Activiteit | Kindercollege 'Op reis door ruimte en tijd met Govert Schilling'

Kindercollega 'Op reis door ruimte en tijd'

Wetenschapsjournalist Govert Schilling geeft op zondagochtend 15 september een kindercollege over het heelal in Bibliotheek De Mariënburg. Schilling weet ontzettend veel over ons sterrenstelsel en kan er prachtig over vertellen. Zijn kennis over het heelal is groot en zijn enthousiasme aanstekelijk.

Hij neemt de kinderen mee op reis naar andere planeten, verre sterren, zwarte gaten en zelfs naar het begin van het heelal. Daarbij ontdek je dat een reis door de ruimte ook meteen een reis door de tijd is. Na Goverts verhaal is er natuurlijk volop gelegenheid om vragen te stellen.

Dit kindercollege is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Kaartjes kosten €6,- voor bibliotheekleden, overige bezoekers betalen €8,-. Kaartjes zijn verkrijgbaar in de bibliotheek of via www.obgz.nl/agenda

Meer kindercolleges

Het hele jaar geven interessante mensen allerlei kindercolleges in diverse vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Bijvoorbeeld over vuurspuwende vulkanen, het leven van een ninja of het werk van een dierentuinmedewerker. Kijk op www.obgz.nl/kindercolleges voor het hele overzicht. De kindercolleges zijn allemaal gratis, behalve het college van Govert Schilling en die van jeugdauteurs Hans en Monique Hagen op 2 februari 2020 in Bibliotheek De Mariënburg.

Fotograaf Esther van Berk

 

TIP: Wil jij voor elke schoolvakantie de leukste tips uit de regio Nijmegen in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Nijmegen