Musea tijdens de meivakantie in Drenthe

Drents Museum Assen: Maya-expert

Van 2 tot en met 6 mei, van 11:00 tot 17:00, Assen

Wil jij precies weten hoe de Mayakalender werkte, hoe de Maya's het pelotespel speelden of waarom ze mensen offerden? Onze Maya-expert vertelt je er graag meer over.

Internationaal Klompenmuseum: Expositie - Klompen - Olé!

1 april 2016 t/m 31 oktober 2016, dinsdag t/m zondag 14:00 uur - 17:00 uur, Paterswolde

Hier kom je alles te weten over Spaanse klompen - madreñas, maar ook over de geschiedenis van Nederlandse klompen. Kinderen tot 6 jaar gratis!

OERmuseum is weer open

Dinsdag t/m zondag van 13:30 tot 17:00 uur, Diever

Het museum biedteen kijkje in de prehistorie van West-Drenthe. Ook is er de mammoeten-tentoonstelling. Nieuw is een mooie expositie over het leven en werk van de bekende archeoloog Albert Egges van Giffen, die op het landgoed De Heezeberg in Diever heeft gewoond. Nieuw is ook een nagebouwd hunebed waarin kinderen zelf archeoloog kunnen zijn. En natuurlijk zijn er weer allerlei andere doe-dingen voor de kinderen. Kortom, zeker weer de moeite waard voor een bezoekje! Leuk en leerzaam voor jong en oud!

Opa en Oma woensdagmiddag bij het Nationaal Gevangenismuseum Veenhuizen

Elke woensdagmiddag in 2016 van 12:00 tot 17:00.

Kinderen t/m 12 jaar kunnen de woensdagmiddag GRATIS naar het museum op vertoon van Opa en/of Oma.

Een heerlijk dagje uit met Oma en Opa! Maak samen een spannende rondrit in de oude Boevenbus en bezoek de expositie 'Rust Roest'. Er is een speciale kinderhoek ingericht waar kinderen kunnen tekenen. Ook kunt u samen een film kijken in de Bajesbios, meedoen aan een spannende speurtocht of een reis door te tijd maken.

Log In