We leven nog steeds in een gekke tijd.... Wij zijn wel klaar met corona, maar corona helaas nog niet met ons....

Quarantaine

Wij kropen net voor de herfstvakantie door het oog van de naald, maar ik hoor het steeds meer om me heen. Hele gezinnen in quarantaine voor 10 dagen vanwege corona. Het lijkt me niet niks... tien dagen op elkaars lip in huis, terwijl werk en school gewoon door moeten gaan. Daarom heb ik een aantal tips bij elkaar gezocht om deze dagen goed door te komen. Natuurlijk is één en ander wel afhankelijk van hoe oud de kinderen zijn en of je ziek bent van corona of weinig tot geen klachten hebt.

1. Wees lief voor elkaar!

Om te beginnen; wees lief voor elkaar. Het lijkt misschien wat knus, 10 dagen samen in huis. Maar nergens heen mogen, kan natuurlijk ook zorgen voor de nodige irritaties. Kinderen kunnen zich onzeker over deze gekke tijd, jouw werk moet gewoon gedaan worden... Hoe belangrijk is het om in deze dagen extra lief voor elkaar te zijn en aandacht te hebben voor elkaar.

2. Duik de keuken in om te bakken

Ga samen de keuken in en bak iets lekkers. In deze tijd kun je natuurlijk genoeg te bedenken om te bakken. Een lekkere appeltaart, pepernoten, speculaas....Jammie! Niet alleen het samen bakken is een feestje, het samen opeten is natuurlijk net zo fijn. Gezellig samen aan tafel smullen van het lekkers.

3. Maak samen een lekkere lunch

Tijdens de lockdown schreven we bij Go-Kids een blog over verwenmomentjes tijdens de lunch. Lekkere recepten om tussen de middag samen van te genieten. 

Je vindt de recepten hier. 

4. Maak een planning

Zoals al eerder gezegd zal er toch een deel van het "gewone" leven door moeten gaan. Misschien moeten jij en je partner vanuit huis werken en krijgen de kinderen online les. Door een planning te maken creëer je een ritme, wat tijdens deze dagen een fijne houvast kan zijn.

5. Netflix

Komen jullie normaal gesproken niet toe aan het kijken van die ene film? Of zijn jullie fan van romantische kerstfilms? Nu is de tijd om samen op de bank te kruipen en te genieten van die film. Of serie.... Neem er nu lekker de tijd voor. Extra tip; Leg alle matrassen op de grond voor de tv en blijf lekker slapen in de woonkamer.

6. Spelletjes

Speel samen de leukste spelletjes! Er zijn zoveel leuke spelletjes om te spelen met het hele gezin. Wat dacht je van Ganzenbord, Keezen (een soort ganzenbord, maar dan net anders), Dixit, Qwixx, Monopoly, en ga zo maar door... Ook een leuk spel is ons eigen Corona-memories. Dit leuke spel nodigt meteen uit om te praten over deze rare, moeilijke periode en is gratis te downloaden.

7. Post

Maak de leukste kaarten en/of brieven en stuur deze na je quarantaine op naar de mensen waar je van houdt. (buiten je gezin) Of vraag mensen om jullie een kaart of brief te sturen. Leuk om post te ontvangen tijdens deze dagen!

8. Foto album (af)maken

Kom jij, net als ik, ook nooit toe aan het maken van de foto-albums? Dan is dit dé tijd! Samen met de kinderen kun je meteen de foto's weer eens bekijken en herinneringen ophalen. Wedden dat de dag voorbij vliegt?!

9. Verlanglijstjes maken of lootjes trekken

Maak van deze tijd gebruik om de kinderen hun verlanglijstjes te laten maken. Maak van een mooi kleur blad of een gekleurd karton een zak van Sinterklaas en laat ze daar de cadeautjes die ze graag willen op plakken. Meteen leuk om op te hangen en in de Sinterklaas-sfeer te komen. 

Zijn jullie kinderen al wat ouder? Ga dan vast lootjes trekken. Misschien kan er zelfs al geknutseld worden... Dan is er ook geen stress voor 5 december. 

10. Maak een parcours door je woonkamer

Hebben jullie kleinere kinderen en moeten ze hun energie kwijt? Zet een parcours uit door de woonkamer waar ze over moeten klimmen en klauteren zonder de vloer te raken! Van de bank via een kussen naar de stoel, over de tafel naar de andere kant van de kamer en ga zo maar door. Natuurlijk wordt er na afloop ook samen opgeruimd!

Heb geduld met en voor elkaar en geniet ondanks alles ook van het samenzijn met elkaar.  

11. Wees creatief

Ga samen een kunstwerk maken. Schilderen, kleuren, plakken, knippen en maak er samen iets moois van!

 

Go-Kids wenst iedereen veel sterkte toe in deze moeilijke tijden.