Erop uit rondom Landgoed de Barendonk  

Millseweg 13, 5437 NB Beers

  Het Land van Cuijk is een prachtige omgeving, deze kun je prima ontdekken vanaf Landgoed de Barendonk in Beers. Er zijn verschillende wandelroutes, zoals een Kabouterpad, maar ook tal van fietsmogelijkheden. Ook is De Barendonk een leuke pauzeplaats om tijdens een gezinswandeling of fietstocht even bij te komen. 

  Kabouterpad 

  Vanaf  het landgoed kun je het Barendonkse Kabouterpad lopen. Het Kabouterpad is een leuke en leerzame route voor kinderen van 1 tot 10 jaar. De route kun je zelfstandig lopen - aanmelden hoeft dus niet - van april t/m oktober tussen zonsopgang en zonsondergang. 

  Tijdens deze wandeling van ongeveer 1 kilometer ga je bij de kabouters op bezoek in hun eigen dorpje. Bij de receptie van De Barendonk vind je het kabouter-routeboekje met allerlei natuurgerichte opdrachten en een puntmuts. Het kabouterpadboekje mag je lenen, maar je kunt het ook kopen voor € 2,50. Dit bedrag komt vervolgens ten goede aan de kindertehuizen van Moeder Theresa in Malawi en Calcutta.

  Leuk detail over het kabouterdorp is dat er ook een Van der Valk kabouter-hotel te vinden is. Fred en Arda van der Valk, van Van der Valk Hotel Cuijk, hebben dit kabouter-hotel in het voorjaar van 2019 geopend. 

  Wandelroutes

  Er zijn 6 wandelroutes die starten en eindigen op De Barendonk. Bij de informatieruimte van Landgoed de Barendonk liggen de routes, deze kun je lenen. De routes hebben een lengte variërend van 1,5 tot 8 kilometer. Liever een langere wandeling? Koop dan een wandelknooppuntenkaart van het Land van Cuijk bij de receptie en stel zelf een leuke route samen! 

  GPS route

  Er is ook een GPS route genaamd 'Zoek de schat van de Barendonk'. Dit is een ontdekkingstocht over het landgoed die vooral leuk is voor kids vanaf 10 jaar. De GPS reserveer je vooraf - graag tijdig - bij de receptie. 

  Fietsroutes

  Bij de receptie van De Barendonk kun je ook fietsroutekaarten lenen. De routes zijn deels gekoppeld aan het knooppuntennetwerk, maar er is door De Barendonk ook een eigen wending aan gegeven. De routekaarten geven daarnaast extra informatie over de omgeving waarin je fietst. Op route.nl kun je ook enkele fietsroutes vinden die starten bij De Barendonk. 

  Uutblaoshuuske

  Het Uutblaoshuuske is een plek waar je tijdens een wandeling - bijvoorbeeld het Kabouterpad - of fietstocht even kunt uitrusten. Op basis van zelfbediening en goed vertrouwen kun je hier tegen betaling gebruik maken van de waterkoker voor koffie, thee of soep. Je kunt hier ook iets fris uit de koeling nemen of een lekkere versnapering. 

  Je vindt het Uutblaoshuuske als je via de oprijlaan van de Barendonk het terrein op loopt/fietst en voorlangs het Grote Huis gaat. Steek de gracht over en je ziet het Uutblaoshuuske. 

  Overnachten op het landgoed

  In de mooie Brabantse omgeving van De Barendonk raak je niet snel uitgekeken. Tip: boek een van de bijzondere accommodaties op het landgoed of kom er kamperen met je eigen caravan of tent en maak van een dagje uit een weekendje weg of een heerlijke vakantie! 

  >> Meer info over overnachten bij Landgoed de Barendonk << 

  Adres

  • Adres: Millseweg 13
  • Stad:  Beers
  • Land:  NL
  • Postcode:  5437 NB