De leukste zomer- & vakantie-doeboeken (voor kleuters en ouder)

Niet alleen voor de vakantie zijn vakantie-doeboeken ideaal voor de verloren uurtjes. Ze zijn goedkoop, nemen weinig ruimte in, hebben geen batterijen nodig en leerzaam door de leuke spelletjes, opdrachten en korte verhaaltjes. Ze passen makkelijk in de tas als je bijvoorbeeld op een terrasje zit of op het strand ligt. Wij zijn op zoek gegaan naar de leukste vakantieboeken voor de verschillende leeftijdsgroepen, maar ook voor de 6-jarigen die net leren lezen en zelfs voor de volwassenen, want ja, er zijn ook volwassen mensen die eventjes willen ontspannen. ;-) De meeste vakantieboeken hebben ook een wintereditie.

Vakantie-doeboek peuters (2- & 4-jarigen)

Zappelin vakantieboek voor peuters en kleuters

In dit vakantieboek zijn verschillende karakters van het Zappelin kindernet terug te vinden: Draakje, De Smurfen, Pingu, Bob de Bouwer, K3,  Moffel en Piertje, Kabouter Plop, Martin Morning, Hoelahoep, Sesamstraat, Mega Mindy, Woezel en Pip, het Zandkasteel etc. Ieder karakter heeft een of meerdere pagina’s en zet kinderen aan tot actie. Dat varieert van knutselen, tekenen, puzzelen, lezen, zingen, koken of (buiten) dingen doen. De activiteiten hebben ieder een pictogram, zodat je in de inhoudsopgave kunt zien waar je wat kunt doen. Ook staan er vier (voorlees)verhalen in het boek: twee van Nijntje, een van Dikkie Dik en een van Robin, een hoofdpersoon uit een boek van Sjoerd Kuyper. Een aantal pagina’s is vooral informatief en educatief. Zo wordt op het binnenblad aan ouders uitgelegd wat Zappelin kinderen beoogt te bieden en vertelt Boswachter Otto kinderen van alles over mieren. Ook wordt in negen stappen uitgelegd hoe je zonder zijwieltjes leert fietsen of hoe je op de wc leert plassen. Verder worden er verschillende suggesties gedaan voor allerlei buiten activiteiten. ► Te krijgen bij bol.com

Woezel & Pip - Woezel & Pip gaan op vakantie!

Woezel en Pip gaan op vakantie met hun vriendjes uit de Tovertuin. Ze spelen op het strand, bouwen zandkastelen en zoeken schelpen. Dat is leuk!
Hallo vakantie! Woezel & Pip gaan op vakantie, boek in de vorm van een koffertje, te koop ► Bol.com.

Sticker- en kleurboek voor de allerkleinsten

Stickers plakken, wat een pret! Open snel dit boek en plak de lekkere snoepjes in de kom, de mannetjes in de raket, de appels in de boom en nog veel meer! De stickers zijn extra groot, zodat je ze gemakkelijk zelf kunt plakken. Als je klaar bent, kun je de tekeningen mooi inkleuren. Veel plak- en kleurplezier! Met grote, ronde stickers voor kleine handjes. ► Te koop via bol.com

Vakantie-doeboek kleuters (4- & 5-jarigen)

Donald Duck vakantieboek junior 

Hiep hoera het is zomer! Tijd voor een nieuw Donald Duck junior vakantieboek! Vier vakantie met Donald Duck en zijn vrienden!
Knutsel de bouwplaat in elkaar en doe alle leuke puzzels en spelletjes in dit vrolijke vakantieboek! Donald Duck junior is een vrolijk vakantieboek voor beginnende lezers. De strips zijn iets eenvoudiger, maar net zo leuk als in de echte Donald Duck! Bovendien zijn er veel puzzels, spelletjes en als extra’s stickers én een bouwplaat van het geldpakhuis van oom Dagobert! ► Te koop via bij Donald Duck Shop

Bobo Vakantieboek - Voor 4 en 5 jaar

Het is bijna zomer. Je kunt zonder jas naar buiten! Dat is fijn! Of blijf jij liever binnen? Dan kun je puzzelen. In dit superleuke Bobo Zomerboek. Je kunt ook lezen over dieren. En over Bobo natuurlijk. Veel plezier! Het Bobo vakantieboek sluit aan bij kinderen van 4 tot 6 jaar. Bestel hier dit gezellige vakantieboek

Over Bobo
Bobo is al 50 jaar hét tijdschrift voor kleuters. Spelenderwijs leert je kind de basis van letters, woorden, getallen, vormen en kleuren. Dit doen ze door middel van puzzels, voorleesverhalen, doe-opdrachten, knutsel- en kleurplaten.

Speel- en oefenboeken voor kids van 3 tot 5 jaar

In deze boeken leert je kind op een speelse manier vlot schrijven, lezen en rekenen. Het leert goede woorden en zinnen vormen, begrijpen wat hij of zij leest en eenvoudige bewerkingen oplossen. Bovendien leert je kind logisch te denken, vormen herkennen, associaties maken en nog veel meer! Op elke pagina wordt samengevat welke specifieke vaardigheid jouw kind met de opdracht oefent. De pictogrammen maken in één oogopslag duidelijk wat er in de oefening precies moet gebeuren. Als extra stimulans mag jouw kind op elke dubbele pagina een kleurrijke beloningssticker opplakken! Voor urenlang speel- en oefenpret voor kinderen van 3 tot 5 jaar. Het boek staat vol oefeningen die passen bij de leeftijd van je kind en is te koop bij ► Bol.com.

Disney vakantieboek

Jippie! Het is vakantie! Tijd om te spelen, kleuren en puzzelen met je Disney-vrienden.  In dit vakantieboek gaat Dory op zoek naar haar ouders, Bliksem McQueen uit Cars wordt achtervolgd door een griezelige monstertruck en Anna en Elsa spelen met Olaf. Speel, kleur en puzzel maar mee! ►Te koop bij Bol.com.

De Zoete Zusjes - Het grote Zoete Zusjes vakantieboek 2

Hoera, het is vakantie! Met het grote Zoete Zusjes vakantieboek 2 hoef je je geen moment te vervelen. Het grote Zoete Zusjes vakantieboek 2 is er! Dit vrolijke doeboek van de zusjes Saar en Janna staat boordevol gloednieuwe spelletjes, kleurplaten, puzzels, knutselideeën, strips, moppen en een kort verhaal. En wist je dat Saar en Janna grote dierenvrienden zijn? Daarom gaat dit hele vakantieboek over dieren. Van wilde dieren tot zachte knuffeldieren en van dieren die in het water leven tot hele enge dieren. Met het grote Zoete Zusjes vakantieboek hoef je je deze zomer niet te vervelen!

Bij dit boek hoort de superleuke Zoete Zusjes vakantiepodcast! Luister mee naar de vakantiedilemma’s, voorleesverhalen, weetjes en moppen van Saar, Janna en hun moeder Hanneke. Deze podcast is perfect voor onderweg, in de auto, het vliegtuig, de trein of op de boot! Maar ook voor op de camping, in het hotel of lekker thuis. Zoek in Spotify, Google Podcasts of Apple Podcasts naar De Zoete Zusjes vakantiepodcast. bestel hier dit leuke vakantieboek

Het Grote Junior Einstein Zomerboek 

Eindeloos plezier met het grote Junior Einstein Zomerboek Dit Junior Einstein Zomer Doeboek voor kleuters zit boordevol leuke en leerzame oefeningen, zodat je kleuter spelenderwijs bezig is met de voorbereiding op het rekenen, taal, lezen en schrijven. Daarnaast bevat dit Doeboek ook oefeningen om de woordenschat te vergroten, om kleuren en vormen te herkennen, zijn er zoekplaten en leuke teken- en kleuropdrachten. Een mooi boek dat aansluit bij de belevingswereld van het kind en dat aansluit bij de leerdoelen van school. Dit Doeboek ondersteunt bij: - de ontwikkeling van de fijne motoriek - het herkennen en benoemen van letters en klanken - de uitbreiding van de woordenschat - het herkennen en benoemen van cijfers - het leren tellen tot en met 20 - het herkennen en benoemen van kleuren en vormen. ►Te koop bij Bol.com.

Machtige Dinosaurussen Doeboek 

ROOOAARGH! De dino’s komen er aan! Ze zijn enorm, angstaanjagend en miljoenen jaren oud. Het zijn… dinosaurussen! Treed binnen in dit adembenemende avontuur en los de raadsels op! 48 pagina’s met kleurplaten en uitdagingen. ►Te koop bij Bol.com.

Vakantie-boek voor onderbouw (6- & 7- & 8-jarige)

De Gorgels Doeboek 

Jochem Myjer is een van Nederlands bekendste komieken. Voordat hij definitief voor het theater koos, studeerde hij biologie. Als kind maakte Jochem al veel grappen én keek hij met zijn verrekijker naar vogels. Hij wist alles van de natuur en hij kon supergoed vogelgeluiden nadoen. Die achtergrond zie je terug in zijn kinderboeken over de Gorgels, waarin hoofdpersoon Melle eigenlijk best veel op Jochem lijkt. Zijn eerste boek De Gorgels won in 2016 de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. De Gorgels en het geheim van de gletsjer is het spannende en fantasierijke vervolg op dit eerste deel. Jochem treedt heel graag op in grote theaters waarbij hij iedereen aan het lachen maakt. Maar stiekem schrijft hij misschien nog wel liever aan een nieuw avontuur van de Gorgels. Hij gaat nog steeds veel met zijn vogelkijker op stap. En hij is kampioen vissen. (Hij gooit ze wel netjes terug!) Jochem treedt op in het hele land, maar het gelukkigst is hij in zijn thuisstad Leiden, en op het Eiland van de Gorgels. Leuk en hier te koop!

Jan Jans en de Kinderen vakantieboek 

Lekker lang lezen en lachen met de aller leukste stripfamilie van Nederland!In dit boek vertellen Jan, Jans, Catootje en Karlijn ons alles over hun eerste vakantie liefde. Maar ook een Familie Tromp woordzoeker, heel veel Jan, Jans en de kinderen strips, een Rode Kater memory spel en een top 10 leukste musea. ► Te koop bij Bol.com.

Quest Junior zomerboek - tijdschrift - het mega doeboek voor kinderen

Heb jij zin in uren pret? Dan is dit 132 pagina’s dikke doeboek voor de zomer echt iets voor jou! Vol strips, puzzels, verhalen, spelletjes, proefjes, quizzen en nog veeeeel meer. Wat dan bijvoorbeeld? Nou, je leest hoe je een bootje kunt bouwen dat dankzij een ballonnetje zelf door het water snelt. En hoe je een stevige tipi maakt van alleen wat krantenpapier en plakband. Ook ontdek je hoe hagelslag is uitgevonden, en waarom pindakaas in bijna alle andere landen van de wereld ‘pindaboter’ heet. En o ja, weet jij waar de rare namen van lekkere dingen als M&M’s, Duo Penotti, Pringles, Croky en Snickers vandaan komen? Eentje daarvan is vernoemd naar een paard… Verder lees je welke spelletjes wij van Quest Junior het leukst vinden. Zoals dieren zoeken, een fotospeurtocht houden, en boompje verwisselen. En houd je van escape rooms? In dit boek zit er eentje waarmee je kunt proberen uit je eigen huis te ontsnappen. ►Te koop bij Bol.com.

Willie Wortel vakantieboek 

Hoera, zomervakantie! Tijd om te spelen, luieren, lezen en puzzelen. Heb jij dan even mazzel dat Willie niet van luieren houdt! Want daarom kun jij aan de slag in dit coole Willie Wortel vakantieboek vol puzzels en weetjes en slimmeriken. Moet je even bijkomen van een lastige puzzel? Leg dan je pen of potlood aan de kant en lees een van de vele leuke strips over Willie, Lampje en hun vrienden in Duckstad ► Te koop bij bol.com. Veel plezier!

Vakantieklets voor kinderen vanaf 6 jaar

Vakantieklets is een bijzonder boek voor kleine en grote avonturiers. Een boek met 36 kaarten vol vragen en opdrachten voor onderweg of op de vakantiebestemming. Speel luisterbingo, test een restaurant, zet een speurtocht uit én noteer al je vakantieherinneringen in het logboek. Zo heb je altijd een kwartiertje pret bij de hand! Klik hier voor meer info!
 

 

Het grote AVI-doeboek

Ook in de vakantie blijven lezen? Dat doe je met het grote AVI-doeboek! Dit AVI doeboek biedt urenlang vermaak én helpt beginnende lezers spelenderwijs hun leesniveau op peil te houden of zelfs door te groeien. Het staat boordevol puzzels, raadsels, verhalen, strips en nog veel meer zodat het een feestje wordt om hierin te werken. Met speciale AVI-verhalen van de leukste kinderboekenschrijvers: Jacques Vriens, Janneke Schotveld, Vivian den Hollander, Marianne Busser en Ron Schröder, Mirjam Mous en Arend van Dam. Er zijn verschillende delen gebaseerd op de verschillende AVI-niveaus voor verschillende klassen. Meer informatie vind je ► hier.

Vakantie-doeboek tieners (9- t/m 12-jarigen)

Tina vakantieboek 

Zomervakantie = tijd voor zon, zee, strand en… het Tina Vakantieboek! Ga met je favo stripvriendinnen op zonnig avontuur, ontdek hoe je een tropisch tuinfeest organiseert en knutsel jouw eigen vakantiegeluk. Of doe mee aan de zomerse schrijfwedstrijd! Met het Tina Vakantieboek wordt jouw vakantie zeker een feestje! Bestel vandaag nog dit boek!

Zo Zit Dat Vakantieboek - Jouw zomer wordt één groot avontuur met het vakantieboek van Zo Zit Dat!

Zo Zit Dat Vakantieboek - Jouw zomer wordt één groot avontuur met het vakantieboek van Zo Zit Dat!
Duik in de wereld van de dolfijn (pas op: gevaarlijker dan je denkt!), ontdek hoe je zelf het weer voorspelt en laat je overspoelen door vet veel vreemde weetjes. Enne… natuurlijk kun je in dit boek ook heel wat uurtjes puzzelen met ingewikkelde breinkrakers, lachen om de beste moppen en quizzen tot je erbij neervalt. Waar wacht je nog op? Op ontdekkingsreis! Zo Zit Dat is hét weetjesblad voor nieuwsgierige jongens en meisjes van 9 t/m 15 jaar. Lees elke maand alles over natuur, dieren, wetenschap, techniek en games! Waarom is poep bruin? Is er water op de maan? En welk dier is het snelst? Je leest ’t in Zo Zit Dat! Bestel hier jouw grote avontuur!

Wie vakantie zegt, zegt Kidsweek!

Ook dit jaar hoef je je niet te vervelen dankzij dit superleuke nieuwe doeboek van Kidsweek met de beste puzzels, moppen, raadsels, strips, knutsels en recepten uit de leukste krant van Nederland! Wederom met verhalen van je favoriete schrijvers, onder wie Jacques Vriens, Janneke Schotveld, Tosca Menten, Mirjam Mous, Sanne Rooseboom en Arend van Dam. Perfect vermaak voor kinderen vanaf zeven jaar voor op vakantie, achter in de auto of tijdens een druilerig weekend. Met Het grote Kidsweek doeboek deel 8 is vervelen onmogelijk! Dus bestel deze snel ► hier!

Bieb Bende Doeboek

Ken je de boeken van de Bieb-bende al? Nee? Dan kun je maar beter snel beginnen bij deel 1. Maar ook als je de boeken niet kent, is dit grote doeboek ideaal voor jou! Ga aan de slag met uitdagende puzzels, los raadsels op, lees exclusieve interviews en doe spelletjes. Dit doeboek is goed voor urenlang vermaak, op vakantie of lekker thuis. Maar pas op: verlies je niet in de spannende verhalen, want voor je het weet is het avond en kan het zomaar gebeuren dat de Man met de Bijl opduikt. Klik► hier voor meer informatie!

Donald Duck Vakantieboek - Vakantieboek vol pret en avonturen

Ook dit jaar verschijnt er weer een Donald Duck vakantieboek. In dit dikke boek staan niet alleen heel veel strips, maar er kan ook gepuzzeld worden. Een boek dat je niet wilt missen op vakantie! Bekijk ► hier welke doeboeken er van Donald Duck zijn!

 National Geographic Junior - Extreme Records - Vakantieboek voor kinderen 

ZOEF! Daar scheurde het snelste dier op aarde voorbij. En SLURP! De grootste zuurpruim ter wereld giet binnen één minuut een liter citroensap achterover. Je raadt het al: dit boek staat vol bomrecords. Over coole snufjes, bijzondere beesten, schokkende natuurverschijnselen, rare eetgewoontes, getalenteerde mensen én de meest extreme plekken op aarde. Baanbrekend!

Over National Geographic Junior
De wereld van wilde dieren en woeste natuur is spectaculair en indrukwekkend. Lees in National Geographic Junior de wildste weetjes en bekijk de mooiste foto’s van topfotografen. Er is nog heel veel cools dat jij niet weet… Laat je verrassen en bestel hier dit interessante doeboek!

Young Scientist Vakantieboek Zomer 

Wist je dat er meerdere karretjes rondrijden op Mars? En dat je iemands hersenen kunt bestuderen zonder zijn of haar hoofd te openen? Wist je dat het hele internet bij elkaar evenveel weegt als een doosje aardbeien? En dat je wel anderhalve kilo bacteriën meesjouwt in je darmen? Deze en nog veel meer leuke weetjes lees je in het nieuwe Young Scientist Vakantieboek. Ga mee op een knotsgekke ontdekkingsreis door het bijzondere zonnestelsel, het immense internet en ons waanzinnige brein. Tijdens deze reis kom je onder andere ook geniale getallen, machtige dinosauriërs en piepkleine microben tegen. Zo leer je wat we allemaal hebben ontdekt over de wondere wereld om ons heen! Wil je liever zelf aan de slag? Het boek zit vol met pittige puzzels en spannende proefjes. Ontdek hoe kraters ontstaan op de maan en hoe je je neus kunt laten groeien (zonder te liegen!). Ben je klaar voor je ontdekkingsreis? Bestel hier nu dit leerzame doeboek!

 

Mickey Vakantieboek - Vakantieboek vol pret en avonturen 

Zoek samen met Mickey in dit vakantieboek naar geniepige daders en verdwenen spullen! Klaar met speuren? Leg je vergrootglas aan de kant en lees een van de vele spannende avonturen. Veel plezier! Dit vakantieboek staat boordevol strips van Mickey Mouse, maar je kunt ook met Mickey veel mysteries oplossen. ► Klik hier voor dit super spannende raadselboek!

Zware jongens vakantieboek 

Eindelijk! Het is zomervakantie! Tijd om lekker buiten te zitten met een koel drankje en natuurlijk dit schurkachtige vakantieboek. Kraak de code van de kluis, lees de laatste boevennieuwtjes in het Algemeen Jatblad en ook de vele avonturen van de bekendste schurken uit Duckstad, de Zware Jongens. Zou het de klungelige boeven in dit boek dan misschien een keer lukken uit de handen van Dagobert Duck en de politie te blijven en niet in de gevangenis te belanden? Begin maar snel met lezen voor een van de Zware Jongens je vakantieboek achteroverdrukt! Bekijk ► hier de info!

Zware Jongens vakantieboek 2022

 

Vakantie met oom Dagoberts: Ducktales

Het leven is een wervelstorm, daar in Duckstad. Dit keer komt er zelfs een tsunami op oom Dagoberts geldpakhuis af! Of is het wat anders? Want werkelijk niks is wat het lijkt. Is het bijvoorbeeld niet vreemd dat Turbo zich opeens hééél normaal gedraagt? Verder gaan de neefjes en Webby in een spannende puzzelstrip op zoek naar Honkie-Tonkies en haalt Willie Wortel met de hulp van Kwak zijn oude assistent terug uit een andere dimensie. En eh… zijn de Zware Jongens opeens ridders geworden? Hoe dat afloopt, lees je in dit DuckTales vakantieboek!

Ducktales Winterboek

De leukste vakantieboeken volwassenen

Een zomervakantie duurt lang, en ook de papa’s en mama’s vervelen zich wel eens. Slim dus om voor vertrek aan iedereen een vakantieboek cadeau te doen, aangepast op leeftijd en interesse, maar vergeet niet dat er ook leuke en interessante vakantie doeboeken zijn voor volwassenen! Zoals Linda zomerboek, Libelle Zomer vakantieboek, !

 

update: 21 december 2021 | Jasmijn
update: 28 juni 2022 | Jasmijn