De Archeologiedagen op 16, 17 en 18 juni brengen het verleden tot leven met honderden activiteiten door het hele land. Ga underground bij de archeoloog en ontdek jouw geschiedenis!

De Archeologiedagen zijn drie speciale dagen in het jaar waarop gezinnen de spannende wereld van de Nederlandse archeologie kunnen ontdekken. Tijdens deze dagen kunnen mensen van alle leeftijden kennismaken met de vele aspecten van archeologie in Nederland. Het verleden komt tot leven, verhalen van vroeger worden verteld, en het is een unieke gelegenheid om te ontdekken wat er allemaal verborgen ligt en lag in de Nederlandse bodem.

Iedereen die geïnteresseerd is in de Nederlandse archeologie wordt uitgenodigd om tijdens dit speciale weekend de deuren te openen en gezinnen mee te nemen in de fascinerende wereld van ons mooie vakgebied. Er zijn allerlei activiteiten mogelijk, van workshops waarbij je zelf scherven kunt onderzoeken, tot meegraafdagen waarbij je zelf als archeoloog aan de slag kunt. Ook zijn er archeologische fietstochten, verkleedpartijen, theatervoorstellingen en interessante lezingen. Met het enthousiasme en de betrokkenheid die de archeologie zo kenmerken, zijn er talloze mogelijkheden. Samen zetten we de Nederlandse archeologie op de kaart, laten we gezinnen genieten en creëren we nieuwe ambassadeurs.

De Nationale Archeologiedagen 2023 vinden plaats op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 juni.

Vanaf 2021 worden deze dagen ieder jaar gehouden in het derde weekend van juni, dus noteer deze data alvast in jullie agenda!

Meer informatie

bron foto: https://www.archeologiedagen.nl/