdokter lost het op. Deze dokter maakt alle knuffeldieren beter. Maar je moet wel helpen! Ieder kind mag zijn of haar knuffeldier meenemen naar dit feestje. Samen met de handpoppen van de toverdokter gaan we de dieren beter maken met een toverdrank die we zelf maken van magische kruiden, blaadjes en bloemetjes uit het bos, jullie knutselen een toverstok en jullie maken een nieuw groot spinnenweb voor de spin tussen de bomen.Elfenfeestje (4-7 jaar) 

Het elfenfeestje is voor de jongste kinderen. Jullie krijgen van ons elfenvleugels te leen (maar jullie mogen natuurlijk ook al verkleed komen als een elfje) en jullie krijgen glitters op jullie wangen. We starten met het openmaken van de cadeautjes van alle kinderen. Jullie lopen een elfentocht door het bos met leuke opdrachtjes en kleine spelletjes en jullie gaan op zoek naar de staf van de Leudalse bosfee. Ook knutselen jullie je eigen fee staf van wol, kraaltjes, veren en natuurlijke materialen. Na afloop krijgt ieder kind een elfendiploma.

Heksen- of tovenaarsfeestje (4-9 jaar)

Doe mee met ons heksen- en tovenaarsfeestje. Van ons krijgen jullie een heksen of tovenaarshoed te leen, maar jullie mogen natuurlijk al helemaal verkleed als heks of tovenaar komen. We starten met het openmaken van de cadeautjes van alle kinderen. Jullie maken een toverdrank met magische planten, kruiden en bloemen die jullie zelf vinden in de natuur. Jullie kunnen als groep kiezen uit het maken van een weefraam met natuurlijke materialen om thuis voor je raam te hangen, een spinnenweb aan een tak of een heksenbezem. Jullie doen ook mee aan een padden-stoelen-dans. Na afloop krijgt ieder kind een heksen- of tovenaarsdiploma.Meiden in het bos (8-12 jaar)

We beginnen met het openmaken van de cadeautjes van alle kinderen. De meiden in het bos gaan een beauty zalfje maken voor je gezicht of handen van een echte aloë Vera plant. We zoeken naar mooie materialen voor een natuurlijke krans voor in het haar of we maken onze eigen natuurlijke parfum, we knutselen in een potje die je mee naar huis mag nemen.