Slootjesdag IVN Nijmegen in 't Zwanenbroekje in Ubbergen

Slootjesdag IVN Nijmegen in 't Zwanenbroekje in Ubbergen

Wil jij Slootjesexpert worden? Kom dan op zondag 16 juni tussen 11.00 en 16.00 uur naar de Slootjesdag van IVN Rijk van Nijmegen in natuurgebied 't Zwanenbroekje in Ubbergen. Vooraf aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Ouders en grootouders zijn ook van harte welkom! 

Schepnet

Kijk wat je zelf in je schepnet uit het water hebt opgevist en zie met een loep of onderwaterkijker wat je hebt gevangen; misschien wel een schrijvertje, een bootsmannetje of een echte salamander. Op een mooie zoekkaart kan je uitvissen wat het is. IVN zorgt voor de schepnetten en andere materialen.

Expeditie ringslag

In 't Zwanenbroekje was altijd een broeihoop voor de ringslang. Met onze gidsen van IVN kun je mee op expeditie naar deze bijzondere plek. Misschien kruipen er wel kleine ringslangetjes rond? Ook bevers wonen in de buurt van 't Zwanenbroekje. Ze laten zich overdag niet zien, maar we kunnen wél hun knaagsporen bekijken die ze overal achterlaten.

Wilgentenen

Van wilgentenen mag je als je wilt iets vlechten voor in de natuur, zoals een vlotje voor de zwarte stern of een vluchtplekje voor jonge vissen.

Waar is het? 

't Zwanenbroekje vind je in de Ooij, tussen het Meertje en de N325, de (autoweg) Nijmegen-Kleef bij Ubbergen. Het Meertje kun je oversteken met het voetgangerspontje aan de Dijkgraaf van Wijckweg. Daarna vlaggetjes volgen tot het toegangshek. Of je steekt de N325 over via de voetgangersbrug, de ‘Springplank’ bij het fietspad langs deze weg bij Ubbergen. Daarna ook de vlaggetjes volgen.


Zie ook www.ivnnijmegen.nl voor meer informatie. 

_________________________________________________

Wil je op de hoogte blijven van al onze toffe ideeën & tips? 

>> Volg ons op FACEBOOK en/of INSTAGRAM << 

>> Schrijf je in voor onze NIEUWSBRIEVEN en SPECIALS <<

>> Lees onze BLOGS << 

En je kunt ook leuke prijzen winnen! >> WINACTIES <<
_____________________________________________________