Kidz Science presenteert: ons zonnestelsel bij Bibliotheek Venlo

Kidz Science presenteert: ons zonnestelsel bij Bibliotheek Venlo

Tijdens Kidz Science bij Bibliotheek Venlo maak je op een leuke manier kennis met de wondere wereld van de wetenschap. Je gaat vooral veel doen, dus laat je handjes maar wapperen!

Dit keer: Ons zonnestelsel

We gaan een rondreis maken door ons Zonnestelsel waarbij alle planeten voorbij zullen komen. Waar begint het, waar eindigt het en welke planeten zijn er in december te zien? Na deze rondreis is het tijd om zelf aan de slag te gaan! We werken met bollen, verf, graniet- en lavasteentjes en nog veel meer mooie materialen om het Zonnestelsel na te maken.

Sandra van Dam van Curiosityworld gaat met ons mee op die bijzondere rondreis en maakt ons, de naam zegt het al, nieuwsgierig. We starten bij de dichtstbijzijnde ster; de Zon en komen achtereenvolgens de 8 planeten tegen. We blijven ook even hangen in de planetoidengordel en ontdekken alles over kometen die dicht in de buurt van de aarde komen. We maken kennis met de nieuwste ontdekkingen in het zonnestelsel en met coole ruimtevaartuigen. Aangezien we flink gaan knutselen is het handig om oude kleren aan te trekken. Meld je aan via onderstaande knop:

De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en kost 3 euro. Aanmelden kan door te mailen naar: info@bibliotheekvenlo.nl

______________________________________________________

TIP: Wil jij de leukste tips uit deze regio in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids Noord-Limburg.

______________________________________________________