Hoe vind je een geschikt zomerkamp voor je kind?

Op zomerkamp... dat is zo waanzinnig leuk voor kids! Ze zijn vrij van school en gaan in die vrije tijd superleuke dingen doen met leeftijdsgenoten. Ze maken vrienden, beleven onvergetelijke avonturen en proberen dingen uit die ze thuis nooit zouden bedenken.

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Hockeykampen in heel Nederland
Meer weten

Hockeykampen in heel Nederland

Plaats: in heel Nederland
Bij: Hockeykampen in de vakantie

Houdt jouw kind van hockey? Dan is een hockeykamp in de vakantie een supergoed idee. Dat kan geweldi... bekijk

Van 10 juli 2023 09:00 tot 1 september 2023 16:30
Summer Camp: zomerkamp met Engelse les
Meer weten

Summer Camp: zomerkamp met Engelse les

Plaats: Diverse locaties in heel NL
Bij: Summer Camp & Junior Camp: vakantiekamp met Engelse les

Summer Camp is een heerlijk zomerkamp waar de kinderen een week lang allerlei leuke dingen doen, ve... bekijk

Van 10 juli 2023 tot 30 augustus 2023
Korting! € 35 kortingscode voor Vinea Zomerkamp
Details
 

Korting! € 35 kortingscode voor Vinea Zomerkamp

Ken je de geweldige zomerkampen van Vinea Vakanties? Daarmee bezorg je jouw zoon of dochter de leuks... bekijk

Van 21 maart 2023 tot 25 augustus 2023

Veel toffe zomerkampen

Het aanbod van kampen is groot - er is ontzettend veel leuks te vinden. De vraag is dan ook: hoe vind je een kamp dat past bij jouw kind? Dat kan best lastig zijn, zéker als het de eerste keer is dat jouw zoon of dochter op zomerkamp gaat.

Strandkamp van Vinea

Handige tips bij het kiezen van een zomerkamp

Wij hebben handige tips voor je om hét zomerkamp voor jouw kind te kiezen! 

  • Kies een betrouwbare organisatie
  • Zorg dat de activiteiten aansluiten bij de interesses van jouw kind
  • Selecteer een locatie waar je een goed gevoel bij hebt
  • Snap dat het spannend kan zijn 
  • Begin misschien met een korter kamp
  • Kijk kritisch naar de leeftijdsgroep
  • Leg contact met de organisatie

Betrouwbare organisatie

De ene kamporganisatie is de andere niet. Beoordeel goed of je jouw kind goed kunt toevertrouwen aan de zorgen van de kampleiding en de organisatie erachter. Sommige organisaties (denk bijvoorbeeld aan Vinea) hebben zoveel ervaring met het organiseren van zomerkampen dat ze overal aan gedacht hebben.

Alles is dan goed geregeld, veilig en verantwoord. De ervaring zorgt ervoor dat ze heel goed weten welke activiteiten passen bij welke leeftijd en ook de leiding is op een professionele manier opgeleid. Dat geeft rust: jouw kind is daar in goede handen, jij kunt vol vertrouwen genieten van een weekje rust in huis.

Ponykamp van Vinea

Activiteiten & interesses

Trap niet in de valkuil om voor een kamp te kiezen waarvan jij zelf denkt: óh, wat gaaf! Het gaat er natuurlijk om wat jouw kind geweldig vindt, en dat hoeft niet hetzelfde te zijn als jouw eigen voorkeur. Waar houdt jouw zoon of dochter van?

Vindt jouw kind eigenlijk alles leuk, heeft hij of zij geen specifieke voorkeur. Dan is een Avonturenkamp ideaal, heerlijk afwisselend.

Kamplocatie die past

De locatie van het kamp speelt natuurlijk ook een rol in de keuze. Misschien zijn er lokale kampen bij jullie in de buurt, maar het avontuur is veel groter als de kamplocatie wat verder van huis is. Kijk zo ver als jouw kind leuk vindt, binnen de afstandsgrens die voor jou fijn is. Vinea heeft een heel breed aanbod van kampen op locaties door heel Nederland- dat is handig zoeken!

Zeilkamp van Vinea

Spannend voor je kind!

Op zomerkamp gaan is superleuk, maar kan ook zeker spannend zijn voor je kind. Misschien kan er een vriendje of vriendinnetje mee naar hetzelfde kamp? Dat scheelt al heel wat. Wat ook goed is om te weten: komen er meer kinderen in hun eentje naar het kamp? Dat is bij veel zomerkampen gebruikelijk en is voor jouw kind fijn om te weten.

Vraag het gerust na bij de organisatie, dat vertellen ze graag. Bovendien is het handig voor de reisleiding om het te weten als er wat spanning is - dan kunnen ze daar extra rekening mee houden.

Starten met een korter kamp... 

Een zomerkamp is vaak een volle week. Dat kan best lang zijn als je voor het eerst op kamp gaat. Gelukkig bieden kamporganisaties vaak de mogelijkheid om te kiezen voor een halve week in plaats van een hele. Een kamp van 4 dagen is toch net wat beter te overzien voor zo'n eerste keer. Na die eerste halve week gebeurt het dan regelmatig dat het kind alsnog toch de hele week wil blijven.

Avonturenkamp van Vinea

... of een dagkamp

Is ergens anders slapen sowieso nog lastig voor jouw kind? Dan zijn er gelukkig ook dagkampen: dan doen de kinderen 5 volle dagen superleuke dingen met leeftijdsgenootjes maar gaan ze aan het eind van de dag naar huis om daar te slapen. De volgende ochtend komen ze weer terug voor een nieuwe dag vol plezier.

Past de leeftijdsgroep bij jouw kind?

Elk kind ontwikkelt zich anders: de ene 11-jarige is nog vrij kinderlijk, terwijl de andere al bijna volwassen lijkt. Hoe is jouw kind in vergelijking met leeftijdsgenoten? Dat kan bepalend zijn voor de vraag of hij of zij zich thuisvoelt in de groep op kamp.

Bij Vinea zijn de leeftijdsgroepen meestal vrij klein, bijvoorbeeld 7-10 en 10-12 jaar. Welke groep beter past bij jouw 10-jarige kun jij vást wel inschatten: niemand kent jouw kind zo goed als jij! Er zijn ook kampen met grotere leeftijdsverschillen - dan is het goed om je af  te vragen hoe jouw zoon of dochter zich in die groep zal voelen. 

Meidenkamp van Vinea

Contact met de kamporganisatie

Aarzel niet om met elke vraag die je hebt aan te kloppen bij de kamporganisatie. Ze helpen je graag en hebben maar één doel: ervoor zorgen dat jouw kind de leukste week van het jaar heeft!

Zomerkamp is ook spannend voor jou...

De naam Vinea zegt je vást wel iets : die organisatie organiseert al 70 jaar ... ze-ven-tig jaar!! ... talloze vakantiekampen voor kinderen. Over een kamporganisatie met ervaring gesproken 😀!

Zij weten als geen ander hoe het voor jouw kind voelt om op kamp te gaan, en hoe het voor jou voelt om je kind te láten gaan. Want soms... soms is het lastiger voor de ouders dan voor het kind, toch? Ook al vind jij het spannend: gun je kind zo'n gave week zónder jou. Wedden dat je een stralend kind terugkrijgt, vol verhalen en zelfvertrouwen?

€35 korting op Vinea Zomerkampen 2023!

Met de Go-Kids kortingscode krijg je € 35 korting per persoon, per boeking van een Vinea Zomerkamp.
Dat is mooi meegenomen, of niet dan? Gebruik deze kortingscode bij jouw boeking:

GOKIDSXVINEA

Voor de korting gelden de volgende voorwaarden:

  • geldig op zomerkampen met vertrekdatum tot en met 31 augustus 2023
  • kan niet gebruikt worden voor dagkampen en Vinea Familyvakanties
  • is niet te combineren met andere kortingsacties

Pak die €35,= korting!

Log In