Noord-Holland is de provincie met het grootste aantal Go-Kids regio's van Nederland. Je vindt er dus héél veel uitjes, van Amsterdam tot en met Texel.

Erop uit met kinderen in Noord-Holland

Woon jij in Noord-Holland? Bij Go-Kids vind je heel veel uitjes, kinderfeestjes en nog veel meer handige tips voor jouw gezin – in wel 7 verschillende regio’s in de provincie. Ook handig als je op vakantie bent in Noord-Holland!

Kies de regio die jij wilt ontdekken!

Wat ga je doen met de kinderen?

Onder Erop uit vind je bij Go-Kids heel veel verschillende uitjes - ook in Noord-Holland. We hebben ze onderverdeeld in groepen, zodat het voor jou ook wat makkelijker zoeken is. Je kunt kiezen uit:

 • Spelen en ontdekken
 • Film, theater en culturele uitjes
 • Musea
 • Attracties en bezienswaardigheden
 • Zwemmen
 • Sportieve uitjes
 • In de natuur
 • Dieren

Waar hebben jij en je kinderen vandaag zin in?

Over Noord-Holland

De provincie Noord-Holland loopt van Texel tot en met Hoofddorp, van Zandvoort tot en met Hilversum, van Castricum tot en met Volendam, van Egmond aan zee tot en met Enkhuizen – en alles er tussenin.

Noord-Holland

Er zijn zelfs twee hoofdsteden: Amsterdam is de hoofdstad van Nederland, Haarlem die van Noord-Holland.

Kinderen zijn groot voordat je het weet. Dus wil je lekker veel leuke dingen met ze doen. Go-Kids helpt je met talloze tips, ideetjes en inspiratie. We doen dat in regio’s, zodat je voor onze tips niet te ver hoeft te reizen met de kids. In de provincie Noord-Holland hebben we wel 7 regio’s!

Noordkop

Onder de Noordkop verstaan wij het gebied met de gemeenten Schagen, Den Helder, Texel en Hollands Kroon. Daarbij horen ook plaatsen als Julianadorp, Anna Paulowna, Wieringermeer, Hippolytushoef en Den Oever.

regio Alkmaar

De regio Alkmaar, daarin hoort natuurlijk Alkmaar zelf, maar ook Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Egmond, Schoorl, Heiloo, Castricum en Uitgeest.

Westfriesland

Officieel loopt Westfriesland door tot in Alkmaar. Bij Go-Kids hebben we gekozen voor een iets kleinere regio Westfriesland.

Natuurlijk bevat deze regio Enkhuizen, Medemblik en Hoorn, maar ook de gemeenten Koggenland (met Obdam, Ursem en De Goorn) en Opmeer en Stede Broec (met Bovenkarspel, Grootebroek en Lutjebroek).

Zaanstreek-Waterland

Zaanland is onze zelf gekozen afkorting voor Zaanstreek-Waterland.

Natuurlijk vallen Zaanstad (met Zaandam, Assendelft, Krommenie en Wormerveeer), Oostzaan en Waterland (Monnickendam, Broek in Waterland, Ilpendam en Marken) in deze regio.

Daarnaast horen ook Purmerend, Edam-Volendam, Oosthuizen, Landsmeer en de Beemster erbij.

regio Haarlem

De regio Haarlem noemen we ook wel Haarlem en meer… want de Haarlemmermeer hoort er ook bij.

Ook Aalsmeer, Zandvoort, Heemstede, Bloemendaal, Velsen, Beverwijk en Heemskerk horen bij de Go-Kids regio Haarlem – en zelfs nog een klein stukje van Zuid-Holland met Hillegom en Lisse.

regio Amsterdam

Natuurlijk gaat het hier over de enorme hoeveelheid dingen je met je kinderen kunt doen in onze Amsterdam.

De regio Amsterdam bevat ook allerlei adresjes in Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel (Duivendrecht en Ouderkerk aan de Amstel) en Uithoorn.

Gooi & Vechtstreek

Last but not least is er Go-Kids Gooi & Vechtstreek. Deze regio valt grotendeels in Noord-Holland, met Muiden, Huizen, Naarden, Bussum, Laren en Hilversum, plus een stukje van de Vechtstreek met o.a. Loosdrecht.

’t Gooi gaat bovendien een klein stukje de provinciegrens over: Baarn en Eemnes (in de provincie Utrecht) horen er ook bij.

 • Leeftijd 0 - 4
 • Leeftijd 5 - 8
 • Leeftijd 9 - 12
 • Indoor
 • Outdoor