Voorstelling Emoji Explosie (8+) - HNTjong

😡😍😭🤯🤩 “Emoji Explosie is een intieme voorstelling vol bijzondere visuals waarbij alle soorten emoties voorbijkomen. Voor iedereen die soms extreem veel en soms onwijs weinig voelt.”   Regisseur Eva Line de Boer 

Check de speellijst!

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Jeugdvoorstellingen in het theater
Meer weten

Jeugdvoorstellingen in het theater

 

Stel je voor: een wereld waarin verbeelding tot leven komt, waar avonturen wachten op jonge ontdekki... bekijk

 

HNTjong komt in december 2023, januari en februari 2024 naar de Nederlandse theaters met de gloednieuwe voorstelling Emoji Explosie. Deze voorstelling is geschikt voor kinderen van 8 jaar en ouder - voor iedereen die soms extreem veel en soms onwijs weinig voelt.

Over Emoji Explosie

Mo heeft zoveel gedachtes, gevoelens en vragen dat het soms lijkt alsof haar hoofd ontploft. Haar emoties vliegen dan alle kanten op. Alsof ze in een rollercoaster zit en tegelijkertijd wil schreeuwen, huilen en lachen. Om meer grip te krijgen op haar temperament, duikt Mo diep in een gloednieuwe online game wereld. Hier gaat ze de challenge aan met obstakels die ze in real life niet durft aan te gaan. Ze ontmoet allerlei figuren die haar emotioneel testen en aanvullen. Lukt het hun om samen de gevaarlijkste missies te overleven?

Geïnspireerd op videogames

De wereld van Emoji Explosie is geïnspireerd op de wereld van videogames zoals Celeste en de Pixar film: Inside Out. Je kunt er eindeloos verdwalen, falen en opnieuw beginnen. Want hoe ga je om met gevoelens in een tijd waarin de emoji’s je om de oren vliegen?

Nieuwe jeugdvoorstelling van HNTjong

Na Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie en Oma is een Avatar is Emoji Explosie de nieuwe jeugdvoorstelling over het spannende gebied tussen de online en offline wereld. Deze keer over de grote emoties, gebaseerd op interviews met kinderen. 

Over de makers

HNTjong bestaat sinds 2013 en maakt alle jeugd en jongerenvoorstellingen bij Het Nationale Theater, onder artistieke leiding van Noël Fischer. Het theatergezelschap maakt zowel voorstellingen voor de grote als kleine zaal en zowel voor kinderen als voor Young Adults.

Eva Line de Boer is een theatermaker met een grote fascinatie voor de dood en het internet. Sinds haar afstuderen in 2014 maakt zij eigen werk waarvoor zij de Ton Lutz Award voor de meest veelbelovende afstudeerregie (Euphoria, 2014) en de de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs (Dit gebeurt allemaal tegelijk, 2016) ontving.

Credits voor Emoji Explosie

Regie: Eva Line de Boer
Spel: Ayisha Siddiqi, Paul R. Kooij en Roben Mitchell
Dramaturgie: Martine Manten
Scenografie: Tim Vermeulen
Kostuumontwerp: Jacob Kok
Rekwisieten: Timo Arling
Videobewerker: Karlijn Milder
Geluidsontwerp: Harpo 't Hart
Lichtontwerp: Marco Alibux
Regieassistentie: Esther Sloots
Educatiemakers: Ashley Boermans en Lotte de Leeuw
Coproductie: HNTjong en Eva Line de Boer

Log In