Het einde van Pasen en de paaseitjes. Twee feestdagen die door iedereen anders worden gevierd. De één maakt er een waar spektakel van met een uitgebreid ontbijt, een eier-zoek-festijn en haalt misschien 's avonds nog wel de gourmetpan tevoorschijn, terwijl de ander een stukje paasbrood en wat paaseitjes op tafel eigenlijk wel voldoende vindt. En zo hoort het, vieren zoals je het zelf prettig vindt. Hopelijk hebben jullie het fijn gehad. Maar wat nou te doen met al die paaseitjes?

Recept overgebleven paaseitjes

Na al weken van de paaseitjes gesnoept te hebben (wij zeggen niks!) en de overload aan zoetigheid die de kinderen deze dagen binnenkregen, mag dat bakje met eitjes (en die zak die verstopt is in de kelderkast) eigenlijk wel verdwijnen. En die drie hazen p.p. die de kinderen hebben verzameld bij de verschillende activiteiten deze dagen hoeven ook niet persé allemaal nog er bij gepropt te worden de komende week.

Herken je het paaseitjes probleem?

Herstel, chocolade is NOOIT een probleem. Herken je het dilemma? 'Opeten/weggooien'?
We hebben wat ideeën voor je op een rijtje gezet;

1. Paaseitjes bewaren

Als je chocolade op een droge, donkere plek met kamertemperatuur bewaart, hoeft het niet binnen twee weken op te zijn. Je kunt dus wat overblijfselen achterin de proviandkast verstoppen en pas weer tevoorschijn halen bij het volgende feestje. Als je zo sterk bent ;). Paaseieren en chocolade-hazen op een feestje? Yep, maar dan in een andere vorm, zie idee 2, 3 en 4.

2. Paaseitjes smelten

Je kunt de chocolade gewoon au-bain-marie smelten. Daarna zijn er tal van opties, je kunt het bijvoorbeeld gebruiken voor een chocoladefondue (lekker met vers fruit en lange vingers), om een dame-blanche mee te maken, of om over een heerlijke gebakken banaan te gieten. Die laatste natuurlijk lekker van de barbecue!

3. Paaseitjes smelten tot fruithapbonbon

Om een aardbei heen dan. Dus: smelt de eieren au bain-marie, pak een aardbei bij het kroontje vast en doop hem kort in de chocolade. Laat hem afkoelen en dus hard worden op een stuk bakpapier en voilà: je hebt een zelfgemaakte fruitbonbon

4. Chocolademelk van paaseitjes

Easy peasy chocolademelk, dat is het. Verwarm melk tot het kookpunt en voeg eitjes of stukjes haas toe. Even doorroeren en klaar!

5. Overschot Paaseieren dan toch maar gewoon opeten

Maar dan wel snel, want het is wel wat apart om in mei nog paaseieren op tafel te hebben staan (goed excuus, of niet?).