Week van het Geld

De Week van het geld is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken. Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ wil het platform kinderen en jongeren voorbereiden op financiële redzaamheid in de toekomst. De Week van het geld is een belangrijke aanjager voor het structureel stimuleren van financiële vaardigheden van kinderen en jongeren, zowel op school als thuis. Van 11 t/m 15 maart 2024 vieren ze samen met hun partners, deelnemende partijen en gemeenten de 12e editie van deze projectweek.

Week van het Geld

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Kinderen die al jong leren omgaan met geld hebben daar de rest van hun leven plezier van. Dit is een belangrijke taak van ouders. Maar hoe doe je dat? Hoe leer je kinderen (spelenderwijs) omgaan met geld? Hoeveel zakgeld geef je en op welke leeftijd start je hiermee?

Hoeveel zakgeld geef jij je kind?

Hoeveel zakgeld geef je en wat is een normaal bedrag voor welke leeftijd? Wanneer begin je eigenlijk met zakgeld geven aan je kind? Dat zijn lastige vragen voor veel ouders. In de week van het geld wordt van alles gedaan om kinderen financieel bewust te maken. Zo kunnen kinderen spelenderwijs leren omgaan met geld. 

Go-Kids Zakgeldcontract

Zakgeldcontract

Om het naast leerzaam ook leuk te maken, kun je een zakgeldcontract opstellen met je kind. Leg hierin vast welk bedrag je per week of maand hebt afgesproken en wanneer het contract afloopt. Laat je kind het contract mooi versieren en onderteken het samen.

Lees verder de blogs:

Hier kun je GRATIS het zakgeldcontract downloaden!

Download nu het zakgeldcontract

 

Log In