Spoedcursus: hoe overleef ik een tweede lockdown?

We zitten allemaal nog een beetje in de paniekstand. We hebben er een nachtje over kunnen slapen, maar de kids zijn bezig aan voorlopig hun laatste schooldag, en de kerstplannen moeten allemaal aangepast worden. Waar de vorige keer nog een jubelstemming heerste, heerst nu gelatenheid en verdriet onder de kinderen. Want het bleek toch helemaal niet zo leuk, hele dagen thuis zitten en thuisonderwijs. En ook blijkt het erg moeilijk om de draad zomaar op niveau weer op te pakken.  Zelf moet je ook thuis werken, en dat deed je waarschijnlijk ook al, maar nu weer met de kinderen erbij. Wat hebben we geleerd van de vorige keer? En wat is er nu anders? Go-Kids hoopt een steentje te kunnen bijdragen door ideeën te verzamelen, tips door te geven en te focussen op wat er nog wel kan. Dus zit je er even doorheen? Weet dan dat je niet alleen bent, samen komen we er doorheen. 

Kerstvakantie

Het is nu vakantie voor de kinderen. Dus op 1 dag na zijn er de komende 2 weken geen online lessen en hoef je dus niet de leerkracht pet op te doen. Probeer er zoveel mogelijk van te genieten met je gezin. Wij verzamelen tips en ideeën die je nog wel kunt doen, dus als je inspiratie nodig hebt, kijk dan gerust even op jouw Go-Kids regio. 

Online shoppen

Tja, ik was nog helemaal niet klaar met de Kerstinkopen en met mij waarschijnlijk velen van ons. Dat moet nu dus online gebeuren. Ook hier hebben we tips en ideeën verzameld van lokale ondernemers waarbij je ook online kunt bestellen. Probeer zoveel mogelijk de lokale ondernemers te blijven steunen! Denk bijvoorbeeld ook aan vouchers, kadokaarten etc. 

Wandelen, wandelen, wandelen

Als de muren op je af komen, als je het even niet meer weet, als je even geen geduld meer hebt. Ga even wandelen. Alleen. Even je hoofd leeg maken. Wissel dit af met je partner (waar mogelijk) als je hele kleine kids thuis hebt. Maar zorg goed voor jezelf. Geef jezelf ruimte. 

Minder en gezond eten

We bewegen minder, en vervelen ons. Dat is een dodelijke combinatie om lekker te gaan snaaien en dus veel aan te komen. Dat calculeren we allemaal rond deze tijd van het jaar wel een beetje in, maar blij word je er natuurlijk niet echt van.  Misschien kun je hier rekening mee houden en de komende tijd gebruiken om na te denken - ook leuk om samen met de kids te doen -  over gezonde voeding. Wat houdt dat in voor jou en je gezin? 

Thuisvermaak

Er is zoveel te doen in en om het huis, maar soms heb je even inspiratie nodig. Laat je kids (als ze kunnen lezen) ook eens onze blogs bekijken en laat hun mee beslissen over activiteiten die je samen kunt doen.  

Ritme

Maak verschil tussen vakantie en schooldagen. Tijdens de vakantie mag je pyjama dagen houden en lekker lang blijven liggen. Maar tijdens schooldagen gaat gewoon de wekker. Douchen, ontbijten en aankleden. Lessen worden gepland, huiswerk wordt gemaakt. En tussendoor? Laat ze ook lezen! 

Zodra het weer mag, zullen wij je op hoogte brengen van de lokale activiteiten en mogelijkheden. Tot die tijd, hopen we je in en om het huis te kunnen blijven inspireren. 

#samensterk