Vakantietips

Het is zover; VAKANTIE!

Jippie, de zomervakantie is begonnen! Voor kids een toptijd met meestal veel leuke uitjes en activiteiten. Voor ouders vaak een hoop gepuzzel met opvang en het bedenken van uitjes en activiteiten. Go-Kids maakt het makkelijk!

Op deze pagina vind je allerlei leuke suggesties om je kids een topvakantie te bieden. Onze agenda is flink uitgebreid met allerlei activiteiten die er deze zomer te doen zijn. Ook vind je hier een paar leuke uitjes in deze regio. Op de site zijn er natuurlijk veeeel meer te vinden! Zo kun je zoeken op plaats, weerbestendig of op gratis uitjes. En verder hebben we een aantal binnen en buiten spelletjes verzameld, mocht je gewoon thuis blijven.

Wij wensen iedereen een heerlijke zorgeloze zomer!!

Het Go-Kids Team,

Sandra, Titia en Riëtte

TIPS voor -weerbestendige- uitjes:

We kennen het allemaal, je hebt zoveel leuke plannen en dan doe je 's ochtend de gordijnen open en dan regent het…dan is het wel zo handig om een paar uitjes te weten waarbij het weer de pret niet kan bederven!

Djambo Kidsplay Zwolle

Goed of slecht weer, bij Djambo Kidsplay, de nieuwe indoor speeltuin in Zwolle, kun je altijd terecht. Klim op de coole klim- en klautertoestellen. Ontmoet Timba, de mascotte: een stoer maar super lief jongetje uit de jungle van Afrika.

Ouders en begeleiders kunnen genieten vanuit de comfortabele fauteuils in 'het dorp' of kunnen heerlijk loungen in 'de oase'. Een lekker hapje en drankje maken de dag compleet. Nog even je mail checken? Dat kan, Djambo heeft een uitstekende gratis WIFI verbinding.

Djambo Kidsplay is in de Zomervakantie(noord) de hele week geopend van 9.30 tot 18.30 uur.

De Flierefluiter in Raalte

Speelboerderij de Flierefluiter heeft de kids veel te bieden. Kids kunnen heerlijk spelen in de grote speeltuin, die bestaat uit 6 kleine overdekte speelruimtes met springkussens, apenkooi, glijbanen etc. Ook buiten kunnen de kids naar hartenlust spelen. Ze kunnen klimmen en klauteren in het avonturendorp, skelter rijden nog veel meer. De Flierefluiter heeft ook een grote kinderboerderij, waar o.a schapen, geiten, koeien, pony's, ezels en kippen rondlopen. In de maand juli heeft de Flierefluiter een leuke dalurenpakker. Kom je voor 12.00 uur binnen, dan krijg je gratis een kopje koffie gratis. Dat is toch leuk binnenkomen?

Dagje Beerze Bulten

Bij weer of geen weer kun je bij de Beerze Bulten terecht met het overdekte Giga Konijnenhol, binnenbad en buiten speel- en zwem mogelijkheden in een fantastische omgeving, maar let op dat ze in de zomervakantie niet altijd open zijn voor dagbezoekers. Houd dus wel goed hun website in de gaten!

Zwemmen bij de Vrolijkheid

Lekker veel zwemmen deze zomer hoeft niet duur te zijn; met attractieve aanbiedingen voor juli en augustus kun je er bij na niet omheen; onbeperkt zwemmen en 5 x ranja, patatjes en een ijsje voor maar 27,50 euro!

 

 

Speuren in Zwolle

Een stad hoeft niet saai te zijn voor kids. Zwolle heeft kids genoeg te bieden! Beklim eens de Peperbus of neem eens een kijkje in de Sassenpoort. Voor kinderen van 6 jaar en ouder heeft Zwolle twee speurtochten ontwikkeld. Voor de kleintjes is er het Blauwvingerspoor, een speurtocht door de binnenstad met allerlei vragen over de stad. En voor de grotere kids is er Graaf Sassendonk, een interactieve ontdekkingstocht met smartphone. Ook is er in de vakantie weer een leuke sprookjestocht gepland, op 28 juli. Ben je dan niet op vakantie, dan moet je die echt een keer proberen!

 

 

Leuke actie

 

Speciaal voor deze zomervakantie heeft Go-Kids een leuke Nieuwsbriefactie. Wil je ook het Blauwvingerspoor gaan volgen en kans maken op één van de vijf speurboekjes? Mail dan het volgende codewoord Blauwvingerkids 2013 voor woensdag 10 juli door naar info@go-kids.nl

Onder

alle inzendingen verloten we dan 5 Blauwvingerspoorboekjes

 

Gratis uitjes

Ook in deze regio zijn er tal van gratis uitjes te bedenken. Je kunt hierbij denken aan het bos en in het bijzonder het speelbos op de Lemelerberg of bij het BC de Wheem in Oud Avereest (bij Balkbrug) of het Belevingspad in het Staphorster Bos. Een ander natuurbeleving is het blote voeten pad bij de ontdektuinen van A. Vogel in 't Harde. In dit lijstje mag de gaafste horecaplek niet ontbreken; Doepark de Nooterhof. Heerlijk ontdek- en speelpark met een prachtig terras. Bij warm weer zoek je natuurlijk het water op. Op Go-Kids staan een aantal zwemplassen vermeld. Er is vast wel één bij jouw in de buurt.

 

 

 

Agenda & Evenementen

 

Deze zomer is er weer genoeg te doen en te beleven in regio Zwolle. Zo zijn er tal van evenementen zoals de Zomerkermis en Blauwvingerdagen in Zwolle, maar ook de Ommer Bissingh of de Blauwe Bogen dagen in Dalfsen. Houd je meer van de natuur; ga eens varen in de NP de Weerribben. Met een vaarexcursie op dinsdag of gewoon een kano huren en zelf een mooie tocht maken. Deze zomer is er ook voldoende film aanbod. Ideaal op een regenachtige dag. En in de laatste vakantieweek worden er tal van kinderspeelweken in diverse wijken van Zwolle en andere plaatsen georganiseerd. Check de agenda!

 

 

Lekker thuis

Ben je gewoon thuis, dan kun je ook prima thuis vakantie vieren. Hier een aantal ideetjes;

Kamperen

Wat dacht je van kamperen in je eigen tuin? In een zelfgemaakte of echte tent. Kids alleen in de tent als ze groot genoeg zijn of gewoon met z'n allen. Zeker weten dat kids dit te gek vinden. Heb je geen tuin, laat je kind dan een hut/tent in zijn/haar kamer maken. Matras uit bed en in de tent, zaklamp erbij en klaar.

Picknicken

Ook altijd leuk om met mooi weer te doen is; picknicken in eigen tuin. En nog leuker is picknicken in een park of ergens onderweg. Je hebt alleen maar een kleed nodig, wat lekkere broodjes, pakjes drinken en wat fruit. Je maakt het helemaal compleet met een echte picknickmand, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Thuisbios

Op een regenachtige dag lekker thuis een film kijken. Nodig vriendjes en buurtkinderen uit en plof op de bank of met dikke kussens op de grond. Alle gordijnen dicht en lekker met een zakje chips of popcorn en een glaasje fris van een film genieten.

Spelletjes/knutselen

En thuis zijn er natuurlijk ook genoeg spelletjes te doen. Heerlijk buiten flessenvoetbal doen, stoepranden, tikkertje in allerlei variaties spelen, skippybal wedstrijdje doen, diverse tennis- en bal vangspellen. Blikspuit en verstoppertje spelen. Of lekker tekenen met stoepkrijt. En vergeet de gewone gezelschap bord- en kaartspellen niet. En de meeste kids vinden knutselen ook altijd leuk om te doen, dus knutsel eens een insectenhotel. Je hebt niet veel meer nodig dan een groot blok hout/bomstammetje en een boor met verschillende boortjes. Klik hier voor beschrijving. Of maak van je mooiste vakantiefoto een blijvende herinnering met een eigen gemaakt fotolijstje. Klik hier voor de beschrijving

Spelletjes/knutsel toelichting

Blikspuit

Blikspuit is een soort van "verstoppertje met een bal" (kan ook zonder) voor 6+ kids. Min. 4 à 5 deelnemers

Spelverloop

Aan het begin van het spel is één kind de tikker. Dit kind heeft de bal, de rest mag zich verstoppen. Wanneer alle kinderen verstopt zijn, gaat de tikker de andere kinderen zoeken. De bal blijft achter op een centrale plaats.

Wanneer een verstopt kind gezien wordt door de tikker, rent de tikker terug naar de bal, en roept de naam van het gevonden kind, terwijl het de bal aanraakt. Het gevonden kind is nu af en kan tevoorschijn komen. Als ieder kind gevonden is en afgeroepen, is het spel afgelopen.

De kinderen die af zijn, kunnen echter ook weer vrij komen: Wanneer een kind dat nog niet af is, de bal wegschopt, zijn alle kinderen weer vrij en kunnen ze zich snel weer verstoppen. De tikker mag pas weer beginnen met zoeken wanneer hij de bal weer te pakken heeft.

De bal mag in totaal drie keer weggeschopt worden (al wordt het ook wel gespeeld met twee keer wegschoppen).

Insecten hotel

Met een insectenhotel kun je kleine beestjes in de tuin lokken. Torretjes, spinnen en pissebedden logeren graag op een warm plekje bij jou in de tuin.

Dit heb je nodig:

• Groot blok hout

• Boormachine

• Verschillende maten boortjes

Dit moet je doen:

Zoek een groot blok hout. Kijk in welke kant van het houten blok je de gaatjes wil boren. Boor in het blok een heleboel gaatjes. Als je gaatjes boort met kleine en grote boren zullen er grote en kleine insecten op af komen. Boor de gaten niet door het hout heen, insecten houden van een wand aan het eind van hun gangetje. Insecten houden van een lekker warm huisje. Dus geef jouw insectenhotel een plekje in de tuin waar veel zon komt. Al met een paar dagen zullen de eerste beestjes in je insectenhotel wonen.

Fotolijstje maken

Gebruik een simpel houten lijstje met een brede rand. Zoek mooie platte steentjes of schelpen en plak deze met sterke lijm op de brede rand.

 

 

Log In