Voorstelling Robin Hood (6+) - Theater Sonnevanck & Phion

Robin Hood - je kent het verhaal natuurlijk wel. Hoe leuk is het om dit tot leven te zien komen in het theater in deze coproductie van Theater Sonnevanck en orkest Phion?!

Speellijst & meer!

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Jeugdvoorstellingen in het theater
Meer weten

Jeugdvoorstellingen in het theater

 

Stel je voor: een wereld waarin verbeelding tot leven komt, waar avonturen wachten op jonge ontdekki... bekijk

 

Met Robin Hood maken Phion en Theater Sonnevanck een laagdrempelige remake van de bekende legende en trekken ze het verhaal over deze volksheld naar het nu.

Over Robin Hood

Iedereen kent de legende van Robin Hood. Robin en zijn vrienden schieten pijlen sneller dan het licht en stelen harten voor je boe of bah kan zeggen. Geld verdwijnt uit de zakken van de rijken en belandt bij wie het het hardste nodig heeft. Als de avond valt trekken ze zich terug, de bossen in, waar de mensen wonen voor wie in de stad geen plek is. De vrijbuiters, vogelvrijverklaarden en verzetshelden. Daar leven ze hun eigen leven, vrij van regels en buiten de norm. Waarom zou je daar geen onderdeel van willen zijn?

Voorstelling met compleet orkest

646 jaar na de eerste verhalen over Robin Hood komt de volksheld in 2024 opnieuw tot leven in een nieuwe, avontuurlijke tekst van Ilse Warringa. Een compleet orkest bestaande uit 45 musici zorgt voor een indrukwekkende muzikale ervaring.

Maar dat niet alleen… ze zijn ook de driftige lakeien van Koning Jan, de bomen in het donkere Sherwood Forest en de luidruchtige gasten in de herberg van Nottingham.

Samen met een groep acteurs én de duizelingwekkende decors van Dieuweke van Reij wordt Robin Hood een theatrale belevenis waarbij je ogen en oren te kort komt!

  • Yamill Jones - robin hood
  • Erik van Muiswinkel - koning / bernhard
  • Ayrton Kirchner - kleine jan
  • Catoo Post - marian
  • Howard Komproe - sherrif / sekrete
  • Whitney Sawyer - pleegmoeder / christa
  • Korneel Evers - pleegvader / broeder tuck

Een productie uit Oost-Nederland voor de grote zaal, voor iedereen vanaf 6 jaar. Robin Hood wordt geschreven door Ilse Warringa (o.a. bekend van De Luizenmoeder), geregisseerd door Daniël van Klaveren en het muziekconcept is van Joris Nassenstein.

Tickets kopen

Log In