De 5 leukste bosspelletjes voor kids

Kan jij sluipen als de beste of speuren als een echte speurhond? Test je skills met de vijf leukste kinder spellen voor in het bos!

 • Boompje verwisselen
  Dit is een tikspelletje waar je lekker warm van blijft! Zoek een plek waar meerdere bomen bij elkaar staan. Je houdt de boom vast (nu ben je veilig), maar niet te lang want het is de bedoeling dat je van boom verwisselt. Al rennend van de ene naar de andere boom kan je getikt worden en dan ben je 'm.

 • Speuren
  Voor dit spel moet je snel en slim voor zijn! Wijs een spelleider aan die 10 voorwerpen uit het bos verzamelt. Alle spelers mogen één minuut naar de voorwerpen kijken. Daarna tel je af: '3, 2, 1' wie dan het eerste alle voorwerpen bij elkaar weet te speuren is de beste speurder.

 • Darten met dennenappels
  Een beetje precisie werk is hier vereist! Teken 5 cirkels in de aarde, van groot naar klein. Elke cirkel heeft een andere waarde. Maak een startlijn en zorg ervoor dat elke deelnemer drie dennenappels heeft (eikels of andere voorwerpen kan ook). Alle spelers mogen nu om de beurt hun dennenappels gooien. Wie de meeste punten heeft, heeft gewonnen.

 • Verstoppertje maar dan anders
  Wie kan er goed stil zijn? Een speler verstopt zich in het bos. Alle andere spelers gaan op zoek naar hem. Wanneer iemand de verstopte heeft gevonden gaat hij muisstil naast hem staan of zitten. Het spel stopt als alle spelers de verstopper hebben gevonden.

 • Stille sluiper
  Alle spelers vormen tweetallen, en spreken samen een lokroep of fluitsignaal af. Vervolgens worden de tweetallen op grote afstand van elkaar het bos in gestuurd. Aan de hand van de afgesproken lokroep of het fluitsignaal ga je elkaar proberen terug te vinden, zonder te roepen!

Log In