Onze ervaring met de Woom Off fiets voor Melle

Melle had een nieuwe fiets nodig en dat vind ik altijd best lastig. Waar doe je goed aan, welke maat neem je en wat voor een fiets past goed bij de leeftijd van je kind? Wij gingen op onderzoek en wij gingen voor de Woom Off kinderfiets.

Een nieuwe fiets voor onze 5 jarige zoon

Melle mag na de zomer naar groep 3, goed moment op afscheid te nemen van zijn kleuterfiets en kiezen voor een wat grotere fiets. Wij kozen de Woom Off kinderfiets met voor- en achterremmen en versnellingen. Wij kozen deze fiets vanwege de goede recensies en het feit dat het een stoere en robuuste fiets is die perfect leek voor onze avontuurlijke vijfjarige. Melle is niet heel groot dus we hebben even over de maat getwijfeld, de Woom Off is voor kinderen tussen de 6 en 8 jaar en vanaf 118 centimeter. Eigenlijk net iets te groot, maar we besloten de gok te wagen. En dat was prima! We monteerden de fiets wel op de laagste stand, maar dat is dus helemaal prima voor nu. Ook twijfelden we over de versnellingen en remmen, is hij daar niet te klein voor? We wisten het niet zeker, maar we namen de gok!

Kinderfiets voor stoere jongens

Eenvoudig online bestellen

We bestelden de fiets online, hierbij kan je ook nog een pakket samenstellen of kiezen voor een voorgesteld pakket. Wij kozen de fiets met helm en standaard. Wel zo handig om de fiets op een standaard te kunnen zetten en de helm is wel zo veilig! De fiets was gelukkig op voorraad waardoor de levering vrij vlot ging. De fiets wordt geleverd door Fed ex en ook dat ging top, de track en trace werkte prima en de fiets werd netjes op tijd geleverd.

Montage: eenvoudig en snel

Het in elkaar zetten van de fiets bleek een fluitje van een cent te zijn. Binnen ongeveer 15 minuten was de fiets gebruiksklaar, zonder dat er extra gereedschap nodig was. De benodigde inbussleutels werden meegeleverd, wat het proces heel soepel maakte. Dit vonden we als ouders erg prettig, vooral omdat we geen ervaren fietsenmakers zijn. Op de gebruiksaanwijzing staat een QR code die je kunt scannen om een video te bekijken over de montage van de fiets, dit hadden wij niet nodig, maar mocht het monteren toch wat lastig gaan, dan is er dus een handige how to video.

Eerste ritje op de nieuwe jongens fiets

Melle was meteen onder de indruk van de fiets. Hij vond het er geweldig uitzien – een echte grote jongensfiets, zoals hij zelf zei. De eerste rit was door de polders en zelfs een grote heuvel onder het spoor door vormde geen probleem voor hem. Hij voelde zich comfortabel en zelfverzekerd op zijn nieuwe fiets. Ook wij zaten een stuk relaxter op de fiets, omdat hij meteen een stuk stabieler fietst en ook een stuk sneller is dan op zijn kleuterfiets, dat is na de vakantie een stuk relaxter naar school fietsen!

Stoere kinderfiets vanaf 6 jaar

Kinderfiets met versnellingen en remmen

De Woom Off kinderfiets heeft meerdere versnellingen, wat nieuw was voor Melle. Na een korte uitleg begreep hij snel hoe hij moest schakelen op zijn nieuwe fiets. Ondanks zijn kleine handen, lukte het hem soepel te schakelen. Ook het gebruik van de voor- en achterremmen was nieuw voor hem, maar dit had hij snel onder de knie. Het remsysteem is duidelijk ontworpen met kinderen in gedachten, wat het leerproces vergemakkelijkt.

Veilige fiets voor kids vanaf 6 jaar

Veiligheid tijdens het fietsen is voor ons als ouders uiteraard erg belangrijk. Daarom waren we ook blij dat Woom helmen aanbiedt die perfect passen en extra bescherming bieden. Melle wilde nooit een helm tijdens het fietsen ,maar zijn nieuwe helm draagt hij nu wel, wat ons een gerust gevoel geeft. De helm heeft een stoere look, waardoor hij het nu wel stoer vindt om de helm te dragen. Twee vliegen in een klap dus.

De Woom Off kinderfiets is top

De Woom Off is een fantastische kinderfiets die fietsen nog leuker heeft gemaakt voor Melle. Het lichte gewicht, de eenvoudige montage en de kindvriendelijke remmen en versnellingen maken het een ideale keuze voor jonge fietsers. Bovendien ziet de fiets er stoer uit, wat voor kinderen natuurlijk ook belangrijk is.

Wij raden de Woom Off fiets zeker aan voor andere ouders die op zoek zijn naar een kwalitatief goede en kindvriendelijke fiets. Het is een investering die het fietsen veiliger, leuker en uitdagender maakt voor kinderen en dat is precies wat wij zochten voor Melle. Zoektocht geslaagd zou ik zeggen!

Woom Fietsen ->

 

Woom off kinderfiets Go-Kids Rotterdam