Donderdag 21 maart is het Hemelvaart. Niet alleen de kinderen, maar ook veel ouders hebben een vrije dag. Lekker dus om even een rustig dagje in te plannen of er samen op uit te gaan. Want ondanks dat nog veel uitjes gesloten zijn, kun je natuurlijk wel de natuur in, samen fietsen of wandelen. Hieronder vind je wat leuke tips voor thuis en erop uit. Veel plezier alvast!

Enne...de meeste kinderen gaan nog maar halve weken naar school, deze tips kun je uiteraard ook altijd inzetten op andere 'vrije' dagen. 

1) Waterspelletjes
Hoe fijn, het wordt weer prachtig weer! Check hier onze leuke waterspelletjes. Wij zijn fan van de waterglijbaan, en jij?

2) Dauwtrappen.
Wel eens gedaan? Ga met het hele gezin vroeg uit de veren om een fietstocht te maken. 's ochtends vroeg ligt de dauw vaak nog op de weilanden, en de lucht is nog heerlijk fris. De perfecte manier om je dag gezamelijk te starten.

3) Wie is de wegwijzer?
Een spelletje die bijna alle kinderen leuk vinden. Ze hebben namelijk de regie in handen, (denken ze). Altijd goed toch;). Wat ga je doen? Ga lekker het bos in (of wandel door de wijk) en laat de wegwijzer (het kind), de route bepalen. Je komt op plekken waar je nog nooit geweest bent. 

4) Breng het buitenzwembad naar je eigen tuin.
Het wordt heerlijk weer. Hebben jullie het zwem(badje) al op staan? Gebruik vandaag om alles klaar te zetten en de tuin lenteproof te maken! laat de kids lekker meehelpen, wedden dat ze wel willen helpen om het zwembad klaar te zetten:)

5)Picknicken
Altijd gezellig en lekker. Maak samen met je kinderen een mand vol lekkers en zoek een mooi plekje op. Neem een bal en wat ander speelgoed mee, en je dag is heerlijk gevuld. Ohja, voor de papa's en mama's, vergeet je boek niet;).

6)Boek een vakantie!
Uitgeslapen en een heerlijk ochtendprogramma gehad? Ga dan in de middag met het hele gezin op zoek naar een leuk vakantiepark of camping en boek de zomervakantie! Wellicht blijven we dit jaar allemaal in Nederland, zorg dus dat je zeker bent van een plek. In de regio Utrecht en Amersfoort kun je heerlijk genieten van een kindvriendelijke vakantie. Bezoek bijvoorbeeld de Heuvelrug,  Loodsdrechtse plassen of omgeving Amersfoort.

Ga je op vakantie buiten de provincie Utrecht? Neem dan eens hier een kijkje

7)De baas voor 1 dag
Hebben jullie dit al eens geprobeerd thuis? Laat je kind voor één dag de baas zijn thuis. Hij of zij mag alles bepalen. Wat wordt er ontbeten, wat gaan jullie doen (misschien wel de hele dag films kijken), en hoe laat gaan ze naar bed? Onze dochter vindt dit geweldig! 

8) Spelen in een speeltuin
Bezoek een leuke (natuur)speeltuin. Er zijn weer verschillende speeltuinen open. De buitenspeeltuinen zijn perfect met het mooie weer.

9) Erop uit
Ontdek wat er allemaal open is met onze nieuwe Corona filter. Wij zoeken alvast voor jou uit welke uitjes hun deuren (onder strenge maatregelen), weer mogen open. Zet de filter op ''Corona informatie'' en ontdek wat er te doen is. 

Erop uit in een andere regio? Kijk dan even hier.

10)Maak je eigen thuis-restaurant
Verzin samen met de kinderen een menu en kleed de tafel mooi aan. De kinderen vinden het vast leuk om een menu kaart te maken en te helpen koken. Misschien is er wel iemand de kok en neemt de ander de bestellingen op. Eet smakelijk alvast!