De kerst komt eraan en dat betekent dat overal de lichtjes weer tevoorschijn komen. Heerlijk! Wat ik ook zo gezellig vind, zijn alle kerstmarkten en ijsbanen die je overal om je heen ziet. Nu nog hopen op een laag sneeuw, maar of dat er van gaat komen?

Ik heb de leukste ijsbanen, kerstmarkten en andere kerstactiviteiten voor je op een rijtje gezet!

Santa's House in Roermond

Voor het vijfde jaar alweer komt de Kerstman naar Roermond. Hij heeft zijn intrek genomen in Santa's House in Santa's Town bij het Shoppingcenter Roercenter. Er is van alles te doen voor de kinderen. Zo kunnen ze meedoen met de kleurplatenactie of de kerstman een handje geven! 

Hier vind je alle info over Santa's House!

 

Kerststal in het Klooster in Weert

De bekende kerststal van Weert is weer terug! 

Hier kun je alles lezen over deze leuke kerststal in het klooster!

Traditionele Kerstwandeling in Horst

Op 27 december kun je in Horst meedoen aan een gezellige kerstwandeling! Deze wandeling vindt plaats in Kasteelpark Ter Horst. 

Meer info over deze leuke wandeling kun je hier vinden.

 

Schaatsen

Winterpret Venray | Schaatsen

Van 13 december tot en met 5 januari kun je weer genieten van uren schaatsplezier in Venray! Rondom de ijsbaan is ook van alles te doen, zoals een muziekspektakel op zaterdag 14 december en een levende kerststal van 14 december tot en met 6 januari. Ook kunnen de peuters elke zondagmorgen oefenen dat het een lieve lust is tijdens het Peuterschaatsen, compleet met mini-disco!

Venlo on Ice

Ook in Venlo staat de ijsbaan weer klaar! Op de Oude Markt, voor Schouwburg de Maaspoort kun je je weer uitleven op de ruime ijsbaan van Venlo on Ice!

Schaatsen in Horst

In Horst kun je ook weer genieten van veel uurtjes op het ijs. En als jij een beetje moe wordt, maar de kids er nog geen genoeg van kunnen krijgen, kun jij even bijkomen in het Horeca-gedeelte met een kop koffie. 

Hier kun je meer info vinden over de ijsbaan in Horst.

Tip; Vergeet je handschoenen niet als je gaat schaatsen! Zonder kom je het ijs niet op. 

Kerstmarkten iets verderop

Als je een stukje rijden voor een mooie kerstmarkt niet erg vindt, hebben we nog een paar leuke tips voor je! 

Kerststad Valkenburg

Valkenburg is helemaal in prachtige kerstsfeer! Er is van alles te doen, je kunt er je hart ophalen als je van kerst houdt. Zo zijn er in de grotten mooie kerstmarkten, kun je het dorp van de Kerstman bezoeken, van de rodelbaan sjesen en genieten van de Kerstparade! 

Kijk hier voor meer info! 

Kerstmarkt Maastricht

Het Vrijthof is deze dagen de place to be als het om kerst gaat. Mooi versierde kraampjes, een ijsbaan en een gezellige sfeer. De moeite van het rijden waard! De kids kijken hun ogen uit van alle lampjes! 

Hier kun je meer info vinden. 

Kerstmarkt Düsseldorf

Wil je een keer naar een hele grote kerstmarkt? Dan ben je in Düsseldorf aan het goede adres! Düsseldorf combineert maar liefst zeven kerstmarkten, dus reken maar dat er veel te zien valt! En wil je alles eens van boven bekijken? Ga dan een rondje mee in het grote reuzenrad! Schaatsen kan ook in Düsseldorf. Op het Corneliusplein is een ijsbaan. 

 

Veel plezier!