Museumkids: heerlijke Kidsproof musea!

Met je kinderen naar een museum: dat wil jij graag - alleen dan wel naar een museum dat écht leuk is voor de kids. Gelukkig is er Museumkids: daar hebben ze uitgezocht welke musea kidsproof zijn!

Check alle Kidsproof musea!

Museumkids, dat is een initiatief van de Museumvereniging - de organisatie achter de Museumkaart. Zij willen kinderen tot en met 12 jaar op een speelse manier laten kennismaken met de Nederlandse musea.

Museumkids: de leukste musea voor kinderen

Kidsproof musea selecteren

De kidsproof musea worden geselecteerd door de kinderen zelf. Alle kinderen kunnen meedoen! Zij kunnen musea inspecteren en zo meebepalen wat het meest Kidsproof museum van Nederland is. Maar er is meer!

Kinderen worden museuminspecteurs 

De museuminspecteurs kunnen na hun museumbezoek zelf een kunstwerk maken over dat uitje. Dat kunstwerk delen ze dan met anderen, zodat die weer ideeën opdoen voor hun volgende bezoek aan een museum.

Museumkids: hoe werkt het?

Museuminspecteur van het jaar

Wist je dat er ook een verkiezing voor Museuminspecteur van het jaar is? Daar kunnen alle kinderen die musea inspecteren aan meedoen. 

Leuk museumuitje met de kinderen

Duidelijk: voor een overzicht van alle kidsproof musea van Nederland ga je naar Museumkids. En als je een museum gekozen hebt en er naartoe gaat met je kinderen - maak ze dan meteen museuminspecteur, dat maakt een museumbezoek éxtra leuk!

Museum aan keurmerk helpen

Heeft jullie favoriete museum nog niet het kidsproof keurmerk? Dan kunnen jouw kids met hun inspectie dat museum helpen die titel te bemachtigen!

Alles over Museumkids