Leuke Kerstfilms voor kinderen en families

De leukste Kerstfilms voor kids en families op Netflix, Pathé thuis en Disney+

De kerstvakantie is de ideale periode om samen met je gezin te zijn en lekker relaxt te doen. Gezellig met allerlei lampjes en kaarsjes in huis.  Een vakantie om gezellig met je gezin op de bank te ploffen en samen naar een mooie kerst (animatie) familiefilm te kijken. 

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Er is zoveel aanbod op de on demand diensten zoals Netflix, Pathé thuis, Videoland en Disney+ dat een tip lijstje (update 2023) wel handig kan zijn. We hebben een flink aantal (kerst)films per aanbieder voor je uitgezocht. Uiteraard moet je voor alle on demand diensten (met uitzondering van Pathé thuis; hier betaal je per film) wel een abonnement hebben. 

Pathé Thuis:

knor

Knor

De 9-jarige Babs krijgt het varkentje Knor cadeau. Mag ze 'm houden? Het zijn niet haar ouders die de grootste bedreiging voor Knor vormen, maar opa. Hij doet mee met de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens.

A Cristmas tale

Een verhaal van een jongen uit een rijke familie die tijdens zijn werk op het postkantoor kerstcadeaus steelt van de rijken om aan arme mensen te geven.

Big Trip 2

Patrick de grote bruine beer, Oscar de haas, ooievaar Karl en Panda krijgen een belangrijke opdracht om een Grizzly-baby thuis te brengen. Twee jaloerse aasgieren doen er alles aan om de trip te dwarsbomen.

Bad guys 6+

Een topteam van criminele dieren staat voor hun grootste uitdaging ooit: brave burgers worden. Jarenlang konden ze overvallen plegen zonder gepakt te worden, tot nu. Maar, als ze zich goed gedragen, hoeven ze de bak niet in. Kunnen ze dat?

DC Club van Super-Pets 6+

Als Superman en de rest van de Justice League ontvoerd worden, moet Krypto de Superhond een bonte beestenbende uit het asiel leren om te gaan met hun nieuwe krachten.

Roald Dahl’s The Witches 9+

Een jonge weesjongen gaat samen met zijn oma naar een luxe hotel aan de kust. Helaas is dat ook het moment dat de Opperheks en haar mede-heksen undercover daar samen komen om demonische plannen uit te voeren.

Pieter de poolvos

Pieter de poolvos heeft grote dromen, maar werkt nu in de postkamer van de Noordpool. Wat hij echt wil is een Top Dog worden. De elite koerier van de Noordpool. Nu hoeft hij alleen nog maar zichzelf te bewijzen met een mysterieus pakketje.

Secret Headquarters 9+

Charlie en zijn vrienden ontdekken dat het hoofdkwartier van 's werelds machtigste superheld, verborgen zit onder zijn huis. Wanneer dit wordt aangevallen, moeten ze samenwerken om het hoofdkwartier te verdedigen en de wereld te redden.

Bings Kerstfeest (al)

Speciaal voor de allerkleinste bezoekers komen Bing  en zijn vriendjes dit jaar naar het grote doek om met jou Kerst te vieren! In Bings Kerstfeest en andere verhalen nemen we je mee het bos in, om samen met Bing, Sula, Pando & Flop boombladtekeningen te maken.

Pinocchio 9+

In deze nieuwe vertelling van het klassieke sprookje keert regisseur Matteo Garrone terug naar de wortels van het originele Pinocchio verhaal. Met deze baanbrekende liveaction verfilming creëert hij een fantasiewereld van mysterie en verwondering, vol stralende, grappige en ontroerende momenten.

Disney+:

strange world

Strange World 6+

Familie Clade -legendarische wereldreizigers - trekt door een onbekend en gevaarlijk gebied.

Encanto 6+

Encanto vertelt het verhaal van Mirabel, haar buitengewone familie en hun magische huis.

Night at the museum  6+

Een nieuw animatie avontuur gebaseerd op de populaire filmserie.

Noëlle

Noëlle, dochter van de kerstman, moet haar broek Nick op tijd terug vinden om zo kerstmis te redden.

Olaf

De nieuwe korte animatiefilm onthult de nog onvertelde voorgeschiedenis van Olaf. Olaf zet zijn eerste stappen in het leven en gaat op zoek naar zijn identiteit in de bergen rond Arendell.

Cruella 12+

De oorsprong van Disney's beruchtste - en berucht modieuze boef - Cruella de Vil.

Kruimeltje 6+

Kruimeltje mist het spannende stadsleven. Hij besluit om weg te lopen, samen met zijn trouwe hond Moor.

Onward 6+

Na de dood van Ian en Barley's vader besluiten de jongens op een ontdekkingsreis te gaan. Daarbij gaan ze op zoek naar de vraag of er nog enige vorm van magie over is in de buitenwereld.

Mulan

Het epische verhaal van de legendarische krijger van China komt tot leven in Disney's Mulan, waarin een heldhaftige jonge vrouw uit liefde voor haar familie en haar land, alles riskeert om een ​​van de grootste krijgers te worden die China ooit heeft gekend.

Frozen 2 6+

Elsa reist het onbekende in op zoek naar de waarheid over haar verleden.

Netflix:

Familie Claus 1, 2 en 3

1: Jules houdt niet van Kerst. Wanneer zijn opa plotseling ziek wordt, ontdekt Jules de magische tradities van zijn familie en beseft dat alleen hij Kerstmis kan redden.

2: De Kerstman heeft maar één taak: cadeautjes bezorgen. Als Jules de zaken overneemt van opa Noël, krijgt hij een brief van een meisje met een bijzondere kerstwens.

3: Als de bezorging van de pakjes misgaat en opa Noël in de problemen komt, moeten broer en zus Jules en Noor samen Kerstmis zien te redden. Zal het ze lukken?

Een jongen met de naam Kerstmis 9+

De vastberaden jonge Nikolas vindt zijn roeping in een magisch land bewoond door elfen in een poging zijn vader te vinden en het geschenk van hoop mee naar huis te nemen.

Klaus

Een egoïstische postbode en een eenzame speelgoedmaker sluiten een onvoorstelbare vriendschap. Ze brengen blijdschap in een koude, donkere stad die het hard nodig heeft.

The Christmas Chronicles 2

Kate Pierce is nu een cynische tiener en wordt onverwachts herenigd met de Kerstman als een geheimzinnige herrieschopper Kerstmis permanent dreigt te verpesten.

Jingle Jangle: a Christmas journey

Jaren nadat zijn leerling hem heeft verraden, krijgt een ooit opgewekte speelgoedmaker nieuwe hoop wanneer zijn lieve, nieuwsgierige kleindochter in zijn leven komt.

Shaun het Schaap Kerstavonturen

Shaun gaat op zoek naar een grotere kerstkous en laat een steekje vallen. De hele boerderijbende trekt erop uit en beleeft een wild kerstavontuur, compleet met slee!

Scrooge: A Christmas carol 6+

Op een koude kerstavond wordt de grote vrek Ebenezer Scrooge geconfronteerd met zijn verleden. Hij heeft één nacht om zijn toekomst te veranderen, voordat het te laat is.

enola holmes

Enola Holmes 1 & 2

1: Enola Holmes is het jongere zusje van Mycroft en Sherlock Holmes. Als haar moeder verdwijnt en haar broer Mycroft de voogdij over haar krijgt, besluit Enola weg te lopen, omdat ze niet naar een meisjesschool wil. In de trein ontmoet ze Tewkesbury.

2: Het vervolg op de grappige film over het jongere zusje van Sherlock Holmes gaat eigenlijk verder waar we gebleven zijn. Na alle gebeurtenissen uit het origineel besluit Enola om een eigen zaak te beginnen als detective, maar ze komt er al snel achter dat dit niet makkelijk is (en al helemaal niet voor een vrouw).

The Grinch 6+

Een mopperkont met gemene trekjes wil Kerstmis stoppen in het vrolijke stadje Woestad. Maar misschien kan een klein, goedgeefs meisje hem op andere gedachten brengen.

Everest, de jonge yeti 6+

Een avontuurlijke tiener en haar vrienden ontmoeten een magische yeti en gaan op een epische reis door China om hem thuis te brengen. Vijanden zitten hen echter op de hielen.

Videoland

Videoland 

Bings Kerstfeest (al)

Speciaal voor de allerkleinste bezoekers komen Bing  en zijn vriendjes dit jaar naar het grote doek om met jou Kerst te vieren! In Bings Kerstfeest en andere verhalen nemen we je mee het bos in, om samen met Bing, Sula, Pando & Flop boombladtekeningen te maken.

Casper en Emma, een vrolijk kerstfeest 

Casper en Emma hebben zin in een witte kerst, maar blijft de sneeuw? Ze besluiten om een brief naar de kerstman te sturen. Ze wachten totdat de kerstman hen komt bezoeken

Midden in de winternacht

Een week voor de kerst ziet Max een hele grote eland door het dak van de schuur vallen. Deze eland genaamd Moos blijkt te kunnen praten. En dat niet alleen, hij werkt ook nog een samen met de kerstman.

Kruip lekker samen op de bank en geniet van een gezellig middagje of avond met het hele gezin! Go-Kids wenst jullie hele fijne kerstvakantie!

Log In