Met al heel wat zonnige dagen achter de rug, volgen er komende zomer hopelijk nog veel meer warme en zonnige dagen Heerlijk! Dat betekent weer lekker veel naar buiten en wat is er dan fijner voor kinderen dan lekker met water te mogen kliederen en spelen!? Go-Kids zette de leukste waterspelletjes voor je op een rijtje!

Tip 1; onder de sproeier!

Het klinkt zo simpel, maar ze vinden het zó leuk; onder de sproeier! Al lachend door de straal heen rennen, tikkertje spelen en grapjes maken met de sproeier! Wie wordt het meest nat??

Geen sproeier maar wel een tuinslang in huis? Prik kleine gaatjes in een lege plastic fles en sluit deze aan op de tuinslang!

Tip 2; flessenvoetbal

Ieder kind dat mee wilt doen, zorgt voor een plastic fles gevuld met water en zonder dop. Deze worden in een cirkel gezet en elk kind gaat dan voor zijn of haar fles staan. Vervolgens mogen ze proberen om met een bal elkaars flessen om te gooien. Wanneer een fles omvalt, moet eerst de bal worden gepakt. Daarna mag de fles weer rechtop gezet worden. Het kind met de meest volle fles heeft gewonnen! 

Een variant is om de flessen kris kras door de tuin heen te zetten en de kinderen al voetballend de flessen om te laten vallen. 

Tip 3; waterpistool gevecht

Ieder kind heeft wel een waterpistool. Zet een grote bak gevuld met water in het midden van de tuin, zodat de kids hun pistool hier kunnen vullen en jouw keuken geen waterballet wordt. Verdeel de kinderen in groepjes en laat ze elkaar zo heerlijk nat spuiten!

Waterpistool gevecht met bal

Verdeel de kinderen in twee groepjes en zet ze in 2 rijen tegenover elkaar. Nu leg je in het midden een bal en dan mogen de kinderen al spuitend proberen de bal naar de andere kant te krijgen!

Tip 4; waterballonnen gooien

Wat het ook altijd goed doet is het waterballonnenfestijn! Heerlijk elkaar nat gooien met waterballonnen. Hilariteit alom. 

Je kunt er ook een extra speleffect aan toevoegen door de kinderen te laten overgooien met de waterballonnen en ze juist niet kapot te laten gaan. Zet de kids tegenover elkaar en laat ze de ballonnen overgooien. Bij elke keer dat de ballon heelhuids aan de overkant komt, laat je de kinderen een stapje achteruit zetten. Degene die het langst vol houdt heeft gewonnen!

Tip 5; snoephappen

Deze 'gouwe ouwe' blijft geweldig! Men neme een een niet zo diep teiltje gevuld met een laagje water. Op de bodem van het teiltje liggen een aantal snoepjes. Kies hiervoor wel snoepjes die niet mega gaan plakken als ze nat worden, of kies voor verpakte snoepjes. Vervolgens mogen de kinderen om de beurt proberen om met hun mond en zonder handen een snoepje uit de bak te pakken! 

Tip 6; water & ballen

Zorg dat je voor ieder kind een bak, teil of emmer hebt en vul deze met water. Zet deze in een cirkel en zet voor iedere bak, teil of emmer een kind. Laat de kids nu een bal overgooien. Maar... de bal moet eigenlijk in de bak belanden, zodat de 'tegenstander' nat wordt. De grote vraag is wie het langst droog blijft.

Tip 7; sponstikkertje

Maak een spons lekker nat en geef deze aan de tikker. De tikker mag nu met de spons de andere kinderen gaan tikken. En lekker nat maken natuurlijk. Degene die getikt is, maakt de spons weer nat en is de volgende tikker. 

Tip 8; spons gooien

Met een spons kun je nog meer waterpret beleven. Met de natte spons in de hand kun je de andere kinderen lekker nat maken. Ook kunnen de (zachte) sponsen naar elkaar gegooid worden om ze lekker nat te worden. (Let er wel op dat dit niet te hard gaat) Zet een emmer met water in de tuin, zodat de kinderen hun spons steeds lekker nat kunnen maken.

Tip 9; waterglijbaan

Koop een waterglijbaan, (bv bij Bol.com) sluit deze aan op de tuinslang en succes voor een vrolijke middag is gegarandeerd!

Tip 10; de schildpaddenrace

Zet een klein stukje in de tuin af wat het parcours aangeeft (niet te lang) en laat de kinderen op handen en knieën naar de overkant kruipen. Dit doen ze met een bakje op hun rug waar water in zit. Wie komt aan de overkant zonder nat te worden??

Bonus tip; Zet een heel parcours uit!

De schildpaddenrace kan natuurlijk een klein deel worden van een groter parcours. Zet aan de ene kant een volle emmer en aan de andere kant van het parcours zet je een lege emmer. Vervolgens bedenk je allerlei obstakels waar de kinderen overheen of onderdoor moeten mét een bakje met water. Degene die het meeste water in de lege emmer weet te krijgen, heeft gewonnen!

 

Ik wens jullie heel veel plezier!!

Groetjes, Mirel