Voorlopig zitten we nog wel even binnen en kunnen de kids niet naar school.  Veel kinderen hebben wel huiswerk of volgens online lessen van school, maar na dit schoolwerk is het ook wel leuk om wat educatieve apps of sites te bezoeken. Vaak vinden ze dit leuker dan het normale schoolwerk. We hebben een aantal leuke sites en apps voor je uitgezocht. Hopelijk komen de kids de komende weken zo door.

Kidsweek

Naast de krant met het laatste nieuws, maakt Kidsweek ook elke week lesmateriaal voor begrijpend lezen voor basisschoolleerlingen. Omdat deze lessen niet in de klas gegeven kunnen worden, hebben ze speciale lessen gemaakt voor thuis.

Squla

Speel en leer thuis in alle vakken van de basisschool. Op mobiel, tablet en PC. Voor ieder kind op elk niveau in groep 1 tot en met groep 8. Squla is wel een abonnement. Hoeveel meer kinderen hoe groter het voordeel.

Zwijssen thuislessen

Om het thuisonderwijs zo goed mogelijk door te laten gaan, biedt Zwijssen verschillende materialen aan, om thuis verder te leren. Zo zijn er voor Veilig leren lezen en Estafette gratis complete thuislessen, inclusief filmpjes waarin een leerkracht de lesinstructie geeft en PDF’s van de bijbehorende materialen. Daarnaast hebben ze gratis werkbladen voor alle groepen van de basisschool online staan.

Tafelsoefenen

Tafelsoefenen.nl een leuke en leerzame website. Zoals de naam al zegt kun je hier de tafels oefenen en het maakt niet uit of je in groep 4 of in groep 5 zit, ze hebben tafels voor alle niveaus.

WRTS

Heeft je kind al Engels op school en vind hij/zij het leuk om Engels te leren, ga dan eens naar WRTS en oefen hier nog meer Engels ( of een andere taal).

Ambrasoft

Ken je Ambrasoft al via je school? Vraag dan via je school een activatiecode aan, want dan is dit gratis. Je kunt met Ambrasoft op je  niveau rekenen en taal leren, maar er zijn ook allerlei spelletjes. 

Redactie sommen

Bij Redactiesommen.nl leren kinderen oefenen met de verhaaltjes sommen. 

Spelling oefenen

Dit is een gratis website waar kids spelling kunnen oefenen. Spelling hoeft niet saai te zijn.

Heutink 

Heutink voor thuis heeft alles op het gebied van educatieve ontwikkeling voor jouw kind. Bekijk het online assortiment en help jouw kind leren en ontwikkelen.

Junior Einstein

Junior Einstein biedt de beste online leer-en oefenomgeving voor alle vakken van de basisschool. Het aanbod bevat honderdduizenden opgaven voor de groep 2 tot en met 8. Bovendien is er heel veel uitleg met video's en uitlegartikelen.

De voorleeshoek

Het is belangrijk om elke dag voor te lezen of zelf te lezen.  Het is goed voor de taalontwikkeling, woordenschat en het taalgevoel. Hoe eerder je begint met voorlezen, des te beter het is. Met de Voorleeshoek geniet elke dag van uren voorleesplezier. Ontdek wekelijks nieuwe verhalen. Meld je tijdelijk gratis aan! 

Smartgames

Je kent Smartgames vast wel van de te gekke spelletjes. Op deze site vind je uitgebreid aanbod van spelletjes waarbij je echt even je koppie erbij moet houden. En via de webshop kun je hier eerst het spelletjes online testen en ben je enthousiast dan kun je het spelletjes online aanschaffen.  Er zijn ook spelletjes die je in je eentje kunt doen. Nu wel handig als je niet met je vriendjes kunt afspreken.

SchoolTV

De scholen zijn voorlopig dicht, wat nu? SchoolTV ondersteunt bij les vanuit huis. Bekijk per groep de 10 leukste & meest leerzame afspeellijsten, programma’s en quizzen.

 

Laten we hopen dat de kids nog steeds plezier in leren hebben en dat deze sites en apps hier een bijdrage aan kunnen leveren.

Veel plezier!