Het is vrijdag 7 december, 17.30 uur. Het is zover! Mijn dochters (10 en 9 jaar) en ik gaan voor Go-Kids op pad naar Sittard voor de première van het nieuwe theaterstuk van Het Laagland, Gewoon Held in Schouwburg De Domijnen

Overdressed bij de McDonalds

Helemaal opgedoft, want een première maak je nou eenmaal niet iedere dag mee, gaan we eerst een hapje eten bij de McDonalds. Een beetje ‘overdressed’ voelen we ons wel, maar dat maakt het juist leuk. Mijn twee meiden hebben nog nooit zo snel gegeten, ze hebben zin in het theater! Al snel zijn we dan ook op weg naar Sittard. Aangekomen bij het theater worden we heel vriendelijk ontvangen en blijken we zelfs op de eerste rij te zitten, hoe mooi is dat!

Striptekening van jezelf

In de lobby wordt gezellig gekletst, wat gedronken en kunnen de kinderen een striptekening van zichzelf laten maken door Maarten Janssen en Wout Paulussen als één van de helden van “Gewoon Held”. Mijn meiden kunnen niet wachten tot de voorstelling begint en kiezen voor een tekening na afloop van de show. Dan gaat de deur open en kunnen we de zaal in. Eindelijk is het zover, het gaat beginnen.

Superhelden

Het verhaal gaat over vier superhelden, die vanaf het dak van een hoog gebouw in de stad de mensheid van rampspoed behoed. Future Fist kan je, met 1 klap van haar vuist, je toekomst laten zien. Brainman kan je gedachten lezen èn sturen. Rewind Rover kan de tijd terug spoelen en Aqua Girl kan alles met water, zoals branden blussen en mensen redden van verdrinking.

Voorstelling met humor gespeeld

Met zijn 4tjes doen ze er alles aan om er voor iedereen te zijn. Maar dan… komen er telefoons in het spel en worden ze overspoeld door vragen om hulp. Dit wordt te veel voor onze helden, de lat komt te hoog te liggen…. Ze gaan zich stuk voor stuk afvragen of dit wel is wat ze willen; Superheld zijn…    Na een 70 minuten is het afgelopen. Het is een erg leuk stuk, het wordt vlot, eerlijk en met humor gespeeld.

Belangrijke les geleerd

Heel herkenbaar is de hoge lat die tegenwoordig heel normaal lijkt te zijn. Ook voor mijn twee meiden is het herkenbaar, ze geven meteen aan er iets van geleerd te hebben. “Voor jezelf zorgen is ook heel belangrijk, mama.” Vooral voor mijn oudste, die de lat voor zichzelf toch al zo hoog heeft liggen, een belangrijke les. Als we de zaal uitlopen worden we weer onthaald met appelsap en champagne. We praten nog wat na over de voorstelling, de meiden laten nog een striptekening maken als Future Fist en dan gaan we weer de regen in, op zoek naar de auto.

Mirel van de Laar
Ambassadeur Go Kids Noord & Midden Limburg

Foto credits: Joost Milde


Gewoon Held nog te zien in theaters in de regio

Gewoon Held is een theaterproductie van Het Laagland en de voorstelling is de komende maanden nog te zien in het hele land, waaronder ook in verschillende Limburgse theaters:

  • Zaterdag 5 januari: Schouwburg De Domijnen Sittard
  • Zondag 6 januari: Schouwburg De Domijnen Sittard
  • Vrijdag 11 januari: ECI Cultuurfabriek Roermond
  • Woensdag 16 januari: Maaspoort Venlo
  • Woensdag 23 januari: Schouwburg Venray 
  • Zaterdag 2 februari: Theater Kerkrade
  • Zondag 7 april: Munttheater Weert
  • Zaterdag 13 april: Schouwburg De Domijnen Sittard
  • Zondag 14 april: AINSI Maastricht

Meer informatie over deze voorstelling of kaartverkoop: website Het Laagland