Lekker naar buiten in Zaanstreek Waterland


Buiten spelen... iets fijners is er bijna niet voor een kind, toch? Bovendien zijn wij als ouders altijd heel blij als de kids lekker buiten spelen, want buitenlucht en beweging zijn supergezond voor ze. Gelukkig zijn er in de regio Zaanstreek-Waterland een heleboel plekjes waar de kinderen heerlijk kunnen buitenspelen!

Speeltuinen

Ga lekker met de kids naar de speeltuin. Dat is voor de jongens en meiden altijd feest, en als zij zich lekker vermaken ben jij als ouder ook blij. Denk bijvoorbeeld aan de volgende speeltuinen:

Ken jij nog speeltuinen die niet op Go-Kids staan? Laat het ons weten via zaanland@go-kids.nl, dan zorgen we dat ze worden toegevoegd!

Kinderboerderij

Een lekker buiten-uitje hoeft niet duur en ingewikkeld te zijn. Wat dacht je van gezellig naar de kinderboerderij? Misschien eens een andere dan de kinderboerderij waar je altijd al naartoe gaat? We noemen er even een paar in Zaanstreek-Waterland:

Ook voor de kinderboerderijen geldt: laat het ons weten als je er eentje mist!

Bos en recreatiegebieden

In het Purmerbos ligt een heel leuk Speelbos. Daar kunnen de kinderen zich uitleven in de natuur. Voor de kleintjes hebben ze in het Purmerbos een superleuk Kabouterpad uitgezet, zeker de moeite waard!

Op het Hemmeland in Monnickendam vermaken de kinderen zich altijd! Het is heerlijk spelen op de velden en in de bosjes. Bij warmer weer kunnen ze fijn spetteren, spatteren en zwemmen in de Gouwzee.

Ook een heerlijke plek om op een mooie dag naartoe te gaan is Het Twiske. Welke ingang je ook kiest, de kinderen zullen zich er sowieso niet vervelen. In Zaandam kunnen jullie lekker zwemmen in de grote plas op recreatiegebied Jagersveld.

Naar het strand!

Natuurlijk is het ook altijd heerlijk om met je gezin naar het strand te gaan. In Wijk aan Zee (Strandpaviljoen De Kust) of Castricum aan Zee (Deining of Zoomers) bijvoorbeeld. Er zijn verschillende fijne strandtenten waar het goed toeven is met allerlei lekkers. Op het strand hebben de kids niet veel meer nodig dan een emmertje en een schepje. Schelpen zoeken, golven springen, door het zand rollen... heerlijk!

Bootje huren

Kunnen jouw kinderen inmiddels behoorlijk zwemmen? Dan is het een belevenis voor ze om met z'n allen in een boot te stappen. Een fluisterboot, roeiboot, of kano... in ons mooie Waterland zijn er veel plekken waarop dat te regelen valt. Bijvoorbeeld bij Theetuin Overleek, De Zwethoeve, Twiske Haven of het bezoekerscentrum van het Ilperveld.

 

Log In