Wat is het toch heerlijk als er sneeuw ligt, vind je niet? Aangezien dat niet zo heel vaak meer voorkomt moeten we daar dan ook goed van genieten. Als je slim bent bereid je jezelf daarop voor in de winter, want sneeuw zien we niet altijd aankomen. Word je wakker, staat je kind aan je bed te springen omdat het buiten wit is... en willen de kids natuurlijk zo snel mogelijk naar buiten om in de sneeuw te spelen.

Leuke tips voor spelletjes in de sneeuw

Wij hebben heel wat leuke tips en spelletjes om uren buiten samen van de sneeuw te genieten. We zetten een paar leuke tips voor je op een rijtje zodat je volop kunt genieten zodra er sneeuw gevallen is.

1. Snoepjes-sneeuwpop

Versier een sneeuwpop met verpakte snoepjes, knoop een theedoek als blinddoek om en laat je kind binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk ogen, knopen, neus en de mond opeten. Daarna mag jij het ook proberen.

2. Jeu de sneeuwbal

Sneeuwballen zijn niet alleen om mee te gooien, je kunt er ook jeu de boules mee spelen. Teken een rondje in de sneeuw en gooi vanachter een lijn de sneeuwballen in de cirkel. Wie krijgt er de meeste sneeuwballen in de cirkel?

Geen zin in koude handen en doorweekte wanten en handschoenen? Zorg dan dat je zo'n handige sneeuwballen maker in huis hebt. Niet wachten tot er sneeuw ligt, dan ben je al snel te laat als je zo'n ding nog moet halen of laten bezorgen.

Sneeuwbaltang Oranje - Sneeuwspeelgoed

Sneeuwbalmaker!

3. Spoorzoeken

Sporen zoeken! Waar kan dat beter dan in een dik pak sneeuw. Zoek de voetsporen van mensen, katten, honden en vogels en pobeer ze te volgen.

4. Buiten koken en bakken met de sneeuw

Haal de potten en pannen naar buiten. Maak van een kratje of kistje een tafeltje en ga lekker koken met de sneeuw. Paar houten lepels erbij en roeren maar. Wat staat er op het menu? Sneeuwgehaktballen met een witte saus van sneeuw?

5. Sneeuwengel maken

Hoe maak je een sneeuwengel? Dat is heel makkelijk: je gaat in de sneeuw liggen en strekt je armen en benen recht uit. De benen beweeg je opzij en weer terug, de armen omhoog en weer terug omlaag - doordat jouw armen en benen sneeuw wegvegen maak je de vorm van een sneeuwengel. Zo leuk en top voor foto's!

Spelen in de sneeuw! | Sneeuw | Winter | Genieten | Go-Kids Noord & Midden  Limburg

6. Sneeuwkastelen maken

Wat je zomers op het strand met zand kan, kan in de winter met sneeuw net zo goed. Misschien wel beter, want sneeuw plakt wat beter dan zand. Met je speelgoed emmertjes en schepjes kun je mooie sneeuwkastelen of forten bouwen. Met vormpjes uit de zandbak kun je ze mooi versieren.

Of wat dacht je van een speciale sneeuwblokken... daar heb je vormen voor!

Sneeuwblok Maker - Oranje

Sneeuwblok maker

7. Sleeën natuurlijk!

Als er iéts bij sneeuw hoort is het wel sleeën. Kilometerslange wandelingen door het sprookjesachtig witte sneeuwlandschap, terwijl de je de kinderen voorttrekt op een slee. Sleeën heb je in heel veel soorten en maten - het is maar net wat je wilt en hoeveel geld je ervoor over hebt. Het is handig om er gewoon één te hebben staan in je schuur of berging, zodat je die meteen kunt pakken zodra er sneeuw gevallen is.

Slede Davos hout 100cm + rugleuning (houten slee)

Zulke houten sleeën zijn niet goedkoop maar wel heel duurzaam. Er zijn ook heel veel plastic sleeën te koop voor minder geld - het is maar net wat je wilt.

Allerlei soorten sleeën

Heb je geen slee?

Heb je geen slee en wil je toch in de sneeuw van die heuvel af? Pak een vuilniszak, ga erop zitten en houd de punten tussen je benen door vast. Gaat best hard. Last van zere billen? Doe er een oud kussen in.

8. Kadootjes verstoppen in de sneeuw

Iets lekkers tussendoor? Een verpakt snoepje of iets lekkers verstoppen in een sneeuwbal. Heeft jouw kind geduld en wacht het tot de sneeuwbal smelt? Of gooit hij/zij hem gewoon lekker stuk? Met een groepje kinderen is het ook een tof idee om een voorwerp te verstoppen in een bak sneeuw, om de beurt mogen ze raden wat het is. Voelen met je wantjes of handschoenen aan is echt heel lastig. Wie raadt het al eerste?

9. Sneeuwpop 2.0

We weten allemaal wel hoe de traditionele sneeuwpop eruit ziet. Twee of meer bollen op elkaar, een sjaal, twee stokken als armen en een wortelneus. Maar hoe leuk is het om er eens een grappig exemplaar van te maken. Eentje die iedere voorbijganger doet lachen? Hier wat ideetjes, maar misschien verzin jij wel heel iets originelers?

   

10. Sneeuwtas werpen

Dit spel kun je doen als je lekker de ruimte heb. Vul een paar plastic boodschappentassen met wat sneeuw. Het kind dat aan de beurt is slingert de tas een paar boven zijn hoofd in het rond en gooit hem zo ver mogelijk weg. Het is een soort van kogelstoten maar dan in de sneeuw. Wie gooit zijn zak met sneeuw het verst?

We wensen je heel veel plezier met deze winterse verrassing en hopelijk hebben jullie veel plezier met deze tips!

Groetjes

Anneke en Tamara